Nízky krvný tlak v 1. trimestri. Poradíte?

marinamoja
19. mar 2015

ahojte dievčatá-maminky...dcéra čaká bábo,treti pokus,tak sme v tešení sa zatial velmi opatrní...máva často nízky tlak...včera 101/57....káva jej nechutí,pitný režim by mal byt asi lepší to aj sama priznala...viete ešte o niečom,čo by jej pomohlo...alebo máte sa niektorá podobne?želám Vám všetkým vela šťastia a zdravíčka 🙂

miskaska
19. mar 2015

Akurat mi mamka minule merala tlak a bol podobny ako tvoj..ale necitim sa zle, tak to neriesim 🙂

prasiatko30
19. mar 2015

Z tho si nic nerob ja som pri prvej dcere bola prve tri mesiace ako mrtvola - raz mi merali doma tlak a mala som nejakych 90/50 - treba vela tekutin, aspon jednu kavu alebo cierny caj - bud kofein alebo tein, a ono sa to potom trochu zvysi casom - sice pri dvoch detoch to nie je sranda ale proste je to lepsia alternativa ako mat strasne vysoky TK. nech si lahne a nohy hore.

jargre
19. mar 2015

Určite je problém v nadobličkách, ja som mala to isté a lekári mi dávali železo lekárske, nech si kúpi Sibírske železo z ruskej medicíny, obchod sa volá Bylinka... jedine odtial a ešte možno Mumio, neobjednávajte produkty z internetu, bylinka je v BA a má aj svoju stránku, neobjednávajte iné z inej firmy, tlak sa jej upraví, ja som mala 0/60 a vôbec to železo nezapeká, nič ziadne bolesti v bruchu, lebo mne to od lekára spôsobovalo bolesti brucha a zapekalo ma...

iwesska
19. mar 2015

V prvom trimestri je to normalne, zvacsuje sa objem krvi, tak je to fyziologicke. Treba len vela pit a viac solit - ta zadrziava vodu v tele. Kavu, cierny ani zeleny caj ja nemozem, takze viem ake je to bez nich tazke. Tiez moj bezny tlak 90/60 - ci uz v tehotenstve alebo mimo.

darina1952
19. mar 2015

Ahoj, držím palčeky a odporúčam upraviť pitný režim na 0,5 litra tekutiny na 10kg jej váhy, teda pri váhe cca 55kg by mala denne prijať min. 2,5 litra. Ráta sa polievka, čaj , minerálka, ovocné džúsy... káva sa neráta pretože odvodňuje a mala by po jej vypití vypiť jeden pohár vody na vyváženie odvodnenia.
Na zvýšenie tlaku jej pomôže balíček slaných zemiakových lupienkov, slané tyčinky, káva, kofeínové nápoje ako cola. Treba sa vyhnúť potravinám ktoré znižujú KT - napr. cesnak.
Na dobré zavodnenie organizmu by mala piť tekutiny v menších množstvách a nie 1pohár naraz - vtedy cez ňu objem tekutiny len "prejde" a bunky sa nestihnú "napiť", takže je lepšie ak jeden pohár vody vypije počas 30min. po dúškoch 😉 bude to mať lepší efekt. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre