Ahojte,som v 9t,po druhej kontrole u lekara. Na prvej navsteve som nad gestacnym vakom mala malu krvnu zrazeninu,doktor mi odporucil nemat sex,teraz po druhej kontrole zrazenina tam uz nie je, ale stale nemam mat styk,ze je to riziko. Celkom tomu nerozumiem, citala som nazor popredneho gynekologa, ze ak je plod nie je OK, tak sa potrati bez ohladu na to, ci mam styk alebo nie. A ze ked je OK, tak mu sex nemoze vadit. Z akych dovodov bolo odporucene vam nemat sex v prvom trimestri?
mohla by si sa rozkrvácať a nastal by potrat.... aj keď je plod OK... 😉
@hanaxxx sex sme nemohli mať celé tehotenstvo....nechápem,kde je problém u teba...kto iný,ako tvoj lekár vie správne skonštatovať,či môžeš alebo nie....tak ale pre každého je priorita niečo iné
Veď si rob po svojom 😉. Alebo zmeň lekára keď mu nedôveruješ. V prvom rade prečo si sa neopytala priamo lekára? Veď to je najjednoduchšie.
A názor popredného lekára je určite pravdivý aj keď možno vytrhnutý z kontextu... keď už raz bol hematóm býva tendencia sa opakovať. Nie je to pravidlo ale stáva sa často. A plod môže byt v poriadku ak ho strhne krvná zrazenia pri vyplavovani....
Pohlavný styk nie je problém pri normálnom tehotenstve. Pri problemovom je to o inom. A krčok aj maternica sú prekrvene...
my sme mali zakazane prvy trimester (aj sex aj moj orgazmus) lebo som bola po spont. potrate a toto tehu hned od zaciatku som mala krce v podbrusku. plod bol ok, ziadne zrazeniny ale doktor povedal ze drazdenie krcka sexom a stahy pri orgazme by mohli spustit vypudzovanie plodu ak teda to bol dovod tych bolesti. ano, boli to dlhe tri mesiace ale poviem ti lepsie chvilu vydrzat ako prist o babo a cely zivot si to vycitat ze som nevedela vydrzat. po prvom trimestri dovolil a zachvilu rodim
Aj keby to 30 gynekológov kdesi napísalo, tak keby sa niečo stane, tak následky nesiete len vy dvaja ako rodičia.
Chápem že bez sexu to je úplne na nič, ale tak, teraz máš život vášho dieťaťa v svojich rukách.
Pockaj aspoň do 13-15 tt.
O muža sa vieš postarať aj inak.
Normálnemu mužovi by malo záležať na tom, aby jeho dieťa bolo v poriadku.
no mne povedal moj lekar, ze celkovo neodporuca sex v tehotenstve...mne povedal, aby sme ho obmedzili kvoli mojim castym zapalom mocoveho mechura...ale on to hovori vraj vsetkym svojim pacientkam, ze sex v tehotenstve je vraj neprirodzeny, ze vraj ludsky druh je jediny v zivocisnej risi, ktory mava sex pocas gravidity...vraj ziadne zvierata to nerobia...a vraj su tri dovody: mozne zavedenie infekcie, stahy pocas orgazmu, ktore mozu vypudit plod(embrio), a ejakulat vraj obsahuje latky, ktore mozu vyvolat predcasny porod...ale povedal mi, ze je to moja vec, a vie aj o tom ze ini odbornici su nazoru, ze sex neskodi...ale ze on ma na to iny nazor 🤷🏼♀️ takze tak 😅 vraj ma kopec pacientiek co prave po sexe bud zacali krvacat, alebo rovno aj potratili, a naco to riskovat? my sem tam sex mame, ale jemne a nemam z toho dobry pocit a potom sa len furt kontrolujem, ci nahodou sa nieco nestalo 😅
Aj ja som mala zakázaný sex celý prvý trimester kvôli hematómu. Zrejme je to bežná prax. Mne teda ani nenapadlo to spochybňovať, jasné, že sex chýba, ale tak toľko hádam dokáže človek vydržať, keď to je pre takýto dôvod.
Co ti je prednejsie? Ja sex zakazany nemam a aj tak ho radsej nemame. Prvy trimester je rizikovy tak naco zbytocne riskovat.
Nam sex nikto nezakázal ale teda ani jeden z nás nechce riskovať. Aj jedna baba na konikovi pisala ze potratila po sexe. Ano mozno by sa to stalo tak ci tak ale my sme boli na ivf takže možno aj preto väčší rešpekt. Partner ma asi väčší strach ako ja. Nehovorim, že by sme sex nechceli ale pre nas je momentálne dôležité to aby bolo všetko v poriadku 🙏🏽🤞🏽
Myslíš že tu na MK sme väčší odborníci ako tvoj gynekológ? Veď skús a "uvidíš" .. čo už na to povedať?🤷
vdaka vsetkym babam,ktore z vlastnych skusenosti, ci inak nadobudnutych vedomosti,odpovedali na otazku, preco nemat sex v prvom trimesti/ci pocas tehotenstva.
Je rozdiel, ak nie je v poriadku plod- ze sa spravne nevyvija, alebo ma nejake syndromy, vtedy to vacsinou priroda zariadi sama a dojde k potratu, ale je rozdiel, ak sa zdravy plod vyvija v poriadku, ale je tam nejaky hematom, alebo problem s placentou,...vtedy je dobre zdrzat sa sexu a zdravy plod sa moze zachranit.
Vsak si zasexuj.. Na kontroly nechod aj to vies sama a lepsie.. A porodis doma nie?
V treťom tehu sme sex nemali prvé 3 mesiace, začala som špiniť a keďže som predtým už potratila tak nám lekárka a aj na pohotovosti dr. zakázal...potom sme už mohli ( to som sa aj pýtala 😉 )
Minulý rok som otehotnela a začala masívne krvácať práve po sexe... Hospitalizovali ma...bolo tam toho viac...z nemocnice ma púšťali s tým, že som vysoko riziková ( v správe som mala s výkričníkmi napísané, zákaz pohlavného styku ).... myslela som, že zas 3 mesiace...no potom nastúpili ďalšie ťažkosti konkrétne placenta praevia centralis ( čo je zlá diagnóza ) a tam už bol zakaz celé tehotenstvo nakoľko mi hrozilo masívne krvácanie.... všetko sme dodržiavali a vďaka Pánu Bohu 🙏 sme to dotiahli do 37tt... vydržali sme...a oplatilo sa ❤️🙂😉 držím palce nech ste ok a dotiahnete to do šťastného konca 🙂
@hanaxxx po potrate v dalsom tehu sme sex vynechali, neriskovali sme ani v dalsom tehu,iba po 37tt ked som chcela vyvolat porod...
@hanaxxx vyjadrujem nazor.
Ked ti tu 3 mamicky povedia ze sexovalia nic sa nestalo a ty si zasexujes a stane sa nieco zle tak koho obvisis? Seba ci tu ammicku na fore. Mne ked by povedala doktora, ze to teraz neodporuca tak to akceptujem a nie ze budem hladat babske rady... Odporucanie doktora ma snad nejaku vahu. Necitim sa trapne za svoj nazor.
@kitycat to co si napisala nebol nazor, bol to bezdovodny utok, neviem ci sa sa potrebovala niekde vyventilovat, alebo si prispevkom dokazat aka som ja hlupa a ty mudra. " Z akych dovodov bolo odporucene vam nemat sex v prvom trimestri"? Ak toto povazujes za hladanie babskych rad, tak mas problem s chapanim zakladneho textu.
@mimka11111 ahoj. My mame tiež zakázaný sex od začiatku. O dva týždne už snáď bude babo na svete. Ale mám pocit že sme sa odsudzili. Že sa na mna môj muž už neveľmi pozrie. Že ho nepriťahujem..
ako ste to mali vy s manželom? Dalo sa to potom opäť do starých koľaji.
@lejluska ahoj ja mám iba marginálnu, ale zakázaný sex od začiatku. Jasne že sa tešíme na malého. Už iba dva týždne 🤩 ale mám strach že sme sa s mužom odsudzili. Aj povedal, veľmi obklukou, že vlastne tehotne ženy nie sú sexi.. každopádne pri prvom tehu sme mali úžasný sexuálny život ale teraz si neviem predstaviť, ako sa to dá do normálu.. v šestonedelí nič a ešte sa aj nejako vyrovnat s vlastnou postavou, ktorá teda nie je nic moc a po prvom tehu už viem, že sa to tak rýchlo nespraví.. ale milovanie mi riadne chyba a potom furt len plačem (pravdaže z každého možného dôvodu🙂
@hejtermama ahoj, u nás nebol žiadny problém...partnerovi som sa páčila aj s bruškom a aj keby sme nemali sex zakázaný, bali sme sa obaja,aby sme malému nejako neublížili.....no veľmi ti neviem v tomto poradiť, asi záleží od konkrétneho človeka a jeho priorít....a po pôrode bolo všetko ako predtým, až na pár detailov....život sa po narodení synčeka otočil o 180.st.,
@mimka11111 už mame jedno dieťa, čiže chápem že s mimcom je to iné. Ibaže 10 mesiacov bez je naozaj dosť.. snáď to bude ok;)
@hejtermama mojaa ❤️ ja viem, že ťažké to je mi niečo hovor 🤦ale neodcudzite sa...v prvom tehotenstve som mala rovnaký pocit, v tehu sme síce nemali problém ale po pôrode som naozaj mala pocit, že niečo sa zmenilo aj manžel vravel, že pre tehu to bolo iné..mala som nejaké to kilo navyše...ale potom sa to upravilo...ale pamätám dodnes aká nešťastná som bola 😔 ale bude to
dobréé uvidíš ❤️ a aj sex bude potom super 😉 určite ☺️ veľmi držím palce 🙏 ( aj ja som ináč veľmi často plakala samozrejme tiež zo všetkých možných dôvodov...ale vo mne to bolo stále to, že nič nemôžeme spolu....) Ale teraz je to super...a aj u vás bude 😉 hlavne nech si ty aj bábätko v najlepšom poriadku 🙏🙂❤️
@lejluska Dakujem veľmi za pekne slova. Dnes mi práve povedali že musím ísť lezat do nemocky, a môj manžel sa rozlutostil, že ako bude bezomna dva týždne.. tie hormóny sú sialena vec.. a zjavne nielen u nás báb.. musíme vydržať. Láska pretrvá ❤️
@hejtermama no vidíš 🥰 môj bol bezomna za celé tehotenstvo dokopy 7 týždňov.... budúci týždeň má ísť on na školenie do Nitry a ja budem bez neho sama...a tiež mu vravím, že čo ja bez neho budem doma robiť, s tromi deťmi 🤦 a on že on bol bezomna 7 týždňov až to bolo dlho, že ten týždeň vydržím bez neho...🙂 Ale presne ako píšeš ,, láska pretrvá,, držím palce ❤️🙏🙂 ono to ubehne 😉 a všetko bude ok 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?