Ahojte dievcata, prave som zacala 17tt tehotenstva a dnes rano sa mi prvy krat za cele tehotenstvo stalo, ze som odpadla...isla som rano do prace, bola som dost hladna a zrazu sa mi zatmelo pred ocami a odpadla som. Je to normalne? Myslela som, ze sa to stava v skorsich stadiach tehotenstva...bojim sa, ci je male v poriadku (este necitim pohyby, som prvykrat tehotna), myslite, ze mam ist radsej k doktorovi na kontrolu?
@jessinocka hladna nesmies byt,klesol ti cukor,...stale maj pri sebe nieco sladke a vodu,...
Najlepsie je najest sa a ja som p ri sebe nosila hroznovy cukor.Ale ak chces byt kludna.pre istotu zajdi k lekarovi.
@jessinocka já bych k doktorovi určitě šla, za to nic nedas.I já jsem takto odpadla. Trpivala jsem hypoglykemii.Raději jsem nechala miminko skontrolovat, už pro svuj klid 🙂
to že si odpadla je normálne,nestáva sa to len na začiatku tehu,ale kedykoľvek,najmä,ak si nejedla,takže z toho si hlavu nerob,ale ak sa bojíš o bábätko,tak chod k lekárovi,nech ho skontroluje,tu nikde nezaškodí trošku prehnanej starostlivosti
určite sa musíš ráno poriadne najesť, ja mávam nízky tlak a v tehotenstve som ho mala ešte nižší, tiež mi bolo na odpadnutie, keď som sa nestihla najesť a potom keď som sa najedla, som všetko vyzvracala, tak som sa musela naučiť ráno sa najesť. začínala som malým jogurtom a dopracovala som sa k 3 rožkom 😉
ja si v tehu neviem predstavit neranajkovat...ked som musela na lacno na vysetrenia, tak to bolo strasne 🙂 Treba pravidelne papat 🙂
Ahojte, dakujem za rady 🙂 tiez si myslim, ze to bolo tym poklesom cukru. Isla som pre istotu k dr. nameral mi obrovsky tlak (ale to bolo uz ssi z rozrusenia), nechal ma na marodke, ze si mam merat tlak s o tyzden na kontrolu, tak uvidime. Musim sa doslednejsie - pravidelne stravovat.
@jessinocka pozor na vysoký tlak!!! hrozí preeklampsia, ale tá sa vyskytuje najčastejšie v druhej polovici tehu. Odpočívaj, veľa vody pi.
@mimasimi jj, aj mna to napadlo, ale doma mam uz tlak idealny 127/84, ved uvidim ako sa to vyvinie. Dr povedal, ze keby tlak stupol na 160 mam hned prist.
@jessinocka Tak to bol len stres, pekne si hladkaj bruško a oddychuj. Na hokej radšej nekukaj ... 🙂
@jessinocka ja som odpadla tiez,ale skorsom,bolo to hrozne...
ja som v 12tt a tiez som dnes odpadla. ale upokojuju ma vase prispevky, ked vidim ze sa to stava. mam nizky tlak a je pravda, ze rano som sa nenajedla ani nepila vodu tak ako by som mala. A tiez mi vyskocili vysledky so stitnou tak to tiez ma mozno suvis. Volala som lekarovi a povedal ze to zrejme z toho, ze som poriadne nepila, nejedla...ze nemusim stresovat. tak sa snazim byt kludna a oddychovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jessinocka mohol ti klesnúť tlak, ja keď som tiež hladná, tak sa mi začne točiť hlava a zatmie sa mi pred očami, ale mávam aj tlak dosť nízky. Dávaj si pozor aby si niekedy náhodou zle nespadla. Ja nosím so sebou aspoň cukrík vo vrecku.