Ahojte mamičky.
O kolko sa líšil odhad váhy vášho bábatka z ultrazvuku oproti skutočnosti? Ja som bola na konci 33tt , lekár povedal, 1900g a ked som bola v nemocnici si to overit tam im vychadzali 2kg a doktor ma strasil, ze ma chce poslat na infuzie lebo babatko ma o 2 tyzdne mensie brusko ale hlavicku vacsiu aj stehennu kost 😀 pričom váhu ma na tento týžden uplne fajn a pokial viem babatka zacinaju este len naberat na tuku , takze aj na brusku... Neviem ci si robit starosti alebo kaslat na to, lebo babatko je zdrave , je to chlapcek a prietoky a ostatné orgány sú v poriadku takže nie je problém pri prenose živin . Ja jem aj 7x denne takže taktiež ho neuberam o živiny ..
To je málo? Môj sa narodil medzi 33/34t a mal 1930g.
@ivangeline noved to sa pytam aj ja lebo mne to pride uplne normalna vaha a moj lekar uz zacal spochybnovat termin porodu atd a ze do nemocky na infuzie🙈a ze mam zacat jest a viacej cukru tak ja som bola v takom šoku, ze co mam teraz robit... A na nete sa docitam ze neexistuje strava ani infuzie po ktorych by babatko narastlo.. Tak su potom ti lekari normálni? nieco take tvrdit co ani nie je pravda a len vystrašia mamicky :(
@deti95060810 no on ma 2 tyzdne hlavicku popredu a brusko pozadu cize medzi bruskom a hlavickou je skoro jeden mesiac a to sa mu nepacilo.. Ale hovorim si, ze ved asi vela babatiek len teraz zacne poriadne naberat tuk tak snad to brusko dobehne 🙈🙈🙈
@adrika985820 podľa mňa je dobre, že ta posiela na vysetrenia, pokiaľ sa mu niečo nezdá. Lepšie ako by mal niečo zanedbať. Dcérka tiez mala o dosť menšie bruško a riešilo sa to častejšími kontrolami, podrobnými ultrazvukmi ale všetko bolo nakoniec ok nastastie👍
@adrika985820 ten dr je co? pozrela som graf SGA deti. to su deti narodene mensie, ako by mali byt v prislusnom tt. na 33tt je dieta SGA ked ma pod 1400g. a cisty priemer je na 1800g. nehovoriac o tom, ze meranie v 2-3.trimestri moze byt velmi nepresne.
@adrika985820 no co sa tyka rozmerov bruska, no neviem, ja mam svoje podla toho, v akej som polohe. merali ho viackrat? mono ho malo babo nejake napnute, ci sa trochu inak skrutilo, aj ked viem, ze uz tam vela meista nema.
Tak ja k tomu len tolko, syn 37 tt 2000 g a dcera 36tt 2200 g, zdrave krasne spokojne, papulnate, ale to je o inom😊tiez sme mali kadejake nepomery medzi dlzkami hlavky bruska...iba ja som mala v hlave gulas a pri dcerke som uz neriesila nic
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tvoje jedenie nemá s priberaním bábatky VôBEC NIČ. akurát tebe zastane kus tuku...😨
Nič si z toho nerob, sono nie je presné, 2 týždne sú tolerancia...😉