Zdravím, ležím ako tehotná v nemocnici od včera rána. Mala som bolesti brucha, vyzeralo to na žlčník. Výsledky všetky v poriadku, okrem magneziovej infúzie nedostavam ani lieky. Len tu ležím a platím si nadštandardnú izbu. Sestrička ma presviedčala, že tu musím byť 3 dni kvôli tomu, aby poisťovňa preplatila pobyt. No ja som počula 24 hodín keď som bola raz na inom oddelení. Ked som jej to povedala, tak zrazu nevie. Ako to je ? Lebo mam doma malé dieťa, ktoré nemám s kým nechať v pondelok už , tak by som chcela nech ma zajtra prepustia, keďže nedostavam ani liečbu nič. Lekár tu celý deň nebol, aby som sa opýtala. Opýtala som sa sestričky, či môžem podpísať revers, tak ze také vymoženosti nedávajú, že napíšu len , že som svojvoľne opustila oddelenie. Co by to pre mňa znamenalo ? Je tu nejaká zdravotna sestra , ktorá by mi odpovedala na túto otázku?
Je to podla poistovne (24 hodin alebo 72 hodin), ale moze sa to menit...ja som uz 3 roky na materskej, tak neviem, ako to je teraz. Ale ty nebudes mat problem s poistovnou, ale nemocnica, ze im nepreplatia hospitalizaciu. A s tym reverzom ta oblbuje. Vsade je mozny reverz
Môj muž bol pred mesiacom, povedali mu že min. 2 noci musí ostať.
@pribinak áno len je problém ho zastihnúť. Nerobil ani večernú vizitu nič.
@mimi3008 a keby som náhodou dostala o týždeň také isté bolesti a prišla s tým na pohotovosť, tak ma musia ošetriť alebo nie ? Vzhľadom k tomu reverzu.
@adalmba tak dúfam, že ma pustia. Bolesti nemám, lieky nedostavam a nebaví ma tu ležať len tak a platiť za to nadštandard. V prípade, že by boli zle výsledky, alebo by mi ešte niečo bolo, by som to samozrejme takto neriešila.
Ale ten lekár tam je, ak nie je priamo na oddelení, tak je na lekárskej izbe. Na 100 % má nejaký lekár službu, nemôžu byt len sestričky
ja som bola so synom den, noc, a na dalsi den sme na obed odchadzali. Tiez som povedala,ze ak nas neprepustia, chcem reverz...hned bola prepustacia sprava vypisana.
Ja som tak bola min. rok, dvihlo mi tlaķ z tepla, nic mi nedavali, pytali sa len ci citim pohyby...a musela som byt 72 hodin kvoli poistovni... Bolo tam mega horuco, lebo im nesla vzduchotechnika, no katastrofa... Ak by som podpisala reverz, tak mi vraveli, ze ak mi zas tak pride zle poistovna mi da preplatit naklady s druhou pripadnou hospitalizaciou.
Ano, aj napriek reverzu ta osetrit musia. Ono to v tych vikendovych sluzbach nie je jednoduche...aspon v mensich nemocniciach, kde je cez vikend lekar sam a riesi ambulanciu, oddelenie, JIS, konzilia a plus operativu s prisluzbou, ktora dojde na salu z domu. Ja som tiez velakrat cez vikend nerobila komplexne vizitu. Proste sme vybavili kolo 30 ludi na ambulancii a ak som sa dostala na oddelenie az vecer, uz som tych ludi nesla budit. Spytala som sa sestriciek, ci je vsetko OK, ak sa im u niekoho nieco nezdalo, sla som cielene za tym pacientom. Samozrejme, ze ak nieco bolo pocas dna, sestricky dali vediet, prip. som mala v merku niektorych pacientov, u ktorych sa predpokladalo, ze sa to moze vyvinut k horsiemu, za tymi som sla aj 4x za sluzbu...
@mimi3008 ďakujem a nemôžu mi dat preplatiť úkony? Alebo keď mi nedajú revers a napíšu, že som svojvoľne odišla, nemôžu mi to dat všetko preplatiť? Ďakujem za odpoved
Ze pacient svojvolne odisiel sa pise vtedy, ked zrazu zmizne z oddelenia, vez spravy... Vtedy sa to hlasi aj policii. Reverz = ze pacient odchadza na vlastnu zodpovednost, proti doporuceniu lekara, vtedy pacient dostava riadnu dokumentaciu, prepustaciu spravu, v krorej zavere sa spomina, ze odisiel na reverz. A s tym preplacanim...tieto veci s poistovnami riesila u nas dokumentarna sestra, ale neviem o tom, ze by si hrqdili pacienti, ktori sli na reverz, vsetko sami.
NIE SI VO VÄZENÍ, MOZES KEDYKOĽVEK OPUSTIT NEMOCNICU... VYPYTAJ SI REVERZ, AK TO BUDE TRVAT DLHO, POTREBUJU HO ONI A NIE TY. ZBAL SA A MOZES IST.
@diamond007 to ano, lenze reverz sa dava spolu s prepustacou spravou, teda odide bez reverzu a aj bez spravy, to bude pripad, ze svojvolne opustila oddelenie...
Je jedno ci tam budes den dva tam ide o to ze ked lezis min tri dni vtedy dostane nemocnica viac penazi. A dostanu zaplatene aj za jeden den ci dva. A vykony ti nikto neda uhradit to sa neboj takze s kludnym svedomim mozes ist ale samozrejme reverz a nie to co ti ponukali😀 vela zdravia prajem
pred rokom na velku noc som ako tehotna podpisala reverz po 2 nociach
A aku mas poistovnu?
Nič ti nedajú platiť. Ja som odpadla v obchode ako tehotná, vzali má do nemocnice, vraj týždeň na pozorovanie. Ja som ešte v ten deň večer podpísala reverz, že kvôli tlaku tam nebudem týždeň a doma 7 mesačný syn. Tiež sa mi vyhrážal službukonajúci doktor, že keď odpadnem zase, tak ma neosetria, neprijmú už.
Som mu len povedala, že ok, že idem domov, dávam im vedieť, kým sa oblečiem, chcem správu alebo nech si ju nechajú. Do 5 minút som ju mala. Oni tá tam budú držať, lebo za to majú peniaze.
A ináč, po pôrode mi tiež doktor povedal, že keby bolo na ňom, môžem ísť ešte v ten deň domov že tak super vyzerám, ale kvôli poisťovní má tam musia držať tri dni. Preto skôr nepustia. Aby oni boli krytí.
@tosomja Naša pôrodnica púšťa po 24 hod., ak požiadaš, ak nie, tak presne 72 hodín.
@mimi3008 a ako dospelá osoba nemôžeš opustiť nemocnicu bez reverzu? Samozrejme ak nechce niečo preplácať poisťovňou. Môcť môže.
@diamond007 môže, ale keďže sa takýto odchod nahlasuje polícii, tak asi si nebude robiť zbytočné problémy
@diamond007 moct moze, lenze potom uz fakt budu na nu divne kukat, svojvolne u nas opustali oddelenie homelessaci, alkoholici a podobne pripady. Slusni ludia sa dohodli s lekarom a pockali si na spravu a na reverz. Pokial nebol na to zdravotny dovod, nikdy sme s tym pacientom nerobili problem. Ale samozrejme, niekedy sme nevedeli dat pacientovi spravu do 10 minut, lebo to nie je len tak...
Ja keď som ležala v nemocnici do staršou bola tam taká mladá cigánka s rizikovým tehu a odišla domov bez reverzu a mamka ju na druhý deň doviedla a riešili to vtedy s primarom na chodbe, že ak ju on nahlási že odišla svojvoľne z nemocnice môže jej sociálna poisťovňa zamietnuť nárok na materské. Bola som z toho v šoku či je to pravda alebo ju len chcel postrašiť neviem. Tak ja len aby si si nenarobila zbytočne problémy
@mimi3008 kamoške ju dali po 8h keď sa zbalila a stala medzi dvermi na odchode .. nikto nečaká desať minút, ale ďakujem pekne, odpinkavaju si to že až.
Mne sestričky povedali v nemocnici, keďže lekár už odisiel vraj, že novorodenca mi prepustia ale mňa nie, lebo mi to nemá kto napísať, že na mňa zabudli. Takže toto je prístup v nemocnici na grc u nás. Strašiť ľudí aby neodišli.
@matullienka nie je to pravda... Nárok na materské má žena aj keď odíde svojvoľne z nemocnice, oznámi ovšem odchod. Sú nemocnice ktoré odmietajú dávať reverz a vtedy stačí zájsť na vrátnicu a napísať papier o odchode alebo napísať mail na nemocnicu, že opustas nemocnicu a nebolo ti umožnene dostať správu od lekáreň lebo ......
@diamond007 preto som napísala, že neviem či je to pravda alebo ju len strašil. Ale ak by náhodou bola aby sa zbytočne nepripravila o peniažky. V takom prípade je môj príspevok bezpredmetný. Inak nechám s čím majú problém keď niekto chce podpísať reverz
@diamond007 juuj, tak 8 hodin je riadny extrem😵
@basska_b dôveru
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Samozrejme že dávajú a vždy je na oddelení službukonajúci lekár.