Ahojte tehuľky. Boli ste sa niektoré očkovať počas tehotenstva? Aké sú Vaše názory, pocity? Ďakujem
@mgerynka som tehotna. Nedala som sa. A nedavno som tu citala velmi smutny pribeh od @naobedbuduspagety ako jej babo dopadlo po jej ockovani v 2.trimestri. strasne mi je jej luto. Malo by sa o takych pripadoch viac hovorit
Bola som v druhom trimestri a neľutujem, NÚ žiadne akurát som bola jeden deň unavená a trošku má bolela ruka. Pôrod sa pomaly blíži a pri tom čo sa v súčasnosti deje, som oveľa kľudnejšia.
Mam kamaratku, ktora sa dala ockovat v 6.mesiaci. Nemala ziadne NU, a babo jej po narodeni testovali na protilatky a malo ich, tak su kludnejsi.
Ale ja sama nemam na to odvahu, neodpustila by som si to, kebyze sa mu nieco stane.
@mgerynka aj ja som tehotna,nedam sa ani v tehu a ani potom😊
Na isntagrame je jedna mama gynekologička skus si pozrieť 😊dneska tam písala trosku otom
@mgerynka nuz, ja som sice dvakray ockovana, druha davka este koncom aprila. Mam narok na tretiu, ale nepojdem. Otehotnela som v juni, mesiac a pol po ockovani a mojmu babatku v 20tt zistili vrodenu chybu srdiecka. Caka ma porod v Bratislave, babatko budu operovat po narodeni. Ja to nepripisujem ockovaniu, ale neviem co si mam mysliet... Uz ma hocsico napada😔
Momentálne som v 14tt a určite sa počas tehotenstva očkovať nedám.
Neviem,ale to,že nemáte po očkovaní nežiaduce účinky nevypovedá nič o účinkoch napr.aj v budúcnosti na už narodené dieťa.
@att123 aj ja som optimista. Ze to nedostanem, lebo mam dobru imunitu. Alebo, ze ked to dostanem, tak to v pohode zvladnem ako 90% ludi.
Ja som tehotná a očkovať sa nedám! Ja tomu jednoducho neverím a ak by sa bábätku čokoľvek stalo, do konca života si to budem vyčítať. COVIDu sa nebojím absolútne. Už som to mala minulý rok a nebolo mi nič dokopy, ani mužovi a deťom. Imunitu posilňujem a to je všetko
Som 21tt a ockovat sa ked tak dam az po porode... Mam problem so zrazanlivostou a nemienim to riskovat, mam za sebou viacero potratov... Covid som prekonala vo februari s miernym priebehom a v auguste som este mala protilatky...
@mgerynka Ja som sa dávala očkovať v tehotenstve 19tt a 24tt Phizerom. Tiež som dlho zvažovala, keďže som sa nestihla pred tehotenstvom. Prešla som veľa štúdií zo zahraničia, pýtala som sa lekárov, zistovala relevantne informacie. U mňa zavážilo najmä to, že pôrod mám v decembri a Covid nie je sranda v tehotenstve a najmä nie v treťom trimestri. Na všetkých UTZ zatial bolo všetko v poriadku 🙂 A lekári mi to odporucili, jeden má dokonca aj pochvalil. Samozrejme účinky po vakcíne nejaké boli - ale s tým podľa mňa musíš rátať, lebo ej to reakcia organizmu, takže ja som mala na deň zrýchlený tep a slabosť a kalsicka bolesť ruky asi 4 dni. Avšak nič, čo by sa nedalo prežiť. ;) Po druhej dávke iba 3 dní bolesť ruky, inak nič.
V tehotenstve sa v západných krajinách očkuje bežne aj proti chrípke a čiernemu kašľu. Takže ja som sa nakoniec rozhodla, že do toho pôjdem a dnes som veľmi rada za to rozhodnutie, lebo okolo sa to všade šíri a keď si predstavím, že aj v nemocnici budem v tej najhoršej vlne, tak minimálne psychicky mi to veľmi pomáha. 🙂
Moja gynekologicka odporúča očkovanie v 2. trimestri, konkrétne medzi 16.-20. týždňom. Ja som očkovana 2x, momentálne tehotná v 8tt a som teda v súčasnej situácii oveľa kludnejsia, že som chránená. Žiaľ, malo sa hovorí aj o tehotných ženách ktoré zomreli na Covid :( každý nech sa rozhodne podľa seba, ja verím ľuďom čo majú vzdelanie a vyznajú sa viac ako ja. Po očkovaní mi nič nebolo, trochu ruka bolela 2 dni. Plánujem sa dať zaočkovať treťou dávkou keď budem v 2. trimestri, keďže mi už ubehne 6 mesiacov od druhého očkovania.
@mgerynka prvé som mala keď som nevedela ze som tehotná, druhá dávka bola v druhom trimestri, a som tu ziva a zdravá, prekonala som operáciu, plod je ok aj napriek tomu ze som užívala tazke lieky oveľa horšie aj ožarovanie na mňa išlo. Trosku ma iba bolela ruka, pocity? Som rada a som spokojna ze osm zaickovana a určite pôjdem aj na tretiu po pôrode, a ta mamicka ktorá sa neockuje no nech ale potom nech nedáva zoadne očkovanie ani dieťaťu keď si myslí ze je to lepšie... Možno casom uvidi dôsledky. Pekný deň prajem
@mgerynka ahoj, ja som ockovana Pfizeroˇ v 28. a v 33. tyzdni. Okrem bolesti ramena asi dva dni mi nebolo nic. V tehotenstve som sa dala tiez zaockovat proti suchemu kaslu, tetanu a proti chripke. Vsetky tieto ockovania, vratane toho proti covidu, su vysoko odporucane. Tri dni po mojom ockovani sa brat, svagrina aj ich deti nakazili covidom. Je to pre mna v tejto situacii ohromna ulava, ze som podla statistik aspon trochu viac chranena pred tazkym priebehom.
@basska_b vieš koľko ludi ma výbornú imunitu a schytalo tazky priebeh len koli tomu ze neverili covidu? Bohužiaľ môžeš mať imunitu akúkoľvek výbornú, covid si nevyberá a nikde není písané ze aj keď si ho raz už prekonala druhý krát ho nemusíš dostať. Radšej by som si takéto silacke reči nechala pre seba.
@hederamonstera imunita neznamená nič, nechápem ze si tak presvedčená o tom, a 90%percent lahky priebeh to kde máš aký zdroj🤔to keby bola pravda tak sa neodkladaju operácie a lekári sú vysmiaťi v nemocniciach
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ockovat som sa pocas tehotenstva nemala , ale moji chlapci mali covid ked som bola v 4-5.tyzdni a nenakazila som sa, nikto s nas doma ockovanych, takze som rada za to...co sa tyka ockovania v tehotenstve tak neviem neviem... prvy trimester urcite nie... booster by som mala ist v januari, to bude v druhom trimestri, co by podla mojho gynekologa bolo treba ist, ale uvidim... protilatky mam vysoke, bola som na krv, aspon podla mojho lekara... rozhodnuta nie som veru...