Opakovaná mykóza v tehotenstve

silvus138
5. dec 2020

Ahojte. V 14tt som mala mykózu, preliečila som ju Macmirorom do 6 dní výtok zmizol, ale brala som ho preventívne 10dní. Dodržiavala diétu, brala probiotiká. Som v 20tt a od štvrtka som pociťovala mierne vpichy zospodu, včera večer už prišiel hustý biely výtok. A je tu opäť... Kontaktovala som svojho gyn. večer a že si mám dať zvyšný Macmiror, ale mám už len dva čapíky, max. do nedele. Bolesti mám len občas. Ale mám strach zo skracovania krčku a možných následkov. Preto len ležím. Ku gynekológovi sa dostanem najskôr vo štvrtok, až vtedy ordinuje a mám poradňu, čo je skoro 5 dní - 3 dni z toho bude neliečená... Čo robiť? Šli by ste na pohotovosť? Alebo čakať? Už som tam s týmto problémom bola, žiaľ tiež to vyšlo na sobotu a sestrička bola extrémne nepríjemná, že to je normálne a nič s tým sa nedá robiť.. “určite” Alebo mám len zavolať tam a opýtať sa?

basska_b
5. dec 2020

Fuu, skracovanie krčku? Ja som mala mykozu v 10. týždni, bola som na Islande na dovolenke, takže jedine čo som s tým robila bol biely jogurt z hotelových raňajok. Nakoniec mi to prešlo samo, akonáhle sme sa v nedeľu vrátili domov. Môj krcok sa nepohol ani o milimeter celé tehotenstvo.

simsalabim
5. dec 2020

@silvus138 zvlastne, ze ti lekar nedal e-recept. V pondelok zavolaj a budes normalne pokracovat v uzivani. A neboj, v tehotenstve je problemom bakterialna infekcia, mykoza potrat nesposobuje.

silvus138
autor
5. dec 2020

@simsalabim bolo to až večer, nemal ako a neordinuje až vo štvrtok ... teraz čo...

simsalabim
5. dec 2020

@silvus138 to ordinuje iba raz do tyzdna? Na mykozu si mozes kupit clotrimazol tablety. Su volnepredajne. Obsahuju vsak ine liecivo ako Macmirror. Ja by som asi zavolala na gynekologicku pohotovost a opytala sa. Mozno ti oni vystavia ten e recept. A ak nie, tak clotrimazol.

silvus138
autor
5. dec 2020

@simsalabim na klotrimazol mám alergiu. Tak počkám potom tie 3 dni snáď to zvládnem. Ďakujem

simsalabim
5. dec 2020

@silvus138 na tvojom mieste na tu pohotovost zavolam. Naco sa zbytocne trapit?

calmmeadow
5. dec 2020

Su aj volnopredajne lieky na mykozu.Ja som brala canesten,ale skus sa opytat ci maju aj nieco ine,lebo z tychto konkretnych som ja zacala spinit,lebo su velmi drsne tie cipky

mayra666
5. dec 2020

Od 20tt som mala mykozu az do porodu. Tyzden cipky, tyzden klud a dalsi tyzden mykoza a tak to isla az do konca. Po porode uz ziadna mykoza. Neboj, proste toto musis pretrpiet, vies kolko nas je? A to som aj cvicila s aniballom pocas toho.

macekovam
5. dec 2020

@silvus138 nemohla by si wobenzym?? je naozaj super

silvus138
autor
6. dec 2020

@macekovam môže sa v tehu? Ja už skusim všetko 😂

macekovam
6. dec 2020

@silvus138 neviem.. Ale ak sa môže tak si zachranena

macekovam
6. dec 2020

@silvus138 neodporúča sa...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre