Nízka váha dieťatka v 33. týždni

adrika985820
23. nov 2020

Ahojte mamičky.
O kolko sa líšil odhad váhy vášho bábatka z ultrazvuku oproti skutočnosti? Ja som bola na konci 33tt , lekár povedal, 1900g a ked som bola v nemocnici si to overit tam im vychadzali 2kg a doktor ma strasil, ze ma chce poslat na infuzie lebo babatko ma o 2 tyzdne mensie brusko ale hlavicku vacsiu aj stehennu kost 😀 pričom váhu ma na tento týžden uplne fajn a pokial viem babatka zacinaju este len naberat na tuku , takze aj na brusku... Neviem ci si robit starosti alebo kaslat na to, lebo babatko je zdrave , je to chlapcek a prietoky a ostatné orgány sú v poriadku takže nie je problém pri prenose živin . Ja jem aj 7x denne takže taktiež ho neuberam o živiny ..

deti95060810
23. nov 2020

tvoje jedenie nemá s priberaním bábatky VôBEC NIČ. akurát tebe zastane kus tuku...😨
Nič si z toho nerob, sono nie je presné, 2 týždne sú tolerancia...😉

ivangeline
23. nov 2020

To je málo? Môj sa narodil medzi 33/34t a mal 1930g.

adrika985820
autor
23. nov 2020

@ivangeline noved to sa pytam aj ja lebo mne to pride uplne normalna vaha a moj lekar uz zacal spochybnovat termin porodu atd a ze do nemocky na infuzie🙈a ze mam zacat jest a viacej cukru tak ja som bola v takom šoku, ze co mam teraz robit... A na nete sa docitam ze neexistuje strava ani infuzie po ktorych by babatko narastlo.. Tak su potom ti lekari normálni? nieco take tvrdit co ani nie je pravda a len vystrašia mamicky :(

adrika985820
autor
23. nov 2020

@deti95060810 no on ma 2 tyzdne hlavicku popredu a brusko pozadu cize medzi bruskom a hlavickou je skoro jeden mesiac a to sa mu nepacilo.. Ale hovorim si, ze ved asi vela babatiek len teraz zacne poriadne naberat tuk tak snad to brusko dobehne 🙈🙈🙈

whatever1
23. nov 2020

@adrika985820 podľa mňa je dobre, že ta posiela na vysetrenia, pokiaľ sa mu niečo nezdá. Lepšie ako by mal niečo zanedbať. Dcérka tiez mala o dosť menšie bruško a riešilo sa to častejšími kontrolami, podrobnými ultrazvukmi ale všetko bolo nakoniec ok nastastie👍

majamat
23. nov 2020

@adrika985820 ten dr je co? pozrela som graf SGA deti. to su deti narodene mensie, ako by mali byt v prislusnom tt. na 33tt je dieta SGA ked ma pod 1400g. a cisty priemer je na 1800g. nehovoriac o tom, ze meranie v 2-3.trimestri moze byt velmi nepresne.

majamat
23. nov 2020

@adrika985820 no co sa tyka rozmerov bruska, no neviem, ja mam svoje podla toho, v akej som polohe. merali ho viackrat? mono ho malo babo nejake napnute, ci sa trochu inak skrutilo, aj ked viem, ze uz tam vela meista nema.

danieli
23. nov 2020

Tak ja k tomu len tolko, syn 37 tt 2000 g a dcera 36tt 2200 g, zdrave krasne spokojne, papulnate, ale to je o inom😊tiez sme mali kadejake nepomery medzi dlzkami hlavky bruska...iba ja som mala v hlave gulas a pri dcerke som uz neriesila nic

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre