Dobrý deň, mám dcérku, ktorá bude mať o dva mesiace 2 roky a jej váha sa pohybuje okolo 9200 gramov. Jej pôrodná hmotnosť bola 1940 gramov. Nemôžem povedať , že by bola dcérka slabý jedák, skôr má také fázy jedenia a nejedenia. Veľmi ma trápia reakcie okolia, že je dcérka veľmi drobná. Veľa mám ju porovnáva so svojimi rovnako starými deťmi a krútia hlavou ako môže byť taká malička:( Potom som spochybnená a trápim sa, či je všetko u nej v poriadku. Doktorka vraví, že je to v poriadku, že sú aj drobnejšie deti a vzhľadom na jej pôrodnú váhu je to v norme. Čo si o tom myslíte? Ďakujem
hej,sme pomerne vysokí
Netreba da trápiť. Moj starší syn - 5 rokov bol vždy o číslo menší od deti jeho veku , rástol, vyvíjal sa a prospieval. Doktorka povedala, že je to v poriadku. Teraz má tiež len 16kg a 106cm, čo je 5,5 ročného malo, ale behá, skáče a už v troch rokoch sa naučil sam čítať. Mladší má 26 mesiacov a tiež len 10,5 kg. Ale energie ma na rozdávanie. A to mali obaja pri pôrode 3,3 kg.
@ajka321321 myslím si to isté, čo povedala lekárka.
Chápem, že Ťa ako mamičku musia komenty okolia trápiť. Skús sa nad ne povzniesť a/alebo ich slovne odpalkovat späť.
A btw. aká je vysoká?
ahoj, ak je dcerka zdrava tak sa urcite netrap a hlavne si netreba vsimat okolie co porovnava, kazde dieta je jedinecne a k tej jedinecnosti patri aj vyska a vaha 😉
@ajka321321 podla mna kým je zdrava tak to nieje problem taký.Poznam mamicku,ktorej dieta ide mat 2 a pol roka a vazi este menej ako vy,8,5kg.A tiez je uplne zdrava.A co ma dalsiu dcerku tak ta ma 7mesiacou a vazi 8kg.
my mamičky sme také nespokojné duše... -viem to podľa seba. stále sa nám niečo nepáči. ak je dieťa zdravé, nerieš.
ešte pozri percentilový graf detí - dievčat. a možno budeš prekvapená koľko detí je takých ako tvoje - drobnejších.
Neries....pokial je dieta zdrave....moja v decembri bude mat 4 a v aprili mala len 11 kg a teraz pribrala 2 kg...ja neviem ale mam pocit ze v dnesnej dobe ak dieta na 2 roky nema 20 kg tak uz je povazovane dobre ze nie za podvyzivene....ja som videla 9 mes.a uz malo 12 kg co moja prva mala 12 kg na 3 a pol roka...starsne tucko bolo to dievcatko...Ja som aj rada ze moja ma taku vahu aku ma...ze nieje z nej tucko..a myslim si ze prave ona ma normalnu vahu....bohuzil tabulky su dnes inak nastavene....malokedy vidim dieta s takou tou normalnou vahou.
A moja mala poeodnu vahu 2830 g a 49 cm...vobec sa netrapbokokim...svagrina mi tiez hovori aka je moja malicka a na nuz e ..mama ti nedava jest?na to mam nervy...ona ma 2 deti jej dcera ma 12r
a podla mna tak 70 kg ma urcite a syn 18r a viac ako 100 kg ma urcite...a na lekarku bola urazena lebo jej povedala ze jej dcera je tucna...ona ju berie ze jw uplne normalna..ale ta moja skoro 4 rocna je pre nu chuducka..jasne ze je ked je zvyknuta na svojich tuckov....aj moja ma obdobie jedenia a nejedwnia...neriesim to...a je ina 5 jedal dookola kt.jej chutia...nestresu a okolie ignoruj ak bidi mat nemiestne poznamky😉😁
Ž hlúpych reči si nič nerob. Každý sa vyvíjame vlastnym tempom. Usmej sa a povedz, že bude modelka. 😁
Chcem Ta ukludnit...my s manzelom sme vysoki obaja, ja mam 180cm...dcerka mala por.hmotnost 2690g, na rok mala 8440g, teraz ma 4,5r.a cca 15kg....nikdy to dr.neriesila, je zdrava a plna energie, nie je velky jedak a aj to malo co zje vyskace. Mam aj mladsieho syna, kt.ma 20m a vahu rovnaku ako dcera, ale startoval z porodnej vahy 4090g...takze kazde dietatko( aj tych istych rodicov) je ine, preto netreba deticky porovnavat, ked je dcerka zdrava, ostatne velmi neries...kazdy ma svoje tempo a nastastie nie sme vsetci rovnaki ;)
@ajka321321 moj maly mal 8,5 kg ked mal dva roky, teraz ma 3 roky a 12,8 kg, narodil sa dvojkilovy, je proste mensi a ako spagetka, ale uplne zdravy a krasny, vraj dorasie, neboj sa a nestresuj urcite dorastie, ked ti na to lekarka nic nepovie je zbytocne sa stresovat, tiez kade chodim tam mi vravia, ze aky malicky a uz rozprava, aky stuplik a uz chodi, aky drobcek a uz vie farby a ja na to, ze ved ma 3 roky, je normalne ze chodi, rozprava a vie farby, a ludia v soku, ze ma uz ma 3 roky..., tiez sa stretavam s tym, ze mu nedavam jest alebo ho lutuju, ze aky drobcek, kazu mu nech ide na dazd, ze tam vyrastie...atd je to dost trapne a neprijemne pre mna niekedy, ale netrapim sa tym, maly je krasny ako babika, sikovny, upne zdravy a pre mna dokonaly, reci inych si uz nevsimam...
@ajka321321 ak je zdrava neries to. mon syn ma 14 mesiacoc a 16 kg. Vsetci mysli ze ho prepchavam a neviem co. Ale bohuzial on sa narodil ako maly cvalko 4810 g. krasne rastol pomaly co mesiac.to kg. Teraz zacal uz chodit tak uz to trosku zostalo stat. A ani nieje tucny. Moj muz ma 185 cm a 110 kg a nikto mu neveru tu vahu lebo je od narodenia aj s jeho bratom postavou jak sportovec ( coz tehni sa mu zdvihnut činku a nie to este sa hybat nejako vo fitku 😂) . maly je zdravy tak.neriesim 🙂 a kazde dieta je ine. takze to pprovnavanie ohromne milujem 😩
Moja ma 6 rokov a nema ani 20 kg. Tiez je tenka. Je dost, ale mat tak jej metabolizmus 🙂
@ajka321321 Ak ste obaja vsoki a dcerka je okrem toho, ze je aj chudsia, aj nizsieo vzrastu, spytaj sa v skupine Nase dieta rastie pod 3 percentilom, tam ti ozaj velmi pekne vedia poradit... 🙂
ďakujem veľmi pekne za všetky vaše povzbudivé slová 🙂 budem sa snažiť si to nebrat tak k srdcu a tesit sa tomu, ze je taka aka je🙂 naozaj je to o tej individualite každého dietata🙂
Nasa ma 2,5 a nieco cez 10kg a je krasna a sikovna 😄 a urcite aj vasa 😉
@ajka321321 vobec si to meber k srdcu tie primitivne nazory..kazde dieta je ine...kazde ma iny metabolizmus,kazde inak papa...neboj...urcite nieje chora...sesternica ked bola dieta tiez sjoro nic nejedla a bola chudulinka...a psychologicka ze je anorekticka..10rocne dieta a anorekticka😂😂😂..teraz je znej normalna zdrava zena s dvoma detmi...ziadna anorekticka nebola
@ajka321321 môj syn má v 3,5 roku 15 kíl. Synovec v 4 rokoch 12 kíl. Sú úplne iné typy postavy. Váha nie je všetko. Pokial je dieťa zdravé a prospieva...je to OK.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ajka321321 neviem cim sa trapis ak je zdrava. ty si vysoka s mužom?