Objavila sa u vás v tehotenstve astma?

felinka
10. apr 2012

Ahojte dievcata. Chcem sa spytat, ci ste sa niektora s niecim podobnym stretli. Pred tehotenstvom som astmaticke stavy mala len raz, ked som mala cca pred 7 rokmi zapal priedusiek. A teraz, ked som tehotna, objavili sa tieto priznaky znovu, ale podla doktorky suvisia s alergiou. V noci sa mi neda spat, stale sa budim, lebo sa mi zle dycha a drazdi ma na kasel.. ☹ Som alergik, ale nikdy som v spojitosti s alergiou taketo prieduskove stavy nemala. Vzdy len to klasicke svrbenie nosa a oci a tecenie z nosa. Objavili sa niektorej z vas v tehotenstve taketo astmaticke stavy? Ak ano, co ste na to brali?

martinka17
11. apr 2012

astma nie, alem ne sa po pôrode spustil atopický exém. Nikdy som ho nemala predtým, max. občas citlivú pokožku. Proste tehu je stav, ktorý veľa vecí zmení, je to záťaž na organizmus a niektoré choroby, ktoré spali sa naštartujú. Lieky si ale rieš s lekárkou, nie na fóre, fórum tvoju zdravotnú kartu nepozná 😉

sladkasue
11. apr 2012

mam diagnozovany len nabeh na astmu, ale neberiem ziadne lieky, mam doma len ventolin - keby daco 🙂 jeden mi vydrzi na cely rok 🙂
ale co sa tyka tehotenstva, mozem povedat, ze prave naopak, este ovela viac sa mi polepsilo...

pamaja
4. aug 2012

Ano, neviem, ci je to celkom astma, ale presne tak ako pise felinka, bola som za alergologickou a predpisala mi sprej ecobec... chcela som postupne vysadzat, ale zhorsilo sa mi. Gyn, povedala, ze ten sprej mozem kludne aj v tehu.

zuzka38
4. aug 2012

ano objavili sa mi zvysene priznaky, mala som sice astmu indikovanu, ale priznaky som casto nemala predtym to bol parkrat rocne, pocas tehotenstva takmer stale hlavne na jar a v lete.. ako pises, nevedela som dychat, mne nielen ze drdazdilo na kasel, ale brutalne som sa dusila v noci.. jedine co sa ako tak moze su klasicke inhalatory, ktore ti tvoj alergolog-imunolog predpise.. po porode mi tento stav ostal, takze stav sa nezlepsil.. drzim palce 😉

prskavicka
24. sep 2019

@felinka ahoj, ja som brala Budiair sprej. Vždy keď som mala záchvat - sťažené dýchanie a kašeľ, tak som si strekla. Na začiatku aj antibiotiká. V 6-7 mesiaci mi to prešlo našťastie! Mám zdravého synčeka 🙂 neboj sa liekov. Najdôležitejšie je že dýchaš dosť kyslíka ;)

felinka
autor
2. dec 2019

@prskavicka Ahoj, prave som zistila, ze si mi odpisala, to som riesila este v 2012, dcerka je uz prvacka. 🙂 A inak zvlastne, lebo odmalicka mava ona problemy s prieduskami, ma nabeh na astmu, je alergik, mne to s porodom okamzite preslo. Lieky som nakoniec vtedy nebrala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre