Odborník na parazitológiu

pepa28
4. dec 2017

Dobrý deň. Potrebujem zúfalo radu od niekoho kto mi vie odporučiť naozaj dobrého odborníka v oblasti parazitologie. Som už zúfalá.Píšem dobrého,preto lebo naozaj máme buď smolu na lekárov,alebo klasický lekári naozaj vedia veľmi málo liečiť parazity.Vďaka za každú reakciu.

lindusss2016
4. dec 2017

@pepa28
Mozem len vediet, ako to, ze lekar nie je schopny pomoct s hlistami? Ci su uz tak premnozene, ze je to ozajstny problem? Pytam sa kvoli tomu, ze akurat riesim ň co podobne a este nemam vela informacii, tak ma to len zaujima. Dakujem

bosoriak
4. dec 2017

@pepa28 neviem, co mas za lekara, na hlisty sa podava Vermox 1 tbl, po 2 tyzdnoch znovu 1 tbl. Doma treba vyvarit postelne pradlo a spodne pradlo. Neexistuje, aby to nezabralo.
Ak ti vsak hlisty nosi domov dieta z kolektivu, je mozne, ze sa to opakuje, tieto opatrenia treba, aby urobili vsetci "postihnuti".

moonlight1210
4. dec 2017

@pepa28 u nas, ked sa to vyskytlo, tak sme dostali tue iste lieky, ale davkovanie 6 tabliet. Ak si dobre spominam, tak najprv dve hned. Po tyzdni jedna a potom prevetivne zvysne tri kazdy mesiac po jednej (kvoli tomu, keby prezili este nejake vajicka, kedze maju dlhsiu inkubacnu dobu).
A zabralo to hned. Odvtedy sa to nevyskytlo.

prevenar
5. dec 2017

@pepa28 neviem co je na tom take zlozite . treba zobrat vzorku stolice, dat v labaku spravit rozbor ..na druhy, mnozstvo a pod a podla toho vybrat antiparazitikum.

vo vseobecnosti su najucinnejsie tie ktore obsahuju ucinnu latku praziquantel . ..alebo sa jedna o samotny praziquantel.

drzim palce.

pepa28
autor
5. dec 2017

Na tom je zložité to,že vždy je stolica negatívna.Jeden deň z dcérky vysiel parazit cca 25 cm dlhý a na druhý deň sme boli v nemocnici,kde jej opakované brali vzorku stolice a nič sa nepotvrdilo,pritom dcérka jasné všetky príznaky.Viem,že najúčinnejší je praziqantel ,ten však nieje na predpis a je nekrestansky drahý,no aj napriek tomu sme mali aj ten.Aj tak sa problém vrátil.
@prevenar

majaxy
5. dec 2017

@pepa28 Cesnak. Nasekať na drobné kúsky podávať aspon desať dní a ísť trebárs na kontrolu, myslím že bude pozitívna

rutie
5. dec 2017

@pepa28 Nam lekarka povedala, ze odkedy maju nove metody vyserovania na parazity - zo stolice, tak este nemala jediny pozitivny nalez, napriek tomu, ze jej rodicia parazita priniesli v skumavke... Tento sposob, akym sa to vysetruje je lacnejsi - kvapka sa nejaka kontrastna latka a podla toho sa to urcuje. Predtym sa priliepali take papieriky a hladali tam vajicka pod mikroskopom - to bola spolahlivejsia metoda.

Po starom to robia este na par miestach v SK, neviem, ci nie niekde v BB, nepamatam sa.

Vermox je spolahlivy, Zentel je istota, treba o nieco vyssie davky, ako je v letaku - aspon nam tak lekarka doporucila rano a vecer 3 dni po sebe, potom o mesiac zopakovat. Stoji par eur - Vermox, skus si ho zohnat po znamosti aj bez predpisu, alebo zatlacte na lekarku, nech vam ho predpise. Ved to nie su drogy zneuzitelne narkomanmi...

prevenar
5. dec 2017

@pepa28 ..tak ked mas vizualne potvrdenie vyskytu, nepotrebujes ziadne laboratorium , to je jasne. (vzdy je moznost vyskusania, kvalitnejsieho laboratoria, ci dokonca DNA analyza stolice, co je najpresnejsia mozna sucasna metoda)

si si ista ,ze to bol parazit a nie nejaky povlak zo steny creva? ludia si to zvyknu pliest . nemas fotku ?

praziquantel podla mna nie az taky drahy (samozrejme relativny pojem) - 10g stoji nieco cez 40e a mas to na veky - https://www.numa.sk/produkt/prazikvantel-10g

ked sa problem vratil , tak je vysoka pradepodobnost, ze ste nakazeni viaceri v rodine, alebo to nosi niekde zo skolky / skoly , kde je niekto nakazeny . tazko povedat.

trebalo by preliecit celu priamu rodinu, vydezinfikovat wc dosky a spravit opatrenia aj vo verejnych zariadeniach . nech si nosi sprej s alkoholom , najtrieka dosku a da si na nu este papier , kt potom zahodi. (neviem o ake stare dieta sa jedna)

co domace zvierata ? ci akekolvek zvierata - prichadza s niecim do styku ? macky vonku a pod.

netreba zufat, treba pritlacit 🙂

drzim palce.

pepa28
autor
5. dec 2017

@lindusss2016 Myslím,že je to tým,že lekári majú naozaj buď minimálne,alebo žiadne poznatky o
parazitoch.Mne napr.nas pediater hľadal dávkovanie vermoxu na internete ,a povedal,že to neprenášajú anpsy ani mačky,že to sú ľudské a zvieracie parazity,že zvieracie na ľudí nejdú :D .A keď som opakovane bola za ním z rovnakým problémom tak len zakončil rukami a že on proste nevie a lekárka pred ním ,u ktorej sme boli ako u prvej keď to začalo nám nasadila veľmi slabé dávkovanie ,nemuselo sa to rozšíriť.To sme sa ale dozvedeli až v nemocnici.

marlenka222
5. dec 2017

@pepa28 skus fakt kyslu kapustu alebo kapustnicu davat dietatku (ja viem.ze je to brutus, ale oni sa potom pozenu z tela von) my sme mali taky stary recept este doma ze cesnak uvarit v mlieku (normalnom krabicovom) a dieta nechat posediet na tom. Samozrejme tak aby nemalo obareny zadok. Tvojmu dietatku zrejme chybaju latky na obranyschopnost a z liekov si ich moc asi nezoberie. Skus to fakt z prirodnych zabijakov.

pepa28
autor
6. dec 2017

@marlenka222 Ďakujem,no skúsim to s tým mliekom.Som zvedavá,či to vyjde.Dam vedieť.

pepa28
autor
6. dec 2017

@prevenar Vieš čo ,no je to na dlhé rozpisovanie :(,ale skúsim v skratke.Pevy krát keď to vyšlo z nej pred rokom vyzeralo to ako preisvitné črievko ,dlhé fakt dosť možno aj 30 cm,hrubé,už dosť vypasené.Vtedy som hneď utekala k Dr.a to tá hodila do koša so slovami,že škrkavka.Dala vermox ale len 1/2 tablety denne.O tri mesiace som s ňou ležala už na infekčnom.Vtedy jej dali dávkovanie 3x1 po dobe 10 dní .To zaberalo,no to som ja nevedela a ani nám nepovedali,že všetkých treba preliečiť,ja som ale všetkým byliny aj tak varila.No o neaku krátku dobu zas :(.To som si už zohnala zentel pre všetkých ,takto to vlastne ide dokola už rok.Vzdy si niekde zháňam lieky lebo u dr už kruria hlavou.Naposledy keď už ju zas bolelo brucho a bolelo aj mňa aj syna tak som dala zas vermox a povychadzalo z nej všeličo menšie aj väčšie také tenké , dlhé tak som to poslala na Paraz.Ustav STAV v Košiciach a prišla mi odpoveď,že to nič nieje,že neaké nestravene z vyšky potravy.Tak akože ja už fakt neviem , či som zle vzorku zachytila či ako :(.No príznaky si nevymyslis ,proste to vidíš aj to ,že po vermoxu úľava.Mám podozrenie na jednu osobu,že nám to dokola nosí,no nepohneme s ňou :(.Ale zas nemám ani dôkaz .A predsa len to nebolo až tak v skratke 🙂.

prevenar
6. dec 2017

@pepa28

1- detska nemusi zrovna dobre identifikovat parazity .
2- ked ti z parazit. ustavu povedali ,ze to nic nie je ..tak to s vysokou pravdepodobnostou nic nebolo .
3- zavolaj do poriadneho labaku ..co ja viem, napr. HPL , ziadaj si parazitologicke a hod s niekym rec a ziadaj poriadne testy ako samoplatca. proste sa porad ,ze kt. su podla neho naj co vedia spravit. lepsi postup mi nenapada. ..a potom uvidis, ze co dalej.

moze jej byt kludne zle , lebo ma celiakiu , ci nejaky stupen neznasanlivosti na mlieko a mliecne vyrobky. ..alebo XY inych pricin.

- ked nemas kvalitne fotky, tak ti tazko niekto poradi cez net. na buduce si to nafot.

drzim palce 🙂

eliska13
7. dec 2017

@pepa28 daj pozor, aby každá bolesť brucha u dieťaťa neznamenala, že sú to parazity.Lebo už si to aj mala možno vsugerovala či ty hľadáš hneď za tým problém
Tým to nechcem zľahčovať samozrejme🙂nejde mi to do hlavy,že sú lekári takí nemožni nám dala Vermox pre istotu vzorky nic nepotvrdili syn mal bolesti brucha, tak povedala, že pre istotu preliečiť.Nic som nenašla na šťastie ja mám z toho hrôzu.
Všetci s ktorými ste aj v kolektíve treba preliečiť to je alfa omega problému
Nešla by som prírodnou liečbou len liekmi

lenula57
14. jan 2019

Prosím Vas ten Vermox je na predpis?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre