Ahojte! Podtrebujem nejakú nádej, podporu. Som v 33tt.
Pomaly Som 9tt v nemocnici, kvôli krčku. Všetko bolo v poriadku, kým som nedostala kovid. Priebeh bol na začiatku fajn, potom sa to na 10.deň zhoršovalo. Teda vysoké zápaly a podobne.
Nasadili mi širokospektrálne ATB (brala som ich 15 dni) vitamíny. kortikoidy na vývin pľúc maleho (ak by bol potrebný predcasny pôrod) a teraz podávajú kortikoidy mne (ešte 5 dni), kvôli mojim plucam. Zvýšili sa mi pecenove testy. Dostávam všetky mozne lieky, diétu a pod.
Strašne sa bojím, že čo všetko som podostavala bude mat následky na bábätku. (Zlyhanie orgánov, s neviem čo ešte všetko…)
Zatiaľ mi povedali, že bábo je v poriadku. Prietoky fajn. Ale nedá mi to. Myslite, že to bude mat vplyv? Viem, že by nenasadili take lieky, ktoré by ublížili, Ale predsa. Ma niekto skúsenosti? Ako to zvládnuť?
Neskutočný strach…. Ďakujem.
@leona1234 ja som bola hospitalizovaná tiež 33tt tehotenstva no ja kvôli plodovej ktorá mi praskla.V BB ma udržovali dopovali do infúzií kadečo dávali na vývin plucok do zadku tie injekcie boli brutál v živote som také boľavé nedostala ako v tedy a maličkému tiež cezomna výživy a lieky proti infekcie ja som už zvracala a bola hotová ale udržali malého do 36+4 a porodila som ale museli maličkého intubovat a dať mu kyslík mal dierku v pľúcach nevyvinuté orgány ale na druhý deň už dýchal sám a orgány sa mu dovyvijali vyše dvoch týždňov bol inkubátore a týždeň na predčasniatkach v postieľke a všetko dopadlo dobre takže sa neboj pomôžu aj tebe aj bábätku a už si pekný ten týždeň a možno už bábo má všetko vyvinuté väčšinou bábätká už sú v poriadku vývojovo a sú silné
@miroslavaa31 ďakujem ♥️
Kamoska bola polovicu tehu na steroidoch skrz crohna, nic sa dietatu nestalo. Maly je zdravy ako buk
Jedine ten kovid môže mať následky na dieťati ale za to už doktori nemôžu..
@miroslavaa31
@kaja871
@kiki68
@luluska1234
Zabudla som vám napísať, porodila som predčasne 35tt všetko v poriadku. V postielke mi pomaly leží 6 mesačne bábätko 🤍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj sa,lekari vedia,ake lieky si mozu dovolit nasadit. Vela sil,neboj,uz budes o chvilu mat svoje babatko v naruci❤