Ahojte. V 14tt som mala mykózu, preliečila som ju Macmirorom do 6 dní výtok zmizol, ale brala som ho preventívne 10dní. Dodržiavala diétu, brala probiotiká. Som v 20tt a od štvrtka som pociťovala mierne vpichy zospodu, včera večer už prišiel hustý biely výtok. A je tu opäť... Kontaktovala som svojho gyn. večer a že si mám dať zvyšný Macmiror, ale mám už len dva čapíky, max. do nedele. Bolesti mám len občas. Ale mám strach zo skracovania krčku a možných následkov. Preto len ležím. Ku gynekológovi sa dostanem najskôr vo štvrtok, až vtedy ordinuje a mám poradňu, čo je skoro 5 dní - 3 dni z toho bude neliečená... Čo robiť? Šli by ste na pohotovosť? Alebo čakať? Už som tam s týmto problémom bola, žiaľ tiež to vyšlo na sobotu a sestrička bola extrémne nepríjemná, že to je normálne a nič s tým sa nedá robiť.. “určite” Alebo mám len zavolať tam a opýtať sa?
@silvus138 zvlastne, ze ti lekar nedal e-recept. V pondelok zavolaj a budes normalne pokracovat v uzivani. A neboj, v tehotenstve je problemom bakterialna infekcia, mykoza potrat nesposobuje.
@simsalabim bolo to až večer, nemal ako a neordinuje až vo štvrtok ... teraz čo...
@silvus138 to ordinuje iba raz do tyzdna? Na mykozu si mozes kupit clotrimazol tablety. Su volnepredajne. Obsahuju vsak ine liecivo ako Macmirror. Ja by som asi zavolala na gynekologicku pohotovost a opytala sa. Mozno ti oni vystavia ten e recept. A ak nie, tak clotrimazol.
@simsalabim na klotrimazol mám alergiu. Tak počkám potom tie 3 dni snáď to zvládnem. Ďakujem
@silvus138 na tvojom mieste na tu pohotovost zavolam. Naco sa zbytocne trapit?
Su aj volnopredajne lieky na mykozu.Ja som brala canesten,ale skus sa opytat ci maju aj nieco ine,lebo z tychto konkretnych som ja zacala spinit,lebo su velmi drsne tie cipky
Od 20tt som mala mykozu az do porodu. Tyzden cipky, tyzden klud a dalsi tyzden mykoza a tak to isla az do konca. Po porode uz ziadna mykoza. Neboj, proste toto musis pretrpiet, vies kolko nas je? A to som aj cvicila s aniballom pocas toho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Fuu, skracovanie krčku? Ja som mala mykozu v 10. týždni, bola som na Islande na dovolenke, takže jedine čo som s tým robila bol biely jogurt z hotelových raňajok. Nakoniec mi to prešlo samo, akonáhle sme sa v nedeľu vrátili domov. Môj krcok sa nepohol ani o milimeter celé tehotenstvo.