Nízko položená placenta a kúpanie

karind
28. feb 2024

Ahojte zienky, prosím vás vedeli by ste mi poradiť, je vhodne ísť sa kúpať počas tehotenstva ak mám placentu nízko? 21tt.
Samozrejme tampóny si zaobstaram, iba by som chcela vedieť skúsenosti a či sa nemám čoho báť. Syn by totižto veľmi rad išiel niekam sa čvachtat, chcela by som mu to splniť. Ďakujem za odpovede 🙏

viky2612
28. feb 2024

@karind Ja som mala bezproblémové tehotenstvo ale kúpať som sa nechodila. Predsa len infekcie atď... Syn sa kúpať môže, ty si môžeš nohy namočiť. Alebo ak chceš niečo riskovať tak prosím. Jasne že tu budú aj komentáre že ostatné sa chodili kupat a nič sa im nestalo ale človek nikdy nevie.

anavixy
28. feb 2024

Zalezi hlavne ake stadium placenty preavia mas. Pri niektorych je totiz zakazne skor to pouzivanie tamponov, nez kupanie ako take. Kupanie samo o sebe (opat zalezi od tvojho konkretneho nalezu) je rizikove len tak ako aj u ostatnych tehotnych zien. Ja som teda ta co sa chodila normalne kupat na kupalisko, ani som nerozmyslala nad tym, ze by som neska, no s tamponom. Urcite odporucam konzultovat s tvojím gynekologom, ktory pozna tvoj stav. 🍀

yanni
28. feb 2024

@karind to s tymi tamponmi je len taky mytos. Tym mozes skor nieco pokazit ako sa ochranit. ja som bola aktivny plavec, v poslednom tehu placenta praevia marginalis a plavala som prakticky do posledne dna tehu. Normalne na verejnych plavarnach.

jaskolka
28. feb 2024

@karind a keby šiel so synom niekto iný? Načo zbytočne chceš riskovať?

anavixy
28. feb 2024

suhlasim s @yanni, ten chlor v bazene by mal vlastne vyhubit vsetky mikroorganizmy, takze infekcia od niekoho cudzieho nehrozi, skor chlor vyhubi aj tie nase vlasten a premnozi sa napr candida. Tampon je asi skor taka psychicka zalezitost, hoci zbytocna 😃 a teda pri vcestnej placente ked, tak radsej bez.

liviiiiii
28. feb 2024

@karind ja som chodila plavat normálne pokiaľ som mohla 🙂 a v pohode aj sa to odporúča veď tehotenstvo nieje choroba .. ako píšu niektoré ženy že riskovať riskuješ aj keď ideš do obchodu môžeš niečo schytať takže tak🙂 nemyslieť na to a podľa mňa vsetko ok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre