Očkovali ste sa v tehotenstve?

mon1806
9. aug 2021

Ahojte som tehotná na začiatku tehu padla otázka co s covidom? Ste tu maminy co ste sa dali zaočkovať v tehotenstve? Ako to dopadlo?

fleur1111
9. aug 2021

📌

mamamasama
9. aug 2021

Som tehotna. Nie som zaockovana a ani sa nedam, nakolko si myslim, ze teraz to este moze dopadnut celkom ok, ale nikto mi nezaruci, co bude so mnou, alebo malym o par rokov.

jaruska_12
9. aug 2021

@mamamasama súhlasím ja som tiež tehotná po dvoch potratoch momentálne 19tt a som vďačná že je zatiaľ všetko v poriadku asi by som si vyčítala kebyže mám svoje nenarodené dieťa ohroziť

mon1806
autor
9. aug 2021

Ja píšem len kvôli tomu lebo ta delta dosť ohrozuje matky tehotné a ich detičky v brušku preto sa pýtam, veľa je matiek co ostali na Jis alebo potratili prišli o deti nedaj bože zomreli v Španielsku 5 mŕtvych za jeden mesiac Anglicko to isté preto sa pýtam

sovica
9. aug 2021

Nie som tehotná, ale mám tehotnú kamarátku - lekárku. Nedala sa očkovať. A ešte mám jednu tehotnú kamošku v Nemecku, tiež jej lekár odporučil zatiaľ neočkovať.

zafir01
9. aug 2021

@mon1806 nie. V ockovacom centre ma v máji otočili, že v tehotenstve nie. Ze ak silno chcem, tak v 3 trimestri sa nám dat (bola tam akási lekárka z novorodeneckeho).
A môj gynekológ sa tiež k tomu stavia rezervovane. Ze ideálne až po šestonedeli. Ze nie je dostatok dat, aby mi mohol bezpečné s istotou povedať, aby sa jeho pacientky zaočkovať dali. To isté mi povedalo pár ďalších. Takže čakám. Muž aj všetci naokolo mňa očkovaní sú

kkovacovak
9. aug 2021

@mon1806 moja gynekologička je zásadne proti takže sa držím jej odporúčania. Rovnako som sa o tom bavila s obvodnou a kamarátom chirurgom a tiež hovorili že radšej nie. Človek nikdy nevie. Môže sa niečo stať aj nemusí ale nechcela by som si to potom vyčítať.

veronikaszabova
9. aug 2021

@mon1806 vies co nechapem ja?
Ked si chora v tehotenstve, mozes si dat max nieco s paracetamolom. Insie ti lekar neda, aby neohrozil dieta. Nemozes take caje, take veci, atď...
Ale pichnut tehotnej experimentalnu vakcinu, to uz byt moze...

Ale k otazke - nedala by som sa.

xsoniax
9. aug 2021

@mon1806 ahoj očkovala som sa v 34 a 38 TT... Na fb je skupina covid 19- tehotné dojčiace a snažiace sa otehotnieť... Poradia ti aj odbornicky... Ja som sa hlavne dala kvôli malinkej aby mala protilátky... Covidu sa dosť bojím zvlášť keď mam v tehotenstve problém s dýchaním... A teraz sa dosť píše o tom ze tehotné majú vďaka delte ťažší priebeh

mon1806
autor
9. aug 2021

@xsoniax však práve v tej skupine som chcela som vidieť aj tu názory neviem no stále sa rozhodujem mam ešte čas aj tak sa nemôžem ockovat skôr ako po prvom trimestri

sisabe
9. aug 2021

@mon1806 Za mňa určite nie ,už len keď si vezmem že v tehotenstve žiadne lieky, sirupy atď sa nemajú uživat v tehu. A po MA v 2019 sa nám podarilo a teraz od začiatku rizikové už sme 33tt ak bolela veľmi hlava tak pol paralen aj to asi dva krát v tehu .Tak aká môže by nebezpečná vakcína keď bežné lieky sa nemôžu .

vanda323
9. aug 2021

@veronikaszabova Hej dokonca sa tu rieši že zjedla syr či sa bábätku nič nestane...ale keď ide o vakcínu a o tzv. Slobodu tak sú ochotné pichnúť si aj experiment

kulumulu123
9. aug 2021

@vanda323 ach jaj co k tomu dodať??? Radšej ostanem ticho lebo ma zas zmažú 🤔

rk123
9. aug 2021

otazka bola ci su tu maminy co sa dali zaockovat v tehu a ako to dopadlo. miesto odpovedi na tuto otazku je tu milion nazorov ako by sa nedal niekto zaockovat .. na ktore sa nikto nepytal 🙈

dollyzv
9. aug 2021

@rk123 ako to dopadlo po očkovaní v tehotenstve sa môže spýtať keď bude mať dieťa nejaké 3roky(možno skôr,možno neskôr) 🤷

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mabenn
9. aug 2021

@mon1806 ja dam iba nazor tehotna nie som a zaockovana ano ..ak by som tehotna bola, velmi by som zvazovala, som skor za nie...nie kvoli tomu co vakcina obsahuje, to sa vie, ale preto, ze spôsobuje imunitnu reakciu ktora nevies aka bude...iba keby som bola velmi ohrozena covidom...inak izolacia a opatrnost radsej

natalia137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mon1806
autor
9. aug 2021

Ja sa skôr obávam otázky co ak covid dostanem ako tehotná v novembri sme si tým prešli môj syn mal teploty zvracala afty vyrážky ja bolesť hlavy manžel nič ale aj tak tehotné sú strašne ohrozené tak preto sa pýtam

janinah
9. aug 2021

@mon1806 dcéra sa dala očkovať v 27tt,najprv dosť váhala,ale potom sa začala zaujímať o odborné názory a aj na zahraničných stránkach a rozhodla sa...ona už covid mala ako ešte nie tehotná,ale protilátky nízke..a že si nevie predstaviť zvládnuť to zas a a tehotná,ani ako mladá zdravá nemala ľahký priebeh

mon1806
autor
9. aug 2021

@janinah podobne som na tom aj ja ja som. Mala síce ľahký ale aj tak

vanda323
9. aug 2021

@kulumulu123 Hej hej presne, ja už tiež občas rozmýšľam či mám niečo písať alebo radšej nie, pretože som hneď klamárka potom🤔😄😄

kulumulu123
9. aug 2021

@mon1806 a úprimne myslíš si že vakcína ta ochráni?? Nie je predsa verejným tajomstvom že očkovaní roznasaju covid viac ako neockovani nakoľko príznaky nemajú ale chorobu šíria... Za mňa rozhodne v tehotenstve žiadne očkovania a už vôbec nie nejakou pokušeniu vakcínou... Ale každý nech robí ako uzná za vhodné 😁

janinah
9. aug 2021

@kulumulu123 vakcína ju neochráni pred nákazou,s deltou sa pravdepodobne stretne do konca roka každý,ale uchráni ju pred ťažkým priebehom a nemocnicou a o to ide....a covid roznášajú hlavne nezodpovední egoisti,na sk ich nie je málo,bohužiaľ

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
9. aug 2021

@tayla myslím ľudí,ktorí nenosia rúška,musia chodiť tam,kde je hlava na hlave kúpaliská ,diskotéky a pod.nerešpektujú opatrenia,nedodržiavajú karanténu....už by bolo na čase pochopiť o čo tu ide....len očkovaním sa tá pliaga vyničí a kedže národ nechápe,tak sa očkovanie podporuje aj takými výhodami,nie je to ideálne,ale nič lepšie zatial nik nevymyslel....ale aj kopa očkovaných sa testuje napr. po príchode z dovoleniek,aby mali istotu,že neohrozia svoju rodinu či kolegov

fineta
9. aug 2021

Rozhodne nie. Nie som úplný antivaxer, všetky naše deti majú povinne očkovania, ale toto nie. Aj dnes som tu zrovna čítala svedectvo maminy po IVF dokonca, ktorej odporučili očkovanie proti c19 a dopadlo to pre bábätenko fatálne. Načo je toto dobre? Nehovoriac o doživotných vedľajších účinkoch. Osobne sa prikláňam k odbornej verejnosti, ktorá argumentuje proti týmto vakcínam. @mon1806

lienka.7
9. aug 2021

@janinah toto robia presne ti zaockovani, lebo si myslia ze tym ze sa teraz dali napichat su nesmrtelni 👌 behaju po svete hore dole, nemusia sa testovat ani ist do karanteny. Cize asi tolko k tomu.
A mimochodom, ani ockovanie 100% ti nic nezaruci, len tolko k tomu. Vsetko je len v rovine NEMALO BY a pod. Vsak sa este uvidi... otazna je reakcia imunitneho systemu a dlzka ochrany protilatkami. Uz bola nejaka studia ze na dojciace babo protilatky nejdu, cize aky benefit je to pre dojciace zeny?
Mne gynekolog jednoznacne povedal, ze je to iba na mne, on mi nevie nic zarucit. Ockovanie neodsudzuje, ale ked uz tak, mam sa dat ockovat az v 3.trimestri, aby v pripade zlej reakcie a predcasneho porodu malo babo sancu prezit. Cize asi tak. A ano, som sebecka, myslim na seba a na svoje male a nezaujima ma ze 99 predo mnou nic nemalo z ockovania. To, ci nieco budu mat sa iba uvidi...
Kamoska teraz cerstvo mala kovid, v 7 mes.ho dostala; absolutne bezpriznakovy. Ockovana nebola. Keby priatel nemal pozit.test, ani nevie o tom. Nieco jej preventivne dali, neviem co , nepytala som sa.

janinah
9. aug 2021

@lienka.7 že kamoška mala šťastie a bezpríznakový priebeh neznamená,že také šťastie budeš mať aj ty či iná tehotná,môžeš si nájsť zahraničné prípady predčasne narodených detí u covid matiek a ich zdrav. problémy...Covid u tehotných môže mať oveľa horší priebeh ako u netehotnych žien, mavaju častejšie predčasný pôrod, bábätka byvaju menšie - v dôsledku zvýšenej zrážanlivosti krvi vplyvom tehotenstva a hlavne covidu dochádza k mikrotrombotizacii ciev v placente, chronická hypoxia, rastova retardacia...tieto komplikácie pri očkovaní nehrozia...je to ńa každom čo považuje za menšie riziko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre