Nízky tlak v 2. tehotenstve

Včera o 13:03

Ahojte uz druhe tehotenstvo co ma trapi nizky tlak. Dali mi len uzivat magnezium, na vecer az mi neznizuje tlak. A zelezo na nizky hemoglobin.
Mavam nizky tlak bezne aj mimo ale teraz je to extrem. Az ma zatoci, ze cierno pred ocami. Vzhladom na druhe tehotenstvo a maleho syna je to dost obmedzujuce. 😮‍💨
Nemate nejake prirodne metody? Nieco co Vam pomohlo?

barju
Včera o 13:11

Magnézium znižuje tlak. Začínam 3 trimester a celé tehotenstvo mám tento problém. Veľa pijem, a keď už je to ozaj že 90/50 tak si dám dúšok coca coly. Ale nič iné mi doktorka neporadila.

autor
Včera o 16:24

@barju ani ta nezabera 😮‍💨

barju
Včera o 17:07

Ani mne nie 😕 ale poradila doktorka, tak som to skúšala. Inak keď mi je na odpadnutie, že už mám hmlu pred očami, tak si rýchlo ľahnem a nohy dám vyššie ako telo. Ale aj to mi tak 10-30 minút trvá, kým to prejde. Minule som myslela že mi manžel zvýšil tlak, lebo ma vytočil, išla som si zmerať a že 90/59 a iba tep že 110😅 takže ani to nie je dobrý recept sa nechať vytočiť

ivangeline
Včera o 18:05

Pikantne,čaje a káva. Fyzická aktivita a veľa vody.

barju
Včera o 18:15

@ivangeline na pikantné jedlo v tehotenstve sa názory rôznia. Najme kvôli tomu že vo vyššom štádiu ho rdia jesť na vyvolanie pôrodu. Takže s pikantnym treba opatrne. Mne inak nezaberalo a kávu som nepila ani pred tehotenstvom, v tehotenstve som s tým začať nezmienila, keďže kofeín má vplyv na dieta. To isté platí o cajoch. Niektoré byliny sú tiež v niektorých štádiách tehotenstva neodporúčame z dôvodu prekrvenia maternice a možného potratu. Fyzická aktivita tiež závisí od toho čoho je žena schopná. Ja som skoro stále vracala a bola som fyzicky unavená, že som spala niekedy aj 12 hodín. Na nejakú fyzickú aktivitu mi nezostávalo energia.

ivangeline
Včera o 18:44

@barju … aj výhovorky sa dajú alebo vyskúšať a vybrať niečo najvhodnejšie pre seba a s mierou to pravidelne vykonávať.

barju
Včera o 19:32

@ivangeline keď si nebola v mojej koži,ľahko sa ti tomu hovorí výhovorky. Do 12 TT som krvácala, do piateho mesiaca som s najvyšším dávkovanim liekov vracala dvakrát denne. Schudla som 8 kíl až na hranicu podvýživy. Takže ja som sa pekne držala odporúčaní lekárov. V 6 mesiaci som začala s prechádzkami po tom keď som konečne pribrala 2 kilá späť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre