Oneskorený vývoj tehotenstva?

nefertitka
2. okt 2019

Ahojte, dnes podla poslednej MS by som mala byt 7+2tt, Minuly tyzden v pondelok som bola po vynechani prvy krat u dr., mala som byt koniec 6tt, alebo zaciatok 7tt, cakala som pomaly uz srdiecko a dr.mi povedal, ze na sone vidno tehotenstvo, ale akoby na hranici 5tt, vraj mam zvysenu sliznicu, ako pri tehu, mala som prist v pondelok tento tyzden, tak som bola znova na sone, uz bol vytvoreny vak, ale stale mi to nesedi na tt podla poslednej MS a vlastne ani podla plodnych dni. Zobrali mi krv, vcera som volala na vysledky a hcg bolo 800, co zodpoveda 5tt. Dnes som bola znovu zavolana na sono, vacok od predvcera povyrastol, krv mi nebrali, mam prist o tyzden. Posledny sex sme mali 16dc, a odvtedy nic, cize mi to nesedi ani s tym, co povedal, dr., ze mozno oneskorena ovulacia. Podla neho vraj spermia vydrzi max 48 hod.v zenskom tele. Ak to tak je, tak to uz vobec nedava zmysel. A to ani nehovorim o tom, ze sme si davali maximalny pozor, sex mame vzdy s kondomom a este aj prerusovane. Ked mi meskal MS, bola som uplne v soku, potom som sa zacala uz aj tesit a teraz toto. Cele je to divne. Ked tak nad tym rozmyslam, od minuleho tyzdna za 5 dni sa objavila dutinka a rastie, keby to nemalo byt v poriadku, tak by sa asi vytvorila skor, teda v danom tyzdni, ako by mala a asi by rastla pomaly, alebo by bola deformovana, alebo by nerastla, ale ona narastla za necely tyzden na 3.8mm. Je to malo na dany tyzden tehotenstva, ktory by som mala byt, ale keby sa nieco dialo, asi by nerastla...ci? Nemate niekto podobnu skusenost?A vobec nechapem, preco mi nevzali krv na hcg. Ani co sa to akoze deje

bagre
2. okt 2019

ahoj, no len vydržať, - ešte je skoro na uzávery ...
Spermia vydrží viac, podľa môjho názoru, niekedy sú tehotenstvá záhadné ale napriek tomu zdravé. A niekedy všetko ok presne podľa výpočtov a zrazu bum.
Či budú sledovať hcg alebo uzv je nateraz jedno - hcg sa ale nemení každý deň. Hcg by mohlo byť ok, ale napr. nebude akcia... len počkať, hoci je to ťažké.

nefertitka
autor
2. okt 2019

@bagre tiez si myslim asi to iste, tak pockam tyzden a uz budem hadam mudrejsia..dik🙂

h_petra
2. okt 2019

Rozmyslam, ako sa da otehotniet cez pouzivanie kondomu a prerusovanej suloze naraz

nefertitka
autor
2. okt 2019

@h_petra ani mi nehovor, neda, ale stalo sa...nechapem to uz vyse troch tyzdnov. Odkedy som zistila. ze som asi tehotna. Jedine, co mi napada je to, ze manzel si nasadil kondom, chvilu bol sex, potom sa mu nejak trochu vyvliekol, tak skontroloval a zistil, ze ho ma vraj naopak a otocil ho. Mozno dake kvapky lasky na nom uz boli, ci co, ja vobec nechapem a vlastne obaja

h_petra
2. okt 2019

@nefertitka zaujimave.
Niekolko rokov nepouzivam ziadnu inu ochranu, len prerusovanu suloz a otehotniet sa mi podarilo az po 8 mesiacoch intenzivneho snazenia.
Toto je normalne sci-fi.

Inak, obdivujem kazdy manzelsky par, co pri sexe pouziva kondom. Mna by to s gumou vazne nebavilo.

A babatku sa tesite? Drzim palce, aby sa to vyvijalo dobre

nefertitka
autor
2. okt 2019

@h_petra my ked sme sa naozaj snazili naplno o dieta, tak to neslo, ked sa podarila mala, ktora ma uz 10 rokov, bolo to nakoniec z jedneho sexu, a to uz sme navstevovali ISCARE, ale trvalo to roky a teraz toto, ked sme vlastne ani nechceli. Ja uz by som sa aj tesila, muz ani nie, Ten je stale zaskoceny. Mna to netesenie sa preslo po 2 tyzdnoch meskajucej menstruacie. Mna to s gumou tiez nebavi, ale tabletky som nechcela, kedysi som ich brala dlhodobo a ani som vlastne nepredpokladala, ze by sa nieco takto stalo

smejko25
2. okt 2019

@h_petra no my sme po svadbe prestali pouzivat ochranu ale nikdy sme to nevypustili az raz sme sa rozcitili po krstinach a hned na prvu supu sa nam podarilo 😁😁😁 co som si uz myslela ze neni mozne ze tak dlho to robime bez ochrany a nic neuslo uz som si myslela ze budeme mat dakaky problem ale zjavne sme plodny az az 😁😁

eliska13
2. okt 2019

@nefertitka Dať si naopak kondóm😉toto dieťa veľmi chcelo byť s Vami.Daj tomu čas nerataj hore dole je to tam a uvidí sa.

nefertitka
autor
2. okt 2019

@eliska13 ze? tiez si vravim, ze to dieta sa k nam vypytalo🙂

monro
2. okt 2019

Ja si myslím, že to až moc rozoberáte. Ja keď si spomeniem, že keď som otehotnela s oboma deťmi. Prišla som k Dr. zobral krv na HCG a keď sa potvrdilo tehotenstvo, na sono som išla až okolo 12teho týždňa. By som sa zbláznila z toľkého prepočítavania....

nefertitka
autor
2. okt 2019

@monro rozoberam, lebo okrem 10rocnej dcery mam za sebou uz 6 potratov. Tak sa bojim, co zas bude

ankare
2. okt 2019

Silno držíme palce! ❤️

didi2102
2. okt 2019

@nefertitka ja som zazila to isto,hcg nizke-nrpotvrdene rehu,potom opakovane odbery malinky narast,ulrazvuk bez plodoveho vaku,potom bez plodu,potom nebilo srdiecko ked uz malo...mam 15m syna

nefertitka
autor
2. okt 2019

@didi2102 fakt? si mi dala nadej🙂

nefertitka
autor
2. okt 2019

@ankare dakujem 🙂

d_anica
2. okt 2019

@nefertitka Ahoj. Mne sa stalo niečo podobné, ako popisuješ. Na prvej kontrole, mala som byť cca 6tt, bolo vidno len prázdny gestačný vačok, tak že počkáme mesiac, ďalšia kontrola 10tt. Bohužiaľ bol z toho nakoniec MA, plod bol na úrovni 6/7tt bez akcie srdiečka. Inak 6 potratov, to je mi fakt ľúto, ako sa to dá prežiť? Ja som práve 10 dní po druhom potrate, tentokrát spontánny v 7 tt a som hotová. Neviem či sa odvážim znovu to skúšať, taký mám strach. Prvé tehotenstvo relatívne bez problémov, syn už má 8 rokov a teraz 2 potraty v peiebehu pár mesiacov. Každopádne želám všetko dobré!

nefertitka
autor
2. okt 2019

@d_anica da sa to prezit, ale ostalo to vo mn, teda nebol by den, kedy by som na to nemyslela....vzdy tesno po smutok a plac a podobne, potom sa to otupilo, ale nezmizlo a ani nikdy nezmizne. Aj dceru mame s problemami a aj ked ma 10 rokov, stale ju beriem ako zazrak.

nefertitka
autor
2. okt 2019

@d_anica a dakujem, aj ja zelam vsetko dobre, a snad sa este niekedy podari a dalsie dietatko by bolo ako naplast za vsetky tie nevydarene tehotenstva, teda ja by som to tak teraz brala u seba. Viem, ze by mi bolo lepsie. No a ak to nevyjde, tak ja neviem, budem to vezmem s rezervou, alebo ma to uz polozi. Naozaj neviem

nefertitka
autor
2. okt 2019

pardon za chyby, resp.preklepy, ako to tak po sebe citam, tak sem tam som sa dost preklepla. Ale to preto, ze sa ponahlam s dcerou na kruzok a este som chcela rychlo odpisat🙂 musim po sebe viac citat nabuduce :p

didi2102
2. okt 2019

@nefertitka potom napis ako postupujete

nefertitka
autor
2. okt 2019

@didi2102 ok🙂

vvveron
2. okt 2019

Ja ti asi dam nadej aj ked dufam ze nie falosnu lebo prvy trimester je vzdy najotaznejsi... Ja som tak chodila v druhom tehu kazdy tyzden dr najprv mi neveril ze som tehu ze na 90% urcite nie ale ja som vedela ze som lebo som grcala kazde rano (inak spermie vydrzia viac ako 48 hod dievcenske aj 4 az 5 dni), takze ak toto tehu tvoje vyjde myslim si z toho co pises ze to bude baba ale naisto ukaze sono... Potom mi vzal krv a hcg bolo pozitivne (inak som necakala) a tak som prisla zas a ze neni vidno a malo by tak ze mam cakat ze to mozno dobre nedopadne no a na dalsom malo byt vidno srdiecko a nebolo az o dalsi tyzden... No a nakoniec mame dcerku ktora bola podla vypoctov o 2tyzdne mensia aj ked podla mna sa narodila na svoj tyzden v pohode s mierami 2890g a 48cm a doteraz je drobec ma 4 roky a ma len 12,5kg a 94cm takze ano moze to byt bud problemove tehu alebo budes mat mozno drobne dieta 🙂

nefertitka
autor
2. okt 2019

@vvveron aj ja dufam, ze nie je falosna. ale predsalen nejaka je🙂 dakujem. Tiez si myslim, ze spermie vydrzia dlhsie a tiez som pocula, ze dievcenske este dlhsie a dako som aj od zaciatku citila, ze to co je vo mne, ci uz sa narodi, alebo nie, je baba, neviem preco, ale mam to tak;)

nefertitka
autor
2. okt 2019

@vvveron aj ked minule tehotenstva mi byvalo zle, vadili mi hadam vsetky pachy a teraz mi nic okrem bolestivych prs nie je. A unavy.

lula313
2. okt 2019

@nefertitka mne tiež prvé dieťa tyzden zaostávalo a to som presne vedela, kedy bola ovu, styk, podľa DR to bol MA, ale nebol😜a aj sa narodila s týždenným prenášaním, takze veľa trpezlivosti, všetko dopadne dobre😊

didi2102
2. okt 2019

@vvveron
@nefertitka inak toto ma nenapadlo napisat aj my sme boli vraj pozadu o 2-3tt pocas tehu,maly mal 2,62kg a do teraz je to drobec taky chudelko

nefertitka
autor
2. okt 2019

@didi2102 aj ja som tak pozadu momentalne, nieco cez 2 az tri tyzdne...moja mala 10rocna :p sa tiez taka pidi narodila, mala 2300g a potom este schudla na 2100, take male kura chladene to bolo ...no a teraz je vyssia ako jej rovesnicky vsetky

nefertitka
autor
2. okt 2019

ale chuducka je stale

vvveron
2. okt 2019

@didi2102
@nefertitka tak je to jasne bude to mala drobula 😘

nefertitka
autor
2. okt 2019

@vvveron 😉😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre