Obstreky/infúzie proti bolesti - Mesocain, Novalgin alebo užívanie Ibalginu v 2. trimestri

15. jan 2024

Su tu zeny, ktore proti bolestiam absolvovali bud obstreky mesocainom pripadne infuzie alebo uzivali ibalgin v 2.trimestri? Pomohlo to? Je po narodeni babatko v poriadku? Trapim sa uz mesiac s bolestami SI sklbenia, ledva chodim, boli to hrozne aj pri vstavani, spani, vystreluje mi to do zadku. Cvicit som zacala s fyzio, ale uz aj to mam zakazane, lebo som spinila po cviceni. Dakujem za zdielanie vasich skusenosti. Bojim sa uzivat lieky alebo ist na infuzie a obstreky, ale to mi neurolog ponuka. Som len v 20 tt, este ma caka polovica tehotenstva, a z toho uz mesiac mam tieto bolesti... tak rada by som ich uz nemala ....

bolarazjedna
15. jan 2024

Na bolesti Si kĺbu najlepšie zaberie práve obstrek priamo aplikovaný do kĺbu, mesocain + diprophos, väčšinou stačí jednorazovo.

tanyan
15. jan 2024

Nemám skúsenosť s obstrekmi...
Ale absolvovala som aj rehabilitácie kvôli pohybovému aparátu a tiež mi osmička rástla kolmo do sedmičky. Dosť mi pomohli homeo Traumeel S - cmúľala som tabletky a manžel ma natieral počas tehotenstva aj po pôrode, kedy som sa nemohla ani na posteli otočili.
V tvojom stave by som poslúchla neurológa. Najväčšia záťaž počas tretieho trimestra a pôrodu ťa ešte len čaká. A určite chceš byť v čo najlepšej kondícii, keď sa drobček narodí a ty sa budeš tešiť a starať 24/7.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre