Odmietnutie vyšetrenia na tehotenskú cukrovku

25. jan 2024

Môžem toto vyšetrenie odmietnuť? Dr mi dala výmenný ale naposledy som tam skoro odpadla bolo mi dva dni zle.

zuzanaete
25. jan 2024

Mozes. Ja som niektore vysetrenia odmietla, ale na toto mi doktorka povedala, ze toto by som urcite nemala odmietnut. V pripade zistenej cukrovky ide o zdravie dietata.

endzi83
25. jan 2024

Môžeš. Ja som plánovala odmietnuť, keď mi to odporučia a nakoniec sama sestrička vravela, že to nerobia. Iba ak by boli nejaké príznaky.

nika23t
25. jan 2024

Môžeš, ale možno by si to aj zvládla. Mne pri prvom tehu rovnako, som sa zosypala na chodbe z toho nápoja, pri druhom už som si mala priniesť sladký čaj a dva rožky, takže to bola úplná pohoda, neporovnateľne s prvým testom.

amelia89
25. jan 2024

v prvom tehu som cukrovku nemala a v druhom - bez akychkolvek priznakov ano. bala by som sa to odmietnut velmi.

katuska322
25. jan 2024

Určite by som neodmietala, prvýkrát mi zistená nebola, potom sa mojej Dr nezdal cukor v moči, poslala ma na to druhýkrát a tam už cukor po 2 hodinách 12.5, som rada, že sa to zistilo nakoniec, pretože by som jedla piate cez deviate a netušila o tom, takto je to pod kontrolou

ivangeline
25. jan 2024

Nebola som posledny x. Uz ma to nebavilo.. Odsediet si to tam,unava cely den z toho.. Mam deti za sebou. Ani raz cukrovka nebola.

autor
25. jan 2024

@ivangeline ved práve, tentokrát by ani nemal kto so mnou ísť, dve tehu za sebou bez cukrovky. Bojím sa tam ísť ešte dáma keď mi minule bolo tak zle. A mne bolo 2 dní zle z toho. Kam deti, ako malého do školy keď už o 7 tam musím byť a 300 komplikácií kvôli jednému vyšetreniu. Fakt sa mi tento krát do toho nechce.

autor
25. jan 2024

Sama nie dáma

merrysa
25. jan 2024

To, že dve tehotenstva si mala bez cukrovky, neznamená automaticky, že aj teraz to tak bude. Ja osobne by som išla aj za cenu niekoľkodenneho diskomfortu, nevzala by som si na triko, ak by bábo malo nejaké komplikácie.

anickaaa6aaa
25. jan 2024

Ja by som neodmietla. Ja som však nemala problémy. Len mi z hladu bolo nie dobre. Ale robiť haló pre pár deci sladkej vody...

mamamasama
25. jan 2024

Jasné, že môžeš odmietnuť. Ja som po prvom už nebola ani raz. V iných štátoch sa to ani nerobí

mamamasama
25. jan 2024

@merrysa a ako by ti pomohli? Nasadili by ti diétu. Ak sa stravuješ zdravo, tak sa nemáš čoho báť.

mabenn
25. jan 2024

Nebola som na tento test

autumm
26. jan 2024

Neodmietat. To ze sa to v iných krajinách nerobí je ich problém. Diabetes nie je o tebe, ale o dieťati. Dieta musí byť viac sledované, keby si náhodou nadržaná dietu môže to mať vážne dôsledky pre plod (zlý vývin alebo aj predcasne úmrtie plodu). Tiež som mala cukrovku v 2 tehotenstve, bez príznakov. Museli aj strážiť aby som neprenasala, lebo vtedy bývajú deti aj väčšie a je dôležité ich dostať skôr von. Ohroziť dieta kvôli tomu ze ti bude 2 dní zle? 🤔 A možno ti ani nebude zle. Dopredu sa stresovať je zbytočné.

sofia1979
26. jan 2024

Minimum toho čo ty môžeš spraviť pre svoje 3dieta. Tých 300 komplikácií sa vstrebe. 😊

maryetta
26. jan 2024

3x som to v tehu nemala. Nebolo to povinne. Resp ani to moj dr nerobil.
Teraz pri stvrtom ano-menila som lekara.
Ale ze jasne. Mozes to odmietnut. Co som mala aj ja v plane. Ale ponukli mi aj alternativu kedy mi na jednej poradni spravili odber na lačno. A potom dalsia poradna kedy som mala zjest rozok s maslom a vypit caj-s cukrom. Co uz toto pre mna bolo narocne. Aj mi bolo zle. Ale…

ivangeline
26. jan 2024

Mne samej tuto moznost povedali na gyn. poradni.. pri 4tom. Teraz pri 5tom som ju konecne vyuzila. ;)

autor
26. jan 2024

@autumm moje ďalšie dve deti sú tiež ohrozené, keď mi je dva dni zle, som s nimi sama , môžem odpadnut alebo hocičo. Co sa mi aj stalo v druhom tehotenstve našťastie som vtedy sama nebola.
Ak bude mať kto so mnou ísť a potom pomôcť pojdem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre