Zdravím. Chcem sa spýtať, či môžem užívať sprej do nosa ked som ochorela po ovulácii? Mali sme plánovaný styk a stimuláciu ovulácie ale výsledok ešte neviem lebo som len 8dpo. Včera som mala v noci zvýšenú teplotu 37.8 a mám neskutočnú nádchu. Hlavu mi ide roztrhnúť, tak užívam paralen a cmulam septolete lebo ma škriabe v hrdle. Nonstop kycham a kašlem. Už ma z toho ide poraziť. Neustale sa mi zapcháva nos 😩😩
Mozes, keby si aj otehotnela, embryo nie je s tebou spojene, nic k nemu neprenikne. Navyse obcasne pouzitie kvapiek do nosa je bezpecne aj normalne v tehotenstve, lokalne pripravky su ok.
@anavixy takze normálne môžem lieky užívať aj tie kde píšu že tehotné nesmú?
Normálne užívaj také lieky, ako potrebuješ. Zatiaľ nie si tehotná. Keď budeš, poradíš sa s lekárom. Ak mu teraz budeš volať, tak si pomyslí svoje...
To su konkretne ake? Ale ano, mozes, z hladiska tehotenstva (ktore este nevies ci vobec je) mozes, ak mas nejake obmedzenie kvoli stimulacii, tak s tym by si mala byt uz oboznamena. Kazdopadne ak ide o lieky na bolest hlavy, tak tam byva vacsinou to obmedzenie v tretom trimestri kvoli riziku vyssej krvacavosti, v prvom trimestri obcasne uzitie (napr Ibalginu) nie je problem a teda v tvojom pripade plati, ze k oplodnenemu vajicku sa to co ty uzijes nedostane, lebo sa nema ako dostat. Ak by v letaku boli pisane teratogenne ucinky, tak to neuzivat ani teraz! Ale to bezne lieky na nadchu, bolest hlavy nemavaju…
@anavixy no tie klasické ako paralen, strepsils, septolete, muconasal, nalgesin atd. Kebyže mi dokáže ukázať test tehotenstvo a nebolo to takto skoro tak by som aspoň vedela na čom som ale teraz sa pýtam preto aby som niečo nespravila zle, a ak by to aj náhodou vyšlo, tak aby som nedajbože nespôsobila sama potrat. Preto som radšej opatrná. Kebyže sa nesnažím o dieťa tak neriešim, ale zrovna teraz som po stimulácii a výsledok ešte neviem 😏
Tie urcite mozes 🙂 bud v klude, drzim palce 🍀
@anavixy ďakujem 🙏🏻 a môžem mať choroba nejako vplyv na to, že sa nezadarí?
Do nosa si kúp morskú vodu v spreji, ak sa bojíš sprejov typu olynth a pod. Tú môžeš hocikedy aj x-krát za deň a pomôže to aspoň trochu, aby si mohla dýchať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Samozrejme, ze mozes.