Ahojte, rodila som po termíne a maly mal len 2 800g / 47cm. Prvá dcéra mala po termíne 3 500g/53cm. Trošku sa bojím, ani neviem prečo. Posledné týždne už nerástol a stále zaostával. Nevieme čo to mohlo spôsobiť.
Mali ste niekto take male deti po termíne ?
Ake boli prietoky placenty? To vie robit tento efekt.
2.8 je úplne normálna váha. Napríklad ja som mala pri narodení 2.2 a nič mi nebolo. Upokoj sa, koľko má teraz? Priberá?
Kamoška mala slabé prietoky, vyvolávali jej pôrod 3tyzdne pred termínom, malá mala 2000g a všetko o.k., už je šikovná školáčka.
(Inak ja som sa narodila v termíne s váhou 2900g)
Mám terminove dieťa ktoré malo pri narodení 2820g/48cm. Ani mi nenapadlo žeby bolo niečo zlé ☺️
To je uz teraz jedno, nie? Ked je na svete a zdrave.
Ja som rodila na konci 41.tyzdna prve dieta, malo 2810g, ale mal 51 cm. Vsetko potom dohnal a rastol ukazkovo.
Druhe dieta po termine malo 3050g, tretie tyzden pred terminom 3100 (bolo najvacsie a teraz je ako 4 rocne najdrobnejsie), stvrte 2900 - 2 tyzdne pred terminom.
Toto je uplne v poriadku vaha. A hlavne, ze je donosene a zdrave.
takto. ono je dost dolezite preco. su ludia ktori su mensi cize maju aj mensie deti a aj tie nebudu mat v dospelosti 2 metre. tam je uplne v pohode ze aj pri narodeni su mensie.
ja som rodila na termin maly mal 2790 a 48 centi. ale u nas dr. nebol spokojny. moj gynekolog ma poslal 2 mesiace pred terminom uz do nemocnice na poradne lebo sa mu to nezdalo. ale prietoky neboli az take zle tak ale ze nech ma sleduju. u mna uz asi nie uplne dobre fungovala maternica. prve dieta malo 3500, druhe 3200 a toto tretie teda ako som pisala. v nemocnici sa pohravali s myslienkou ze mi vyvolaju porod pretoze priberal minimalne alebo vobec. nakoniec som teda ale rodila spontanne.
inak ja aj muz sme mali pri narodeni tiez okolo 3 a pol kila. muz ma skoro dva metre u nas preddispozicia na menise dieta moc nebola. ale teda babo bolo v bruchu aktivne ciperne az moc. on bol neuveritelne akcny. a vlastne je aj teraz. jedine take zvlastne bolo ked sa narodil ze sa mu triasla rucicka. nie stale ale ked som ho napriklad prebalovala a asi citil diskomfort alebo ked sa niecoho zlakol. vraj je to nedovyvinuta nervova sustava. upravilo sa mu to vale vcas tak sa to dalej neriesilo.
stale je mensi ako jeho surodenci v jeho veku. ale inak zatial ni ine nie je problem. akurat teda ta jeho akcnost pretrvava aj teraz.
niekto je prirodzene mensi ale niekedy to ze je babo mensie moze naozaj znamenat problem. to by ale riesili uz v tehotenstve. videli by ze nieco nie je ok. ak nic neriesili tak sa tym nestresuj uz teraz. sleduje vas pediater ak by nieco nebolo ok hadam by si vsimol.
Užívaj si bábätko a zbytočne sa netráp.Ak máš nejaké obavy,či pochybnosti,spýtaj sa lekára,ale s najväčšou pravdepodobnosťou už boli slabšie prietoky placenty,čo je na konci tehotenstva úplne normálne.Babatko je už pripravené prísť na svet a placenta už prestáva plniť svoju funkciu na 100%,lebo už končí jej "životnosť".Ak bábätko papa,priberá,netreba sa stresovať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Fúha neviem ale váha 2800g je úplne normálna váha bábätka, dcéra mala váhu presne na termín 3000g syn 8 dní som prenášala a mal 2900g nikto vôbec neriešil žeby nerástli a zaostávali.