Ahojte, mate prosim podobnu skusenost? Na tripple testoch mi vysiel 1:65 na downov. Sla som k Dr.Grochalovy kde mi nameral NT 2,8 a regurgitácia trikuspidálnej chlopne. Ale povedal ze to nemusi nic znamenat ze srdiecko sa moze dovyvyjat. Nasledne som bola v Ba na odber choriovych klkov. Za dva dni mi prisli zrychlene vysledky, negativne, s tym, ze nebolo dostatok materialu na dalsie testy. Caka ma este sono v 20tt u Grochala a v 22tt vyšetrenie srdiečka v Ba. Co bude az za 3 tyzdne🙄. Mali ste niektora nieco podobne a boli ste aj na inych vysetreniach? Ja rozmyslam este nad odberom plodovej vody, uvidim co mi este povie geneticka. Dakujem za kazdy odpoved.
hm, amnio ani všetky ostatné vyšetrenia nie sú 100 perc. Sesternica bola na amnio a dieťa má DMO a mentálnu . retardáciu...a že vraj počas tehu podľa lekárov všetko v poriadku...😉🙄
@aliha83 ved aj my sme vsetci v rodine zdravi a mame aj dcerku zdravu, pri nej sme nic nemuseli postupovať..
@adriana00a mna lekár upokojoval, že často vychádzajú testy falošne pozitívne. Hlavne pri nesprávnom výpočte termínu pôrodu. Ešte mi napadlo, predsalen som bola u jedného lekára na sone. Je to v Piešťanoch, je odborník. Ten ma upokojil asi najviac zo všetkých. Ozvi sa do IP ak by si chcela,môžem ti napísať podrobnosti.
@deti95060810 to si ma nepotesila😲
@adriana00a DMO nie je geneticka ani vyvinova vada, moze dojst k problemom v obdobi okolo porodu, ktore ju sposobia. preto ju nie je mozne v tehotenstve zistit, to by bolo vestenie 😊 a naozaj nie vsetky poruchy, aj ked su pritomne, sa daju diagnostikovat pocas tehotenstva. odporucam pockat na dalsie vysledky, dolezite je najma to srdiecko, v Ba je spickove pracovisko kde vedia hned po porode velmi vela urobit pre zdravie babatka. drzim palce.
@bashawelle dakujem... len to cakanie je najhorsie.. hlavne ked si predstavim ze nebude zdrave babo a uz to bude taky vysoky tt
@deti95060810 z amnio sa nedá vyšetriť mentálna retardacia, ani DMO. Ani na sone to nie je vidno 🤦
@janulka257 mentálna retardácia patrí medzi najťažšie postihnutie.... amnio je tým pádom zbytočné...😉
@adriana00a nám vyšli 1:30 a opakovane 1:20 na Downa,zaplatila som si morfo sono v Blave kde sa nič nepotvrdilo,trisomy test negatívne. Síce sa mala narodila predčasne z iných príčin ale Down sa nepotvrdil. Všetko to bolo falošné pozitivne
My sme mali 1:30... bola som len na trisomy( len zakladnom) na morfo usg a maly je zdravy. Drzim palce aby to dopadlo dobre, viem čo prežívaš ❤
Ako to dopadlo s tou trikuspidálnou regurgitáciou?
@lenusik296 tak ako hovotil Dr.Grochal, srdiecko sa dovyvyjalo.. maly sa narodil sice malicky, ale z inych pricin ale zdravy.. a je to maly sinterko😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adriana00a ahoj, nám vyšlo 1:190. Nám geneticka nepovedala nič, čo by sme nevedeli (v rodine sme všetci zdraví) amniocentéza vyšla dobre, aj vyšetrenie u Dr. Grochala vyšlo ok. Nikde inde sme neboli. Držím palce.