Nízky hemoglobín v 6. mesiaci

13. okt 2022

Ahojte, volal mi gynekolog, ze som na odberoch v 25tt mala nizky hemoglobin. Predtym v 1. trimestei som ho mala v norme. Terajsia hodnota je myslim 110. Chcem sa opytat zabrali vam tabletky so zelezom? Pripadne malo to nejaky vplyv na zvysny priebeh tehotenstva? Dakujem.

riskoh
13. okt 2022

Ja som mala hodnoty 90 a nižšie,tabletky som užívala ,no výrazné zlepšenie nenastalo,akurát mi bolo od nich dosť ťažko,užívala som narosan z Justu, hodnoty sa držali okolo 90-100, na priebeh trhu u mňa nízke železo vplyv nemalo,možno viac unavená inak ok

lenuska9999
13. okt 2022

Nemá to žiaden zlý vplyv na tehotenstvo, práveže železo je v tehotenstve veľmi dôležité. Precitaj si o tom niečo aj na nete.. a ze ho máš malo sa v tehu stáva, keďže si ho vezme bábätko.. ja som mala pri oboch tehotenstach anemiu a brala skm železo. Sorbifer na predpis. Plus som jedla veľa cvikly a potravín bohatých na zelezo

lilope
13. okt 2022

Užívam železo, lebo som mala hodnotu 103. Po skoro dvoch mesiacoch mi stúpla o 10 a hematologička bola spokojná, pretože v tehotenstve je znížená hodnota bežná. Beriem ho naďalej aby mi neklesalo.

lucinka5051
13. okt 2022

Daj si predpisal zelezo..ja som brala Ferretab a k tomu urcite probiotika aby si nemala zapchu. Je to bezne ze zelezo ide dole ale pokial sa o tom vie da sa to ustrazit

autor
14. okt 2022

@lenuska9999 ale ja nemyslím vplyv tabletiek na tehotenstvo, tie som začala brať hneď, ako mi ich lekár predpísal, ani som neváhala.. svojmu lekárovi verím, je to človek s takmer 30ročnou praxou.. skôr som sa pýtala na negatívny vplyv nízkeho hemoglobínu na priebeh tehotenstva a pôrod

lenuska9999
14. okt 2022

Jaj , tak som ťa zle pochopila prepáč

zuzi0911
20. okt 2022

V druhom tehitenstve som doplnala, vplyv to nemalo žiadny...len po porode je aj strata krvy čiže mi hrozila transfúzna,našťastie po par dňoch sa to upravilo a nebolo treba ...inak nič vážne
Teraz som 18tt a užívam pár dní, dr,že do konca určite budem a možno aj po porode ako pri druhej....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre