Očkovanie - čierny kašeľ pred pôrodom

24. máj 2024

Ahojte. Chcem sa informovať ohľadne očkovania proti čiernemu kašlu v tretom trim . Dnes mi to lekár navrhol, ale povedal že je to len na mne . Dávali ste sa niektora zaockovat? Do TP mam este cca mesiac, cize stiham ale ja osobne som proti ockovaniu v tehotenstve,moc sa mi do toho nechce.
ale rada si precitam aj ine nazory. Ďakujem za vaše skúsenosti, pekný den

mamatroch
24. máj 2024

Mne tiez vychadzalo ockovanie - tetanus na obdobie tehotenstva, ale dohodla som sa s lekarkou, ze sa dam ockovat az ked odstavim babatko (kojila som rok). Tiez som mala respekt pred ockovanim v tehotenstve a aj pocas kojenia. Mozno neopravneny, nie som zdravotnik, ale radsej som pockala.
Skus sa pripadne spytat v skupine zdravotnici na MK 😉

autor
24. máj 2024

@mamatroch no ja som bola preockovana pred 4.rokmi na tetanus-cierny kasel-zaskrt....ale tie protilatky k babatku sa asi nedostanu, iba keby som sa dala aktualne ockovat teraz, aspon tak nejak mi to gyn. vysvetlila

petronellla87
24. máj 2024

Ešte si môžeš dat u obvodaka skontrolovať protilátky

candii
24. máj 2024

No ja by som sa určite nedala očkovať počas tehotenstva

fiafia
24. máj 2024

Ja by som sa v tehotenstve očkovať nedala.

really8
24. máj 2024

Poznam vela zien co sa dali ockovat proti ciernemu kaslu v tehotenstve alebo aj kovidu. Lekari im to sami navrhli alebo odporucili. Ja by som sa ale tiez nedala.

sss777
24. máj 2024

Ja som sa dala, v Rakúsku to gynekológovia odporúčajú už dlho. Nemala som žiadne komplikácie a urobila by som to znovu.

annm81
24. máj 2024

Ja som sa dala v kombinácii s tetanom. Lekár mi to odporúčal s tým, že v krajine, kde som žila, je to štandardný postup. V momentálnej situácii by pre teba bol asi najpodstatnejší fakt to, že nejaké protilátky získa aj tvoje nenarodené dieťa.

nevenka
24. máj 2024

Ja neviem, to je teraz taka moda, ockovat vsetko v tehotenstve, to dako po covide sa tu rozmohlo. Moja obvodna ma nechcela zaockovat proti tetanu, kym dojcim, ze absolutne nie. Navyse, mam AIT ochorenia, tak by to mohlo spustit, zhorsit cosi dalsie, imunita v tehotenstve uplne inak funguje. Neviem. Nedala som sa ani proti covidu

96barbora
24. máj 2024

Sú krajiny, kde je očkovanie proti čiernemu kašľu v treťom trimestri vyslovene štandard. Len pre info.

ivetamihanicova
24. máj 2024

Ahoj, ja by som ti poradila - pokiaľ sa denne nestýkaš s bezdomovcami, imigrantmi, dlhodobými alkoholikmi alebo inými veľmi rizikovými skupinami, najmä teda zahraniční prisťahovalci - aby si sa nechala zaočkovať až po pôrode. Riziko by to malo byť absolútne minimálne, ale ak nemáš okolo seba žiaden potenciálny zdroj nákazy, myslím si, že nie je na mieste riskovať a najvhodnejšie sa bude zaočkovať až po pôrode.

30katrusa40
24. máj 2024

Vidíš ja som mala mať preočkovanie na tetanus a čierny kašel počas tehotenstva a mne doktorka povedala že očkovať tehotnú určite nebude. A aj že ak budem kojit má nezaockuje. Ani lekáry nie sú jednotný v názoroch. Takže je to ozaj len na tvojom názore.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre