Nízko uložená placenta v 12+5tt. Čo teraz?

3. apr 2021

Ahojte, som v 12tt+5 a doktor mi povedal že mám nízko uloženú placentu. Preto som aj 2x po sexe špinila. Nie veľmi ale špinila... Povedal, že to nie je na rizikové tehotenstvo, ale že skoro áno. Nemám nič dvíhať, oddychovať, nemať pohlavný styk. Ja som sa ďalej nepýtala.. Ale ja vlastne neviem čo môžem a čo nie. Boli ste v podobnej situácii? Môžem variť? Upratovať? Ísť autom k rodičom? Dlhšie sedieť? Alebo ozaj len a len ležať a oddychovať? Čo sa vlastne môže stať bábätku? Keď mňa vždy tie všetky otázky napadnú až po tom ako odídem od doktora.. U neho mám vždy šok z toho čo mi povie, je to pre mňa všetko nové, tehotná som 1x. Nechám si rozležať v hlave, rozmýšľam nad tým a potom prídu tie otázky.. Neboli ste niekto podobne na tom? Viete mi niekto odpovedať? Ďakujem. Pekné sviatky prajem 🐰

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pink_lady
3. apr 2021

zalezi ako je nizko, ja som zacala krvacat/spinit v 13.tt, a trvalo to cca do 19.tt. Teraz som 27.tt a placnta sa posunula, je cca 1,4cm od branky ...ja som polihovala, nesedela dlho, zakazali mi sex, dvihat tazke veci /viac ako 2kg/

autor
3. apr 2021

@pink_lady nepovedal ako je nízko. Len že je dosť nízko, preto som špinila. Ďakujem za odpoveď. Takže je šanca že sa posunie a bude to v poriadku. Ja tiež len ležím, veľa spím, ale aspoň uvarím, povysávam..len vždy mám výčitky že či to môžem. Ale tak snáď to bude v poriadku. Ďakujem 🙂

jaga18
3. apr 2021

Ahoj, mne Dr povedala, že ako bude bruško rásť, placenta sa automaticky posunie vyššie. V 24tt som bola na sono a povedala, že už je to dobré.
Dávala som maximálny pozor, veľa ležala, no nie celé dni 😁 jasné, variť, prať upratať som zato mohla, ale necestovala som ani na dlhšie vychádzky nechodila a jasný žiaden pohlavný styk

autor
3. apr 2021

@jaga18 ja sa obávam toho pohlavného styku 🤦‍♀️ samozrejme že bábätko je prvoradé, a nechcem oň prísť. Preboha to je jasné.. Ale sexu tak dlho. Vydržím bez neho max 2 dni. Na toto si budem musieť zvyknúť. Vždy si pomyslím na to bábätko že aké je malinké a nechcem mu ublížiť. A to snáď pomôže.

zuvelyn
3. apr 2021

Mam to rovnako, som 11+6 len s rozdielom ze mam doma 11mesacneho krpca 🙂 takze žiadne vylihovanie a odpočúvanie nehrozí. Len mozem dúfat aby všetko dobre dopadlo 🙂

autor
3. apr 2021

@zuvelyn tak to držím palce nech všetko dobre dopadne 🍀 prajem veľa zdravia, držte sa 😊

nikpa
3. apr 2021

Tiež som to tak mala na začiatku tehu a do pôrodu sa mi pekne vyzdvihla. Inak som sa snažila šetriť, nepresilovat sa, nenamahat, nezdvíhat ťažké ale zase som normálne existovala, varila som a upratovala klasické veci ako vysávanie a pod.okna umývať a takého práce už som neriskovala. A mam malého syna, takže oddych bol striedmo... A teda sexualne sme sa zdržiavali.

lejluska
5. apr 2021

Placenta sa môže ešte kľudne vysunúť 😉🙏 ale šetriť sa treba určite...
Ja som tak mala ale mne sa vôbec nevysunula žiaľ celé tehotenstvo som mala placentu nízko, od 20tt už placentu praevia centralis, teda úplne dole placentu čo už dobre nie je..
Ale v 12tt keď mi povedala dr.že mám nízko placentu dodala, že ona sa ešte postupne môže vysunúť 😉 držím palce ❤️🙏

autor
6. apr 2021

@lejluska ďakujem, snáď sa teda vysunie. A keď sa tebe mevysunula tak čo sa potom dialo ak sa smiem opýtať? 🤔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre