Odtok plodovej vody a krvácanie v 17. týždni. Poradíte?

bambibam
3. dec 2012

Ahojte dievčatá.Som síce mamička 3detí ,ale tehotenstvá som mala v postate bezproblémov. Takže prosím Vás o radu,skúsenosti,proste načo sa pripraviť. Moja sestra je 17tt,leží nonstop v nemocnici ☹ ,odteká jej plodová voda a krváca , lekáry sú opatrný na všetky vyjadrenia,plne im rozumiem ,dieťatko je ešte stále v poriadku ,mala niektorá tento problém? Ako to dopadlo ? počula som ,že niektorím maminám sa podarilo donosiť dieťatko .Bruško je splasknuté,zápal preliečený a kadiaľ voda uniká nik netuší.

lea641981
3. dec 2012

ahoj ja som lezala s dcerkou na udrziavani od 16tyzdna a mali sme krvacanie s placenty a to preto ze matenicu mam niekolko krat operovanu a placenta jednoducho bolo na jazve a odlupovala sa ☹
mala som aj jednu sekciu so synom za sebou cize maternicu riadne oslabenu a hrozilo nam ze jednoducho ak by to neprestalo krvacat prerusenie tehotenstva ale malicka bola silna a infuziami sa krvacanie zastavilo a mala som absolutny klud na lozku az do porodu 😒
plodovu vodu si dietatko dostatocne vytvori same 😒
jedine co mozem ti napisat ze prajem sestr pevne nervy a vela trpezlivosti a hlavne maximum klud na lozku 🙂

ja som este aj cestou na pohotovost ked som krvacala spadla ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
dcerka ma 5mesiackov a je zdravucka 🙂

vela sil prajem sestre aj babatku 🙂 🙂 🙂

meganka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moon1979
4. dec 2012

ahoj, iné sa poradiť nedá, len dúfať, že všetko dobre dopadne minimálne do obdobia, kedy už nebude taký problém v prípade nutnosti priviesť dieťa na svet aj skôr ... iné ako infúzie a maximálny klud na lôžku jej nepomôže ... no a samozrejme viera, nádej zomiera posledná 🙂 veľa síl a pozitívnej energie ...

kveta
4. dec 2012

@bambibam Nepocula som o nikom, kto by pri odtekajucej plodovej vode babo donosil. Ak by bola vo vyssom stadiu tehotenstva, do 24 hodin od odtecenia vody by musela rodit, lebo je tam zvysene riziko infekcie.

Vidim to ako velmi zufalu situaciu. Bohuzial. 😔

anjelicek26
4. dec 2012

@bambibam - mala som kamaratku zo zapalom plodovych obalov, odtekajucou plodovou vodou a krvacanim, v nemocnici si odlezala neuveritelnych 14 tyzdnov s nohami hore, dietatku davali prognozy najhorsie, zakrnene pluca (lebo nema dost plodovej vody a nemoze civicit), nezrely traviaci trakt, poruchy vo vyvine... jej sa to stalo v 19.tyzdni a rodila v 33.tyzdni, maly je zdravy. Uplne. Robili jej amnio pac, je to zalepenie plodovych obalov a doplnenie vody. Dva razy. Je to sanca, nerobi to kazdy lekar, jej to robili na Kramaroch. Telefonuj co sa da, vysvetli situaciu, su lekari, co jej vedia pomoct.

hofeherke
4. dec 2012

Mne sa to stalo v máji tohto roku.Bola som V 21 tt.ked som zbadala že mi asi odteká plodová voda.2 týždne som bola v nemocnici ale nepodarilo sa lekárom to zastaviť a celkom mi odtiekla plodová voda,začala som veľmi krvácať.Musela som porodiť moje dievčatko v 23 tt.

andreyka14
6. dec 2012

a ak sa smiem spytat prezilo?

simonasimi
8. jan 2013

ahojte ja píšem troška neskôr.mne sa stala taká vec pred tromi týždňami presne 18.12.2012 od začiatku som mala problémové tehotenstvo,bolesti,krvácanie.bola som v 16 tt keď to začalo. z ničoho mi odtiekla plodová voda,hneď ma prijali na hospitalizáciu.šanca že bábätko prežije bola minimálna.ja som tomu však nechcela veriť.celé tehotenstvo sme sa tešili a mala som už aj pohyby takže všetko bolo v poriadku,zrazu prišli po týždni lekári,že som dostala vysoké teploty a veľkú infekciu a som v ohrození života.tehotenstvo muselo byť ukončené začiatkom 17 tt spontánym pôrodom.bolo to strašné,bolestivé.niekedy sa dokáže plodová voda vytvoriť,v mojom prípade to tak nebolo.porodila som malinkého synčeka,no však vôbec nie zdravučkého,odtok plodovej vody a infekcia spôsobili nedostatočný vývin a drobček nemal vyvinuté obličky ani močový mechúrik.bolo to trápenie aj pre neho.a tak dobilo srdiečko 18.12.2012 o 22:15 hod.hneď som mala kyretáž,o dva dni ultrazvuk a niečo mi tam ostalo,tak som musela na kyret znovu.hneď som dostala aj zápal maternice,tak ďalší týždeň na infúziach.dnes už som doma a dostávam sa z tohto všetkého.veľkú nádej mi dáva moja 7 ročná dcérka a tešíme sa aspoň s ňou. neprajem to nikdy nikomu,ale čo som ja zažila,tak odtok plodovej vody je veľmi nebezpečná vec kde je matka veľmi ohrozená svojim životom.prečo sa to všetko stalo nevie nik,podľa slov lekárov to tak matka príroda chcela...všetky tehotné mamičky dávajte na seba pozor a s každou vecou čo sa vám nepozdáva choďte radšej ku svojmu gynekológovi.prajem všetkým veľa štastia

danuskar
11. júl 2015

ahojte baby potrebovala by som poradiť ..nakoľko mám 30 rokov som v 8 týždni a som prví krát tehotná neviem ako ďalej v tejto situácii preto sa obraciam na vás . Od začiatku tehotenstva som slabá ,mám zvýšenú telesnú teplotu ,napína ma na zvracanie a vo štvrtok som začala krvácať .Hneď som šla na pohotovosť kde mi povedali ,že je všetko v poriadku a bábatko žije =) dali mi tabletky duphaston na udžanie plodu a krvácanie pomaly ustávalo . Pred chvíľkou mi však asi odtiekla plodová voda alebo čo neviem? neviem čo to môže byť bolo to náhle veľké množstvo tekutiny s trochou krvi vie mi PROSIM VAS niektorá poradiť či to bola voda a či mám ísť zas na pohotovosť alebo čo ? ďakujem

lunedi
11. júl 2015

Jednoznacne chod. Radsej raz zbytocne ako ohrozit seba a mimi ! Drzim palce aby ste boli v poriadku.

evita_g
11. júl 2015

@danuskar Určite hneď utekaj na pohotovosť!!! Bohužiaľ je veľmi pravdepodobné, že to bola plodová voda ☹

soninka12
12. jún 2019

Ahojte žienky .. Stala sa mi taká vec že som mala bolesti v podbrušku ☹️ tak sme išli na pohotovosť ,a tam mi povedali že je všetko v poriadku a že maternica rastie tak preto su tie bolesti. No dali mi inekciu nospa. No aj po tej inekcii som stále mala bolesti v podbrušku ...ráno som išla ku gynekológovi s bolesťami a zistil mi tam zápal močových ciest predpísal mi zinat antibiotiká beriem. No ráno o 4 ráno mi odtiekla plodová voda a začala som veľmi silno krvácať .. bola som prijatá v nemocnici a dávali mi infúzie , inekcie ,ascorutin, duphaston , magnézium ,a doma beriem flaxiparin (4) .. .no bola som hospitalizovaná v nemocnici 10 dni... Doktori nedávajú šancu bábätku že tam je veľké riziko potratu .. no stále cítim pohyby poraďte mi žienky čo mám robiť 🙁☹️ som nadne bojím sa o moje bábätko lebo dvakrát som pred tým potratila a teraz čakám tretie no je to rizikové tehotenstvo .. odteká mi plodová voda s krvou ale bolesti nemám.. a na poradni mi dnes povedal doktor že bábätko je veľmi utlacane a nemá tam miesta .. vo mám robiť 🙁

malyslonik
21. jún 2019

@soninka12 este si v nemocnici?
Mne dnes odtiekla plodova voda, som len v 19t...

sisska03
28. sep 2019

@malyslonik Ahoj, ako to s tebou dopadlo prosím? Mne dnes odtiekla plodová voda, som na začiatku 18tt a hospitalizovali ma s tým, že sa nedá nič iné robiť, len čakať... Bábätku srdiečko bije, ale pohyby necitim:( žiaľ skončila som v LC v nemocnici, sme tu na návšteve na víkend, inak bývam v BA. U teba bol aký postup po hospitalizácii? Robili ti ten amniopatch?

malyslonik
29. sep 2019

@sisska03 ahoj, je mi luto, co sa ti stalo, ale neprestavaj verit!!!! Spolu so mnou lezali v nemocnici baby, ktore drzali bez vody niekolko mesiacov. Amnio mi moj lekar neodporucil a ja som suhlasila. Bohuzial mi do 24h prisli kontrakcie, takze ja osobne som nemala to stastie... ale neprestavaj verit!!! ♥️♥️♥️♥️ posielam vela pozitivnej energie. Treba hlavne lezat, aby sa ti voda dotvarala a babatko v nej mohlo “fungovat”.

sisska03
29. sep 2019

@malyslonik ďakujem za povzbudzenie a veľmi ma mrzí, že to u teba nedopadlo dobre. Ja sa snažím veriť, ráno mi Dr na sone povedal, že vidí aj pohyby už a ze nejaká voda tam ostala, tak stále dúfam... Chcela by som sa dat ale previesť do BA, ak by mi v ruzinovskej nemocnici urobili amniopatch, môžem sa ešte opýtať, prečo ho tebe neodporúčali?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre