OGTT - výsledky v norme

natali_hamzova
18. aug 2023

Ahojte žienky, včera som bola na teste na tehu cukrovku a dnes mi prišlo že výsledky boli v norme až na glykémiu a mam prísť na opakovaný odber na lačno. Volala som sestričke a povedala že prvý odber na lačno bol mierne vyšší a po vypiti glukózy bol v norme. Stretli ste sa s tým niektorá?

bluemoon24
18. aug 2023

@natali_hamzova ano, spousta zen bojuje pri GDM pouze s lacnou hodnotou. Nicmene, zvysena lacna nemusi hned znamenat cukrovku. Pujdes na druhy odber a uvidis. Pokud bude lacna znova vyssi, tak pravdepodobne GDM mit budes. Smutne je, ze lacnou ti meli odebrat a zmerit hned a pri zvysene v testu nepokracovat.

veselo_neveselo
18. aug 2023

@natali_hamzova ja som si o tom prave citala, a ked je vysledok na lacno vyssi (mimo normu), tak sa nema v teste vobec pokracovat.
Takze uvidis, ak budes mat druhy odber v norme tak je vsetko ok, ak bude vyssi, tak ta bude treba sledovat.

natali_hamzova
autor
18. aug 2023

@bluemoon24
@veselo_neveselo u nás sa berie krv len zo žily aj pred aj po čiže to nemali ako zistiť. 28meho idem na opakovaný odber a že sa uvidí

bluemoon24
18. aug 2023

@natali_hamzova ano, to je bezny postup, ale predtim ti mela alespon glukometrem zmerit a vyhodnotit. Ale je pravda, ze to delaji malokde. Drzim pesti, aby to byl jen nejaky blby vykyv a gdm jsi nemela!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre