Nízky tlak a závraty v tehotenstve

27. feb 2023

Dobry den, som v 7tt a posledne 3 dni mam nizky tlak celodenne, 105/70 a 69 pulzov. Trochu po kave stupne a "pridem k sebe" na chvilu. No neviem takto fungovat, mota ma velmi. Do prace chcem ist, nechcem PN. No soferovat v tomto stave by bolo sialene. Picham si clexane.
Moze to byt z toho?
V prvom teho som to nemala. Samozrejme zajtra to budem konzultovat s gyn na kontrole.
Mali ste to tiez takto? Preslo to?
Dakujem🙄

irusa
27. feb 2023

podľa mňa tlak máš v úplnom poriadku...nízky tlak je tak 90/60

evickuska
27. feb 2023

ja mavam bezne 90 na 50 a podobne ale mavam tak aj mimo tehu, vraj tlak mam OK snazim sa pomalsie vstavat a davam si 1 kavu rano a celkom sa s tym da fungovat 🙉🙈

floki1994
27. feb 2023

Tlak mas v poriadku...clexane si picham aj ja tym to nie je...skor zelezo nemas nizke?...ja som mala a byvalo.mi tak...nasadili.mi na hematologii 2krat denne a je dobre..pozor na anemiu to je svinstvo ..

autor
27. feb 2023

@floki1994 dakujem. Dufam, ze mi zoberu zajtra krv aj na zelezo. Ach boze. Otrasne mi je zase.

rybka16
27. feb 2023

Ten tlak nie je až taký nízky, ale ak si predtým mávala vyšší ako toto, tak telo na to možno nie je zvyknuté. Ja som mala celý prvý trimester tých 90/60 a závraty a súcitím s tebou. Bolo to strašné. Našťastie pracujem z domu, ale to boli niekedy stavy, že som nedokázala prejsť z kuchyne do obývačky k pracovnému stolu, musela som si v chodbe ľahnúť na zem. U gynekológa som mala tlak vždy ok, lebo som tam šlapala pešo na druhé poschodie a sestrička mi ho merala hneď nato. :D Mne na to pomohol až druhý trimester, vtedy mi to prestalo. Tlak som mala stále dosť nízky, ale bez závratov. Určite sa na to popýtaj doktora, popros o tú kontrolu železa

autor
27. feb 2023

@rybka16 dakujem Ti🙂

floki1994
27. feb 2023

Mozno si skus uz aj dnes kuoit v lekarni volnopredajne zelezo a nasadit...ono ti to neublizi prave naopak..a kym pridu vysledky krvi sa ti moznk aj polepsi aspon trochu aj ked to zelezo na predpis je silnejsie a lepsie

eternity24
27. feb 2023

V tehotenstve je taký tlak v norme a v poriadku.

titla
27. feb 2023

Ja som mala taketo zavrate v tehotenstve, cely druhy trimester. U mna bola pricina anemia. Nasadili mi zelezo a upravilo sa to. Ale skoro som kvoli tomu skoncila PN, kedze som mavala mdloby a zavrate.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre