Ahojte žienky.
Prosím vás dali ste sa teraz niekedy očkovať resp. preočkovať vakcínou na čierny kašeľ?
Som v 3. trimestri a rada by som sa šla preočkovať len neviem kde by to bolo možné keďže zohnať vakcínu momenatálne nie je také jednoduché (podľa mojej doktorky). Ďakujem za rady 🙂
@ivett_ka ano takto sa to da spravit. V Rakusku existuju aj regionalne ockovacie centra ( tie maju svoje vakciny) a tam sa neda bez pobytu v Rakusku. Ale na recept sa da zohnat kazda vakcina v lekarni ( lekari obvodaci tiez ziadne u seba nemaju), tiez ma poslali a receptom kupit vakcinu. Akurat som nic nedoplacala.
Ahojte. Prepacte, ze Vam tu do toho skocim. Davali ste sa ockovat ako tehotne? Mne tiez odporucali dat sa ockovat v tretom trimestri. Mali ste nejake vedlajsie ucinky? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lusiana6 ahoj, ja som sa dala očkovať asi pred 2 - 3 týždňami. Vakcínu sme zohnali v Rakúsku, ako mi poradil môj gynekolog. Ja bývam pri Bratislave takže to bolo v pohode čo sa týka vzdialenosti. Vopred sme ale zavolali do konkrétnej lekárne či vakcínu naozaj majú. Je potrebné mať klasický recept od lekára nie elektronický recept ! Doplácala som okolo 27-30 eur,nepamätám si presne. Vraj je možné nechať si preplatiť rozdiel ,kt. by si inak platila v SR cez poisťovňu ale ja som to neurobila.
Držím palce.