Nosová kostička

marcela19791979
22. jún 2022

Ahojte bola som na sone ,idem do 12 tt , v lekárskej správe je NT : 1.5mm je to nosova kosticka?lekárka povedala že všetko v poriadku,ako tu čítam diskusie tak keď je malá nosova kosticka že bábo nemusí byť zdravé , tých 1.6mm je dosť? poprosím normálne odpovede

babovka2321
22. jún 2022

@marcela19791979 NT - šijové prejasnenie. Aproblem je ked je nosova kosticka nepritomna alebo ak to NT ma naopak vyssie hodnoty, ak sa nemylim. Ty to mas uplne v pohode, neviem, kde si vycitala, ze by toto malo byt malo. Moj maly nemal ani 1mm. Neviem, preco spochybnujes, co ti povedala lekarka a ides sa zbytocne stresovat 🙂

martinaju
22. jún 2022

@marcela19791979 NT je šijove prejasnenie a problem je ak je veľké. Nosova kostička je prítomna ak by nebola isto by upozornila.

petamich
22. jún 2022

nosova kosticka v 12tt este neexistuje 🙂 a meria sa resp. kontroluje az na morfologickom sone v 20tt a co je NT uz pisali baby vyssie, ak si spominam problem je nad 3.0 a ty mas 1.5 co je hodnota v poriadku

jankalukasova
22. jún 2022

@marcela19791979 ako píšu baby vyššie, NT (nuchálna translucencia alebo po slovensky šijové prejasnenie). Nosová kostička je NB.

jankalukasova
22. jún 2022

@petamich ale je nosová kostička aj v 12tt. Pri všetkých troch tehotenstvách mi ju lekárka zapisovala do knižky pri ultrazvuku v tom 12tt-13tt ale má skratku NB. Niektorý lekári uvádzajú len jej prítomnosť a nie dĺžku.

petamich
22. jún 2022

@jankalukasova moze byt, ze som si to sama poplietla a do knizky mi dal len "+" a az potom v 20tt sme to riesili, ospravedlnujem sa 🙂

jankalukasova
22. jún 2022

@petamich áno, to + tam dajú, keď tam kostička je prítomná. 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taktotedanie
24. jún 2022

Mne doktorka povedala aj skor ako 12tt, ze vidi nosovu kosticku a ked som bola na prvotrimestralnom screeningu v 13tt tiez povedal, ze tam je pritomna a mala som to aj v sprave..
V tehotenskej knizke to zapisane nemam..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre