Ahojte viem že som sem písala už ale potrebujem počuť niečo čo ma povzbudi čakám dvojičky a jednému drobčekovi odteka voda od minule týždňa zatiaľ ma vraj dostatok a nieje to také zlé tak mi povedal doktor včera...som 27 týždni ako to všetko zvládnuť keď sa tak strašne bojím ze sa stane niečo mojim drobcom odtekala vám niektorej takto wkoro voda ? Myslíte ze je šanca vydržať aspoň do 29-30tt strašný mam strach
Ahoj, verím, že je to desivé. Ak to aspoň trochu poteší, cez víkend som stretla ženu, ktorá porodila v 28tt 800gr syna v decembri. Tiež bola v nemocnici, lebo odhalili skôr, že niečo nie je v poriadku. Teraz má chlapček 5kg, jediný problém po pôrode bol zltacka, inak je krásny, zdravý a fit. V dnešnej dobe už nad 500g alebo po 24tt je v nemocniciach bežné. A tým, že si v nemocnici, to je najlepšie - že Ťa sledujú, vedia, že sa niečo deje. Skús si čo najviac oddýchnuť a uvoľniť sa, prípadne čítať nejakú knižku alebo tak - niečo, čo Ti odvedie myšlienky inde, aby si nemala taký stres. Držím všetky prsty 🙂
@evica17 ďakujem krásne. .. áno som v nemocnici kde sa vedia postarať o predcasne narodene bábätka lenže ti doktori sú taky že sa vyjadrujú k tomu že je mala šanca že to zvládnu tie bábätka v takomto týždni.
@layla123321 áno snažím sa nemyslieť nato ale je to veľmi ťažké každý jeden deň že sa to zhorší..
Samozrejme, radšej povedia zle a pripravit sa na zle a potom sa tešiť 💪
je tu skupina predčasniatka... možno ti budú vedieť poradiť
Viem presne ako sa cítiš a čím si prechádzas.. Aj keď ja som nečakala dvojičky ale pri dcérke mi začala odtekat voda v 23tt a nakoniec sa narodila v 25tt. Snaž sa myslieť pozitívne a nepripúšťat si nič zlé aj keď presne viem aké je to ťažké v tejto situácii.. Verím ze ešte dlho potiahnete a nakoniec všetko dobre dopadne. Medicína dokáže dnes uz pri týchto predcasniatkach zázraky 🙏❤️. Držím palce a hlavne veľa síl prajem ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vidis, doktori povedalo ze nie je to take zle. Si asi v nemocnici teraz z do konca tehotenstva. Nebojsa, budu robit vsetko co sa bude dat aby ste vydrzali co najdlhsie a tiez aby boli babatka v poriadku. Hlacne pozitivne myslenie