Nízky tlak v 3. trimestri

ivkav5
17. feb 2024

Mali ste niektorá? Baby čo vam pomohlo fungovať? Akonáhle som začala 7. mesiac prišiel prudky pokles tlaku…som 29.tt a x-krát denne mi klesne tlak….raz som dokonca odpadla a inak keď mi klesne pociťujem obrovskú únavu, cítim sa až ako opitá, dokonca mám celkom problém súvisle povedať normálnu vetu🙈 ako retardovaná sa cítim vtedy, únava fakt príšerna, bolesť a tlak v hlave, ušiach, mdloby, závrate, ospalosť, proste všetky tie príznaky pri nízkom tlaku🙄 Kávu pijem každý deň jednu na odporúčanie lekárky, ale užívam aj Magnerot 2x2tbl denne (kvôli nočným kŕčom v nohách), neviem či aj to mi ten tlak tak neznižuje🙄 Čo by ste poradili? Ako ste fungovali? Nebol ten nízky tlak problém pri pôrode? Toho sa bojím. Vďaka 🙂

pribinak
17. feb 2024

@ivkav5 kúp si kvalitný zelený čaj a tak 2 šálky denne

ivkav5
autor
17. feb 2024

@pribinak ďakujeem, máš aj osobnú skúsenosť?

pribinak
17. feb 2024

@ivkav5 áno

ivkav5
autor
17. feb 2024

@pribinak ďakujeem a mala si tiež takéto stavy v tehu? Akože je to celkom psycho, cítim sa jak živá mrtvola a ešte aj dlho po tom ako sa tlak zvýši…neviem si s tým rady..potom som z toho celkom vystresovaná, že niekde zasa odpadnem 🙄

pribinak
17. feb 2024

@ivkav5 keď som sedela a postavila sa, tak sa mi točila hlava, tma pred očami, ale odpadnúť som neodpadla
Závrate to áno, aj taka slabosť.

Inak magnezko znižuje tlak. Skús znížiť na 1 tábletku

tinka2233
17. feb 2024

Magnezium tlak znižuje. My mame geneticky nizky tlak v rodine každa jedna žena nemeratelny vzdy vyskoci erro a ked nahodou vybehneme schody tak tam skce 90/60. Nejest cesnak, a neuzivat magnezium ktore je na baze oxidu, vymeniť bud sa chelat alebo bisglycinat alebo pokial sa da nebrat vobec. Ja magnezium brat vobec nemozem.

betulinka1
17. feb 2024

@ivkav5 mohla som pit kavu. Davala som si malu lyzicku rano a malu lyzicku po obede, vela tekutín som pila. Vyhýbať sa magneziu. Nejako som to prezila. Rodila som v termine. Minule na temu nízkeho tlaku odporúčali hroznovy cukor. Skus aj to je to neškodne.

ailiba
17. feb 2024

@ivkav5 ja som mala cele tehotenstva nizky tlak. Inak mam normálny. Len som si davala pozor. Pomalsie vstavala, ked som sa zadychala, tak som si musela sadnut, aby som nedopadla. Inak mi nic nepomáhalo... Bolo to z hormonov🤷‍♀️

ivkav5
autor
17. feb 2024

@pribinak ďakujem veľmi pekne, znížim zasa dávku..

ivkav5
autor
17. feb 2024

@tinka2233
@betulinka1
@ailiba
Ďakujem baby, vidim, že mi to magnezium fakt škodí zrejme…aj keď uvažujem, tak môže byť, že odvtedy mám ten problém, odkedy mám zvýšenú dávku..baby a mali ste aj také nevoľnosti, že akoby pot vás oblieval a studené ruky nohy? Vďaka.

ivkav5
autor
17. feb 2024

Neviem, či to všetko ozaj pripisovať tlaku, ale keď čítam príznaky pri nízkom tlaku v tehu, tak naozaj mám každý jeden aj🙈

betulinka1
17. feb 2024

@ivkav5 3. Trimester som mala v najväčších teplotách. Pot ma oblieval ale z tepla. Trčala som 3 mesiace v bazene aby som prezila teplo 🤣🤣🤣. To co opisuješ moze byt aj z tlaku ale aj uzkosti. Ze sa zľakneš, ked citis tlak, ze odpadnes. Cize prežívaš o seba a dieta strach. To je ale v pohode, staci si to uvedomit, ze to je uzkost, na to sa nezomiera a ani na tlak. Daj si na ruky a tvar studenu vodu, trosku si zaskáč na mieste, pusti si nejake video a odpútať pozornost. Magnezium pri nízkom tlaku urcite nie, vlastná skusenost a to som skusala milion značiek.

ailiba
21. feb 2024

@ivkav5 v podstate nemala som... Len ked mi velmi stupol tep (dorovnava, tym srdce vysoky tlak)... Tak pravdaze, je to pocit ba odpadnutie. A to co popisujes k tomu patri.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre