Ahojte baby, mozno tu bude nejaka spriaznena dusa ktorej sa podarilo vyriesit tento problém:
Som v 36tt a nohy mam tak opuchnuté , že ani mužove kroksy neobujem c.44 . Samo o sebe mam velke cislo noh - 42 . a este ten opuch k tomu 🙈
Ako ste to riesili , kde ste si zadovázili obuv na preklenutie tohto obdobia ? mam des aj z toho ze uz doslova nemam v com vychadzat von, neviem ani co si mam vziat do porodnice tam chcu podla zoznamu dokonca dvoje slapky ( do sprchy a potom klasika na prezutie) ale ja si kompletne totalne nemam co kde zohnat, skusala som aj take tie co maju nastavovaciu pracku a na spodku korok, ale aj ked si dorobim dierky neobujem to, mam obr opuchliny na nárte... teploty budu asi už iba taketo alebo horsie... no ciste zufalstvo ak nahodou o niecom viete poradte pls... 😉
@viestta ja som sledovana , u porodnika aj u internistu, ale dakujem...🙂
@miskakyblik nosis kompresne pancuchy? (prip podkolienky) denne, od rana hned ako rano v posteli si natiahnes a mas cely den? Das si ich dole tesne pred spanim. Pouzivas?
@miskakyblik Zabky si neskusala?
@evkamotka ee to nepoužívam skúsim kuk, ďakujem..
@surama skúšala, nenatiahnem ☹ ten opuch mam na tom najhoršom mieste proste, hneď ako mi,, začínajú,, prsty a celý nart z vrchu to vyzerá akoby som si implantovala spekaciky pod kožu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@miskakyblik Tak to neviem potom, ale asi by to mali nejak lekari liecit. Ja by som to tak nenechala, kebyze mam taky brutalny opuch...toto je uz fakt moc, ked vravis, ze uz nic neobujes. A na odvodnenie ti nedali nieco?
@miskakyblik ja som mala nohy ako balóny od cca 4. mesiaca a jediné, čo som obula, boli barefoot tenisky - v zime 🤦♀️ Som chodila ako idiot po vonku 😆
Toto neries len velkou obuvou. Ja som takto nevedela pri prvom tehu, opuchnuta sa trapila. Pri druhom som si kupila vzdrav potrebach kompresne podkolienky, poctivo od rana nasadene a perfektné! 1 000 000 percentne zlepsenie
@surama no beriem veeela magnézia a lieky na tlak lebo mi vyskočil posledný mesiac takže mi dali lieky na tlak, odvodnenie nič a každé ráno si sledujem bielkovinu v moci.. Mam cele dni nohy hore, studené obklady, mažem to alpou, octom, chladivimi blbosť ami ale opuch keď tak úplne máličko klesne ale stačí ze vyberiem umývačku riadu alebo sa prejdem po záhrade a som tam kde som bola, poldenna tortura na odpuchnu tie je v prdelke...zajtra to plánujem v poradni riešiť detailnejšie, uvidím co mi povedia ale niektoré baby vraveli ze tie opuchy neprestávaju aj niekoľko dní po pôrode preto už riešim skôr ze ako sa obuť aspoň na nutné vychádzania z domu, lebo tak skoro tie opuchy asi neporiesim 😒
@evkamotka ďakujem skúsim pozrieť otázne bude že či na tie slonie stĺpy ešte vôbec niečo navleciem... 😏
@miskakyblik Fúha, ak neobuješ mužove kroksy, čo bolo prvé, čo mi napadlo, tak už naozaj neviem. Mne tiež strašne opúchali nohy, rodila som v auguste a bolo horúco. Pamätám si, ako som raz išla k lekárovi, mala som obuté také šľapkové sandále. V čakárni som si ich vyzula a obuť som ich už nevedela. Do ordinácie a aj potom domov som išla bosá. 😁
@miskakyblik Skus mozno este pohladat nejake slapky, ktore maju tu prednu cast na suchy zips. Mozno by si take obula tym,ze by si si to prisposobila.
@bamboa to fakt tak skoro? Kokso máš môj obdiv, ja som si myslela ze v lete ak by mi trocha opuchli nohy tak to bude ízy lebo sak šľapky, žabky a poriesene.... Ale ako veeeelmi sa mýlim to len čumím, kroksy boli totálna záloha som si nemyslela ze ešte aj to bude nemožné u mňa.... A ty ešte aj v zime chudiatko 🤦♀️😁😏ach kebyže som už len doma ale keďže chodím koli tomu tlaku ku doktorom stále, tak je to pruser no.. 🤷♀️
@miskakyblik ahoj. Som na tom rovnako. Prezivam v 1 slapkach a kupila som si vcera o 2 cisla vacsie sandale. Obe ozaj neesteticke. Ale kriterium bolo vobec nieco obut. Musime vydrzat. Ako povedala moja Dr. Po sestonedeli rovno do lodiciek.
@miskakyblik čo ti poviem, katastrofa 😕 Toto tehotenstvo mi dalo zabrať - opuchy nôh, tŕpnutie rúk až tak, že som sa v noci s plačom budila, problémy s tlakom (nasadené lieky), nakoniec sa aj malinká narodila o 5 týždňov skôr. A tie opuchy ostali aj po pôrode, trvalo to 1-2 mesiace kým uplne zmizli.
@miskakyblik môžem ti len a len odporučiť lymfatické masáže (mne chodil masér domov každé 2-3 týždne cele tehotenstvo), a natierať nohy olejom Cyprus (mam ešte jeden neotvoreny v zálohe keby si chcela), po pôrode mi to prešlo. A jest veľa bielkovín. Ja som sa pchala normálne proteinovymi drinkami co som používala po posilke...
Tiež som chodila na interné každé 3 týždne a rodila sekciou začiatkom 38tt kvôli tlaku.
Tak opuch môže spôsobovať aj vyšší krvný tlak...môžeš na opuch skúsiť uz spomínané pančuchy ( ktoré ale asi nebudú pre teba prijemne v tomto období) taktiež zmierni opuch aj lymfaticke tejpovanie ( vygoogli si) alebo môžeš skúsiť elastický obväz.. a ist od prstov až smerom hore...každopádne si ho moc nezatahuj ,aby ti cirkulovala krv a najlepšie na opuch je lymfatické masáž ale RUČNÁ nie prístrojová..tam sa ti uvoľnia uzliny v slabinach a verím tomu,žeby ti to veľmi pomohlo 😊 len nájsť maséra, ktorý tu to urobí
@miskakyblik Ja som si tieto kupovala pred necelými 2 týždňami. Bolo to v CCC, vtedy mali výpredaj - stáli necelých 13€. Sú veľmi pohodlné, na suchý zips. Účel plnia 😉
@zuzudrnda ja som mala sekciu, ale vybrala som si ju, čo mi neskôr aj môj gynekológ potvrdil ako dobrú voľbu. U mňa to bolo tak, že v nedeľu som išla na pohotovosť kvôli vysokému tlaku (pár dní spodný vkuse nad 95), tak si ma nechali na pozorovanie, 24 hodín som zbierala moč, vyšla mi v ňom bielkovina, tak si ma tam ešte nechali. A v pondelok v noci mi odtiekla voda a v utorok sa už malinká narodila 😉
mam nastavitelne korkace z deichmannu a vybavene..inac som neobula nic a to mam tolko topanok co som chcela pekne k satom vyvencit :D
Tiez aim mala v prvom tehotenstve strašne opuchnuté nohy, nič som nevedela obuť, v decembri. Ale to som už bola v nemocnici s preeklamsiou v 31.tt, potom sekcia a na niekolko dni som opuchla este viac. Jedine čo poradím veľké šľapky, nie zabky, od Číňana.
tak nakoniec mi muz doniesol od cinancov take tie najhroznejsie žabky , pánske co maju aj tu snurku gumenu a to natrieskam... sice niesu velmi bezpecne lebo aj to je iba dajaka pena ktora sa celkom smýka na mokrom, a do toho ta gumka ktora sa natiahne jak zuvacka ale ine riesenie uz asi nezozeniem... tak zatial takto no aspon budem vediet ze ak by som nahodou do buducna chcela druhe bejby tak jedine tak aby som nerodila v zime lebo to uiz ozaj neviem co by som obula... teraz aspon takato záchrana... ale dakujem za kazdu radu 😘
@miskakyblik držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?