Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa platí nejaký poplatok v nemocniciach za obrátenie bábätka do správnej polohy pre prirodzený pôrod.Zatiaľ nad tým len uvažujem, lebo mi hrozí cisársky, doktor povedal, že už sa sám neobráti pre veľkosť.
Ďakujem
@ivangeline 35 týždeň a skoro 3 kilá.
Odkial si je ozaj isty,ze sa nepretoci? Hmmm. Ja by som asi chcela vyjadrenie este od ineho porodnika/gynekologa.
@ivangeline no to netuším 🤷🏻♀️ ešte u neho mám jednu poradňu a potom už v nemocnici pásy a tak, jedine, že tam si ešte vypýtam názor.
Mojej sestre sa mala pretocila tyzden pred terminom a zrusili cisarsky a rodila prirodzene. Ked babatko chce, pretoci sa aj v den porodu
@sapoha ďakujem 😊tak snáď si drobec dáva len načas.
Nie, nič sa neplatí. Bola som, otočili ju a vyhla som sa cisárskemu.
@nekonecna_katastrofa ďakujem 😉
Mozno aj zalezi ktore tehotenstvo? Kamaratka mala pri tretom. Sekciu lebo bola zle otocena. A ona v noci sa jej otocila. A rano mala sekciu.
@maryetta prvé tehotenstvo.
Ja by som si to nedala robit riziko udusenia a inych komplikacii je prilis velke.vacsie ako komplikacie pri cisarskom..vsetko sa deje z nejakeho dovodu aj to ze sa krpec nepretocil.
Moja mama hovorila, ze ja som bola cely cas hore hlavou a pretocila som sa az v porodnici, ked zacala mat kontrakcie
@saxana000 Aj si si študovala o tom obrate? Vieš ako prebieha? Že si celý čas pod kontrolou a keď sa niečo pokašle, hneď sú pripravení operovať? Je väčšia pravdepodobnosť, že sa vôbec nepodarí otočiť bábo než to, že sa niečo pri ňom stane. Riziká sú tak 0,5%.
https://www.modrykonik.sk/rodim/obrat-vonkajsimi-hmatmi/
@nekonecna_katastrofa mam za.sebou rozhovor s niekolkymi porodnikmi asistentkami aj dulami.za mna nikdy v zivote rovnako amnio je pre mna nepripustna.ale nech sa paci necham.na kazdeho uvazeni nech sa rozhodne. Ja.som napisala ze.za mna nie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A aka je to velkost? Vie sa pretocit aj tesne pred porodom.