Očné kvapky v tehotenstve

llnzz
17. júl 2022

Asi 3 dni ma trápia strašne ťažké oči, štípu ma a mam ich ako keby suché napadlo ma že očné kvapky by mi trochu pomohli ale nejsom si istá či ich možem v tehotenstve?

bavlnka92
17. júl 2022

budem drzá ale ako súvisia oči s plodom v maternici? to sú dve odlišné časti tela = kvapky nemajú ako ublížiť.

mirkava
17. júl 2022

@llnzz nemyslím si ze by to mohlo dieťatku ublížiť. Opýtaj sa v lekárni, ale spokojná mamička = spokojne babo v brušku 😊

llnzz
autor
18. júl 2022

@bavlnka92 Ja už realne neviem čo možem a čo nie preto sa pre istotu pýtam lebo včera som tu čítala že ani nosovy sprej nejaký by sa nemal.

@mirkava Pekne ďakujem😊

taktotedanie
18. júl 2022

Umele slzy mozte, kupte si bez konzervacnych latok / Hylo-commod a ine v lekarni urcite poradia aj lacnejsiu aj drahsiu verziu). Suche oci v tehotenstve mozu byt
Ked si kvapkbete stlacte si vnut.kutik kvapky vam neodtecu do nosa alebo ostanu len v oku

taktotedanie
18. júl 2022

@bavlnka92 su kvapky, ktore su v tehotenstve kontraindikovane a nesmu sa uzivat, pozor ak rozdavate rady ohladom zdravia a nemate zdravotnicke/medicinske vzdelanie

taktotedanie
18. júl 2022

a kvapky do nosa- detsky nasivin

llnzz
autor
18. júl 2022

@taktotedanie no presne som si aj myslela že tam bude niečo čo nebude vhodne v tehotenstve, ďakujem🙏🏽 Ibaže asi to nebude len suchosť očí dnes ráno som sa zobudila s opuchnutým zahnisaným okom takže pravdepodobne tam bude zápal a to už budem riešiť radšej s odborníkom

taktotedanie
18. júl 2022

@llnzz tak to chodte na vysetrenie, pravdepodobne sa jedna o hnisavu konjunktivitidu, ziadny zapal v tehotenstve nie je vhodny, moze zapal prejst aj na druhe oko tak si netreba ist rukami do oci, doma vlastny uterak, je to prenosne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre