Nízke hCG, ultrazvuk, mimomaternicové tehotenstvo

29. okt 2024

Ahojte,

bola som na ultrazvuku v 4+5 tt, avšak nebolo vôbec nič vidieť. Kvôli tomu mi vzali krv na HCG, ktoré bolo cca 450. Potvrdilo sa, že pri takejto hodnote sa ešte nemá čo vidieť na ultrazvuku.
Doktor spomenul, že môže ísť aj o mimomaternicové tehotenstvo.
Stretol sa s tým niekto? Nie je to HCG na daný týždeň a deň nízke? Je možné, že sa to navýši a nepôjde o mimomaternicové tehotenstvo?
Ďakujem

e1i
29. okt 2024

Nie je nizke,pri synovi som mala 521,pri dcere 641. Ozaj nic nemusi na sone vidiet. Mozno tak o 2t. Kedze mam deti po ivf tak tam sa 2t po vklade robi test co je cca 4+4/4+5 co si teraz. A o dalsie 2t sono,kedy 6+4 bilo srdiecko

michaela329
29. okt 2024

To nie je nízke HCG, mala som do 400 a videlo plodik a aj vacok. Naopak aj pri vysokom môže ísť o mmt - kamarátka cez 1000 po IVF a bolo mimo časťou. Ešte sa nestras mimomaternicovym, uvidíte na ďalšom sone.🤞

sense
29. okt 2024

Tak v 4+5 nemusí byť nič vidieť, a keďže sa to rátať od poslednej ms tak aj to rozmedzie hcg môže byť rôzne. Počkaj zo dva týždne s už by malo byť vidit viac

marhulka13
29. okt 2024

Podľa mňa si išla zbytočne skoro

autor
29. okt 2024

ďakujem Vám za odpovede 🙂

@marhulka13 ja som volala lekárovi či stačí ak prídem o 2 týždne a povedal, aby som prišla ešte v ten deň, keďže predtým som mala MA

cookie29
29. okt 2024

@michaela329 si vynimka, zvycajne na sono nevidno skor ako 1000

michaela329
29. okt 2024

@cookie29 nie som výnimka z je nás takých v IVF skupine viac. Aj nižších.

cookie29
29. okt 2024

@michaela329 dobre ale idete cez IVF a teda zvycajne kontrola v CAR, kde aj vybavenie maju ovela lepsie nez normalny bezny lekar.

majamat
29. okt 2024

@michaela329 pri iVF ten proces prebieha inak. preto aj telo sa moze spravat inak, HCG sa zacina tvorit postupne, postupne stupa, cize ak dojde k otehotneniu pri IVF, potom sice HCG je podobne ako pri prirodzenom otehotneni,ale na rozdiel od prirodzeneho otehotnenia je oplodnene vajicko ovela skor v maternici a skor oplodnene.

michaela329
29. okt 2024

@majamat nie je tam oveľa skôr, vkladá sa tak, aby sedelo na ovuláciu - keď sa ide native. Ak by to bolo ako píšeš, tak by sme ten 14. DPT mali všetky HCG oveľa vyššie ako pri prirodzenom počatí. Ten 14. DPT totiž zodpovedá napr. u mňa asi tretiemu dňu meškania menzes - 24 dňove cykly. Pravdu má cookie29 - vybavenie majú oveľa lepšie.

majamat
29. okt 2024

@michaela329 ja nehovorim o vklade. vklada sa kde? do maternice. cize pri vklade je v maternici v obdobi ovulacie.
no pri klasickom oplodneni sa do maternice dostava az o tyzden neskor.

michaela329
29. okt 2024

@majamat to aj pri vklade, to embryo má 5 dní - čiže namiesto putovania vajickovodom, je v inkubátore a potom sa vloží do maternice cca 4-5 dni PO OVULÁCII. Čiže to sedí cca v čase na ovuláciu, oplodnenie a putovanie k maternici. HCG sa začína tvoriť až po úspešnom zahniezdeni embrya do maternice, čiže opäť to môže byť v rozmedzí až dvoch dní po vklade. Rovnako keď sa prirodzene oplodnene embryo dostane do maternice a úspešne sa zahniezdi - až vtedy sa začne tvoriť HCG. Ten čas mimo maternice absolútne nehrá rolu. Pretože keby hral a bolo to ako píšeš, mali by sme všetky po IVF to HCG vysoké a nie aj nižšie.

majamat
29. okt 2024

@michaela329 ja som ani nemyslela na vysoke hcg, ale skor mi islo o to, co vidno na sone pri nizkom hcg

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre