Obličková kolika - renálna kolika v 41. týždni

domica123
14. júl 2024

Ahojte,
Chcela by som sa informovať, či niektorá z Vás nemá podobnú skúsenosť, som momentálne v 41 týždni tehotenstva, dnes 14.7.2024 mám riadny termín pôrodu ale žiaľ neotváram sa a 3 dni dozadu som sa zobudila na ukrutné bolesti v ľavom boku, myslela som že rodim ale v nemocnici sa zistilo že mám obličkovú koliku - malý mi tlačí na obličku a mám obrovské bolesti, tak si ma tu nechali a dopujú ma infúziami na zmiernenie bolesti, a stále odďaľujú ten porod a vyvolávačku a mám pocit že sami nevedia čo somnou majú robiť … som už veľmi vysilená nakoľko spím malo a mám strach že pri prirodzenom/vyvolavanom pôrode ma bude tlačenie babatka pichat v tom ľavom boku… ak to niektora z vás zažila, vyvolávali vám pôrod/ pripadne sekcia, Resp ako ste to zvládli, boli tieto obličkové koliky väčšia bolesť ako porod ? Som už naozaj smutná a mám dosť veľké bolesti ale zároveň chcem veľmi porodiť drobca prirodzene/vyvolavane nie sekciou, tak by som chcela vedieť či mám aspoň nádej 😊

pink_lady
14. júl 2024

mala som koliku v tehotenstve /a potom asi 2m po porode/...Nezavidim ti a prajem dost sil nech sa to uz cele skonci..🙏 ...Ja som mala sekciu ale kvoli inemu...Aj ked sa dovod ciastocne tykal oblicky...

domica123
autor
14. júl 2024

@pink_lady ďakujem 🫶 a preco 2 mes po ? To sa ti neuvolnil potom ten tlak keď si porodila babatko ?

pink_lady
14. júl 2024

@domica123 mne sa kamen vytvoril...

martaatram
14. júl 2024

Ahoj ja som chytila oblickovy zachvat 3 tyzdne pred porodom ale poviem ti …to bola naozaj najhorsia 12 hod bolest .. nedali mi nic iba paralen ..neviem asi sa bali ale potom rozhodli a nakoniec mi dali infuziu volaku po ktorej sa mi neskutocne ulavilo a klop klop uz sa to nezopakovalo ..a naozaj toto bola taakaa predpriprava na porod ze naozaj kontrakcie boli nic oproti tomuto …

andrejka1974
14. júl 2024

Ano mala som keď som bola druhýkrát tehotná mne museli dať kateter ktorý mi po pôrode vybrali bolesti boli naozaj obrovské ani som všetko nevnímala ledva som sa hýbala a mala som to len počas jedného tehotenstva a už sa mi to nezopakovalo a to som rodila šesťkrát

domica123
autor
15. júl 2024

@andrejka1974 a v akom týždni ste to mala prosim vás ? Ide o to že mne majú zahtra vyvolavat porod takze niečo takéto u mna asi nehrozí, som už hospitalizovali 3 deň a iba ma dopujú liekmi proti bolesti a infúziami, z dôvodu že riadny termín som mala včera ale maly sa nevypytal prirodzene 🙈

martaatram
15. júl 2024

V 36 tt

andrejka1974
15. júl 2024

@domica123 ja som to mala v ôsmom mesiaci

martaatram
15. júl 2024

@domica123 No ako ste dopadli???🙏🏻

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre