Ahojte, som v 32. tt a mám nízky tlak 100/60, točí sa mi hlava, občas mám takú slabosť na odpadnutie, chvíľu mám taký stav potom to prejde a je v podstate dobre, neviem či s tým mám ísť k lekárovi, tlak som si merala doma, viete mi niečo poradiť...
Ďakujem dievčatá, trochu som sa upokojila, len som mala strach aby to nebolo zlé pre bábätko, ďakujem vám ... 🙂
@monik83 ja by som to az tak na lahku vahu nebrala..ked mas nizky tlak cele tehu tak pohoda..ale ak si mavala vyssi a zrazu ti siel dole , tak je tam riziko preeklmpsie ...ja som tak mala cele tehu tak 100-70, potom mi klesol na 85-60 tak ma upozornovali keby sa mi nejako extremne zacala hlava tocit, alebo zle videnie mam ist do nemocnice. plus kontrola mocu ...
@monik83 ja mam nizky tlak od zaciatku tehu,ale az v 3.trimestri pocitujem problemy.Tocenie hlavy,oblieva ma pot,pocit na odpadnutie,nevolnost.Mne osobne nezabera nic.Vela pijem,davam si kavu,pijem colu,nikdy nemam prazdny zaludok a..aj tak mam nizky tlak.
Tlak sa zvykne pred porodom zvysit,tak s lekarom cakame ci sa mi zvysi 😀
Inak ja mavam tlak 90/60 alebo 90/55,viac som tusim ani nemala.A pocasie ako je dnes je pre mna katastrofa,len lezim a cakam kedy to prejde
Primarne nizky tlak pre babo nie je nebezpecny.Nebezpecne je ak odpadnes a ten pad ohrozi miminko tak ak ti je moc zle vzdy si lahni a vyloz nohy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam nizky tlak aj bezne v tehu som sa dostavala na 90/60. Vela pit ja som si vzdy vtedy aspon nieco dzobla a na chvilu sadla. Popr.si uvarit kavu. Pomaly vstavat ziadne prudke pohyby.