ahojte, vo februari som mala MA, tak ked sme otehu v maji, doktor mi v juni po potvrdeni predpisal utrogestan : 3 -0 -3....dnes som bola na krvi a sestricka mi pred hodinkou volala, ze vysledky su zle, ze mam v pondelok okamzite nabehnut k doktorovi - hoci mala volat az zajtra.......ze progesteron je velmi nizky....babeny, co si mam mysliet? je malicky v poriadku? nic mu nehrozi? je stale zive? bola som len na odbere krvi, nie na kontrole....a mam vysoke TSH, tak mi zvysil davku euthyroxu - 50 mg denne....co by ste vy robili na mojom mieste? dik za rady a ukludnenie ...
@vejula len ci sa doteraz nic nemohlo stat, ked je ho malo?
@zvolsiinylogin teraz momentalne utrogestan nemaš zavedený?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zvolsiinylogin NO JEDINE čo môžeš robiť je davať si ten utrogestan. Asi maš problem s fungovaním žltého telieska, ktorý zrejme neprodukuje dostatok progesteronu, preto ho treba dodavať umelo. Pokial je problem len s progesteronom, inak je dieeťatko v poriadku, tak by ten utrogestan mal pomôcť. Potom v druhom trimestri ulohu žltého telieska už preberie placenta, ktorá vo väčšine pripadov tvorí dostatok progesteronu , takže už utrogestan budeš pomaly vysadzať. Držím palce, nech je všetko dobré 😉