Ahojte, kolke z vas ste odmietli navrh gynekologa na PN v tehotenstve? Bolo to z dovodu ze ste to nepovazovali v povahe k praci za potrebne (napriklad navrh na PN na ,,kludovy rezim" pri kancelarskej praci, bez stresov)?Alebo kvoli financnemu hladisku (v pripade vyssieho prijmu to je aj menej ako polovica cistej mzdy)?
@rachel36a existuje strop PN, ked zarabas viac, vyssiu nedostanes. Ked mas v hrubom napr 3000, v cistom cca 2100 a PN len 1300. A pri vyssom plate mas PN stale len 1300. Ale aj pri 70% cisten mzdy mozu tie peniaze chybat, nie?
@maranta_leuconeura jasne, pri pn tie peniaze mozu "chybat", ale jednak zdravie je dôležitejšie a hlavne v tehu a jednak pri takom plate hadam nie je clovek v nudzi, aby si nemohol dovolit ist na PN
Ak gynekolog odporuca PN aj napriek tomu ze vie ze ma zena sedave zamestnanie a kancelarsku robotu, urcite to ma opodstatnenie.
Isto by som to neriskovala. A ked sa nieco stane, ako prve potom zena udava "zlyhanie lekarov"... Dr isto vie co robi, nemyslim ze by mal dovod vypisovat na PN ak by fakt nemal indikaciu.
mna sa lekar pytal, ci chcem ist na PN vzhladom na to, ze som mala pred tym nejake problemy s udrzanim tehotenstva a povedala som mu, ze netreba - jednak sa vtedy vela robilo z domu, lebo covid vlny a jednak si to povaha mojej prace nevyzadovala
ak by sa situacia opakovala teraz, opat by som nesla na PN, lebo mozem robit signifikantnu cas tyzdna z domu (aj ked teda v office je vacsi klud, ked doma je dieta) - samozrejme ak by bola nejaka seriozna indikacia na kludovy rezim atd. tak asi by som to zvazila
@maranta_leuconeura Ja som mala v tehotenstve anemiu v dosledku ktorej som omdlievala. Hlavne v MHD mi vzdy prislo zle, cestovanie z a do prace bol pre mna problem. Gynekolog ma chcel vypisat na PN, ale dohodli sme sa, ze v praci nastupim na homeoffice a 1x do tyzdna ma manzel odvezie do prace autom. Nastasie mi potom zabrali lieky a mdloby ustupili.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@maranta_leuconeura pn je 55% z vymeriavaceho zakladu a ten sa pocita z hrubej mzdy...takze to nemoze byt menej ako polovica z cistej,...je to cca 70% cistej mzdy