Obávam sa potratu

anonym12309
13. nov 2024

Ahojte, som od Ms teraz presne v 6. tyzdni tehotenstva, a od ovulacie 4. tyzden… obavam sa potratu, pretoze presne pred rokom som potratila. Aka moze byt pravdepodobnost, ze sa to znovu, ako na to nemysliet a podporit to aby sa to nestalo. Strasne sa toho bojim a neviem ako cez to prejst.
Na kontrole som este nebola, lebo byvam v CZ a tu vas aj tak skorej ako v 5. tyzdni nevezmu…

ivik4
13. nov 2024

Pravdepodobnost ? Vsak vzdy je 50-50 💁‍♀️

stellarstar
13. nov 2024

Tehotenstvo sa ráta od ms a nie od ovu a pravdepodobnosť je 50-50 na toto ti nik odp nedá a keď nemáš zistenu príčinu tak predísť nijak

jaskolka
13. nov 2024

@anonym12309 nič v podstate urobiť nemôžeš,je to hlavne na začiatku vždy buď alebo
Mne povedala raz doktorka,že silné zdravé embryo nemá prečo sa neudržat a slabé či poškodené nech radšej odíde hneď na začiatku. Teraz je to len na prírode

zobaka
13. nov 2024

daj si nasadit progesteron aby sa to neopakovalo

barka1
14. nov 2024

@anonym12309 tak 50 na 50 je blbost, snad nekončí každé druhé tehotenstvo potratom?
Buď v klude a ver, že bude všetko v poriadku. Nic viac velmi urobit nemozes. Nie je dovod ist k dr, pokial nemáš diagnózu alebo bolesti. A aj tu v ČR ta zoberu hned, ak je na to dovod.

jaskolka
14. nov 2024

@barka1 zrejme to myslela 50 50 tak,že je to buď alebo. Nie že každé druhé tehotenstvo skončí potratom.

barka1
15. nov 2024

@jaskolka viem, ako to asi mysleli, ale to vyjadrenie je nešťastné a zavadzajuce

tinka308
19. nov 2024

@anonym12309 ahoj, rovnako som potratila a dalsie 2 tehotenstva som pretrpela lebo som sa bala. Od zaciatku tehotenstva som brala preventivne progesteron a pichala si Clexan. Je to maximum co mozes urobit. Verim ze po par tyzdnoch ten strach prejde a zacnes sa tesit. Drzim palce

anonym12309
autor
19. nov 2024

@tinka308 dneska rano som zacala spinit, respektive hneda krv bola na papiery, a celý den nic len uz taky fliacik hnedy na vlozke, takze uz si nedavam velke nadeje a som zmierena aj s tym najhorsim, no rano idem ku doktorovi a tam snad zistime ze co a ako

tinka308
Dnes o 07:53

@anonym12309 velkym pomocnikom je pichanie clexanu, pytaj sa na hemotologiu. Mne ho fakt dal lekar preventivne. Mrzi ma ze si zazivas znova taky smutok.ako si dopadla?

anonym12309
autor
Dnes o 15:08

@tinka308 nakoniec vsetko v poriadku, o nic neslo zrejme❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre