Obrátená maternica. Má s tým niekto problém?

juliett7
16. júl 2009

ahojte ma tu niekto skusenosti s obatenou maternicou? Mne to dnes oznamila moja gyn.a citala som,ze vaj posobi problemy pri otehotneni

lusinkaj
16. júl 2009

ahoj,ja som tiez chcela zalozit podobnu temu,mne moja dr.povedala,ze mam tiez otocenu maternicu...ale nic viac neviem o tom..

juliett7
autor
16. júl 2009

no mne to povedal len vcera, rok sa snazime a stale tvrdila,ze je vsetko v poiadku a vcera mi oznamila toto. Ze vraj po milovani treba ostat lezat na bruchu mi povedal, pretoze inac sa spermie tazko dostanu ku krcku maternice, kedze ten je otoceny opacne

juliett7
autor
16. júl 2009

a ako dlho sa snazite vy?

lilix
16. júl 2009

chcem sa spytat ako na to dosli ultrazvukom?

dijefcatko
16. júl 2009

ahoj. co myslíte obrátenou maternicou? Ja ju mám v polohe RVF, teda posunutá a vytočená dozadu. Ale neviem, ktorá poloha by bola pri milovaní vhodná. Vraj má takto maternicu len málo žien (4%) a môže to spôsobiť probém, ak sa o tom nevie. Ak sa vie, treba vhodnú polohu.

juliett7
autor
16. júl 2009

no ano na ultravzvuku by to mali vidiet a malo by to byt oznacene ako RVZ sa mi zda, ale mne to potvdil aj normalne vysetenim. Inac ked si si robila niekedy samovysetenia krcka maternice, tak to zistis aj sama.Normalne je otoceny smerom ku kostrci a pri prevatenej maternici je obrateny smerom dopredu.

juliett7
autor
16. júl 2009

no najlepsia poloha je vaj odzadu a potom ostat lezat na bruchu, aby sa spermijky dostali tam kam treba.Metoda dvihania noh je tu totalne nepouzitelna

dijefcatko
16. júl 2009

našla som toto
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
a na internete je toho dosť, nie je to taká strašná diagnóza.
Hlavne sa netreba trápiť. Ja mám k nej aj hormonálne problémy a PCO a idem sa najskôr snažiť prirodzene, doky mi povedala, že nevidí dôvod, prečo by sme mali ísť rovno s asistenciou, máme skúšať pol roka prirodzene 🙂

juliett7
autor
16. júl 2009

no ja neviem, mne este doktor hormonalny profil nerobil,vraj netreba, ale zda sa mi to divne, ked uz vyse roka sa snazime a nic

bambibam
17. júl 2009

ja ju mám otočenú tiež do zadu a myslím že to nieje žiadny problém ,pretože som prvý krát otehotnela úplne prirodzene a doktor mi v tedy povedal iba tolko aby som sa nezlakla keby ma viac bolelo brucho pretože tým že sa vyvíja bábatko sa natiahne maternica do prirodzeného tvaru. Skor som však okolo 10 - 11 tt pocitovala bolesť v krížoch ktorá prestala okolo 20 -22 tt. No a splodenie bolo v polohe "tatino hore" takže neviem či je dôležitá poloha alebo ten poledný doraz ku krčku určite. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre