Ahojte, som od Ms teraz presne v 6. tyzdni tehotenstva, a od ovulacie 4. tyzden… obavam sa potratu, pretoze presne pred rokom som potratila. Aka moze byt pravdepodobnost, ze sa to znovu, ako na to nemysliet a podporit to aby sa to nestalo. Strasne sa toho bojim a neviem ako cez to prejst.
Na kontrole som este nebola, lebo byvam v CZ a tu vas aj tak skorej ako v 5. tyzdni nevezmu…
Tehotenstvo sa ráta od ms a nie od ovu a pravdepodobnosť je 50-50 na toto ti nik odp nedá a keď nemáš zistenu príčinu tak predísť nijak
@anonym12309 nič v podstate urobiť nemôžeš,je to hlavne na začiatku vždy buď alebo
Mne povedala raz doktorka,že silné zdravé embryo nemá prečo sa neudržat a slabé či poškodené nech radšej odíde hneď na začiatku. Teraz je to len na prírode
daj si nasadit progesteron aby sa to neopakovalo
@anonym12309 tak 50 na 50 je blbost, snad nekončí každé druhé tehotenstvo potratom?
Buď v klude a ver, že bude všetko v poriadku. Nic viac velmi urobit nemozes. Nie je dovod ist k dr, pokial nemáš diagnózu alebo bolesti. A aj tu v ČR ta zoberu hned, ak je na to dovod.
@anonym12309 ahoj, rovnako som potratila a dalsie 2 tehotenstva som pretrpela lebo som sa bala. Od zaciatku tehotenstva som brala preventivne progesteron a pichala si Clexan. Je to maximum co mozes urobit. Verim ze po par tyzdnoch ten strach prejde a zacnes sa tesit. Drzim palce
@tinka308 dneska rano som zacala spinit, respektive hneda krv bola na papiery, a celý den nic len uz taky fliacik hnedy na vlozke, takze uz si nedavam velke nadeje a som zmierena aj s tym najhorsim, no rano idem ku doktorovi a tam snad zistime ze co a ako
@anonym12309 velkym pomocnikom je pichanie clexanu, pytaj sa na hemotologiu. Mne ho fakt dal lekar preventivne. Mrzi ma ze si zazivas znova taky smutok.ako si dopadla?
@tinka308 nakoniec vsetko v poriadku, o nic neslo zrejme❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pravdepodobnost ? Vsak vzdy je 50-50 💁♀️