Pri prvom babu som mala cisarsky rez a teraz mi povedali pri vysetreni ze mam nizko placentu pod urovnou stareho rezu. O 9 tyzdnov mam dalsie vysetrenie ak sa to nezlepsi pojdem na cisarsky rez. Uz to niekto zazil? Co to znamena ked mam nizko placentu?
Mala by si sa viac setrit. Moze sa to este upravit, placenta sa zvykne "vytiahnut", ked babo narastie. Ked ostane dolu, tak pojdes znova na cisarsky, lebo pacenta bude pravdepodobne prekryvat krcok, cize spontanny porod nebude mozny.
Tak ako povedali kocky, placenta este moze vystupit vyssie, inak bude branit indukcii, treba urobit sekciu. Ale tiez neviem, ak by aj stupla hore, ale pokial je na prednej stene, teda v oblasti toho povodneho rezu, vraj sa znova odporuca sekcia. Aspon ja mam take info, som po 2 sekciach.
Ja som mala v 20.tt placentu previu, prekryvala mi krcok asi len stvrtinou alebo tretinou. Lekarka mi povedala, ze okolo 20.tt je to dost bezne a ze ak nie je uplne naspodu tak je asi 80% sanca ze sa posunie vyssie. Dnes som bola na kontrole v 26.tt a placenta bola skoro uplne hore takze super🙂
Existuje nieco cim by som tomu mohla dopomoct alebo sa to upravi same. A ked ste isli na druhy cisarsky spravili vam ho hned jak ste zacali rodit. Lebo ja som bola 14 hod v bolestiach pri prvom a az na konec islo cisarskym. Teraz ak to bude planovane tak ma hadam nenechaju tak dlho trpiet... Dufam
@lexilaracroft to,čo ti píšem hore,čo najviac ležať- panvu vyššie ako nohy,ak pracuješ,tak PN.
@janinah nepracujem ale jak som pisala mam malu dcerku ma 20 mesiacov takze sa moc nenalezim ale dakujem za radu berem si to k srdcu
@lexilaracroft teraz po sebe čítam- panvu NIŽŠIE ako nohy,teda nohy vykladať hore
@janinah jaaj no to je rozdiel hadam mas pravdu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Do mája sa ešte môže vysunúť,zrejme nemáš placentu praeviu centralis,to by ťa upoornili a mala by si určitý režim napr. zákaz sexu...Ja som mala nízku placentu u dvoch z mojich troch tehotenstiev,posledné sekcia,ale nie z dôvodu nízkej placenty.Nízka placenta je uložená dolu blízko krčka - pôrodnych ciest a môže to vadiť a komplikovať situáciu pri spont. pôrode.Dopredu nestresuj,preventívne viac polihuj /sedieť nestačí/ a nič ťažké nedvíhaj.