Ahojte, chcem sa spýtať, ktoré ste si dávali nedávno robiť nift testy, kedy vám prišli výsledky. Po koľkých dňoch?
Ja som si dávala robit 7.10, ale kuriér krv prevzal až 8.10 -utorok, takže zatiaľ čakám a už som z toho dosť na ihlách. Ďakujem za odpovede
Mne dosli na 6ty v januari. Davali sme robit 15.1 a 21.1 prisli vecer o 9. Na to ze vzorka ide az do Hong Kongu je to podla mna extra rychlo.
@katka71 ano mas☺️. Pamatam si na to uplne presne, sli sme poobede na nakup do tesca, tiez bola nedela a hovorim si ze tak ani dnes nic. A vecer v posteli o desiatej som nasla mail a zistila ze po synovi budeme mat aj dcerku 🥰
Drzim palce nech necakas dlho. Ale som rada ze som sa rozhodla pre nifty, lebo na trisomy cakas na telefonat od svojho lekara co som vycitala
@janica_ ano presne aj ja som tak čítala. Aj ked mne dr vravela, že prídu vysledky aj jej a budem mi volat aj ona. No ja už viem čo čakáme. Som v 23tt akurát teda som kúsok v strese, lebo som si ich dala robit, kvôli morfologickemu sonu v 21tt, ktoré ukázalo, že babatku lahko zaostáva stehenna a ramenna kostička v raste. Bola som u dr. Grochala, ktorý ma celkom upokojil, že podla neho je všetko v poriadku a bábätko bude iba menšie. No moja dr ma kus vystresovala a v podstate mi odporučila spraviť nifty. Takže som teraz akurát ešte viac v strese 😑
@katka71 verim ze bude mat Dr. Grochal pravdu. Ja som takto stresovala ked mal maly v 6 mesiacoch zrastenu fontanelu, zrasta od 6-15mesiacov, ale docitas sa aj ze niekedy je nutna operacia. Primarka neurologie mi povedala, viete, niekto musi byt aj na dolnej hranici rozpatia. Maly je absolutne ok.
Zalezi aj vy aki ste vysoki, alebo predkovia.
@janica_ dnes rano prisli vysledky, zial vyslo vysoke riziko na turnerov syndrom, ktory sa vyskytuje iba u dievcat a je preň charakteristický nízky vzrast. Čakáme dievčatko, absolutne sa mi zrutil svet a v stredu ma caka odber plodovej vody. V piatok budem mat potvrdenie/vyvratenie tohto syndrómu a musim sa rozhodnut čo ďalej. Doktor Grochal mi dnes po telefone povedal, že ak to nifty ukazali na toto, ze to zrejme amniocenteza iba potvrdi. Stane sa ze vide blud aj na nifty ale toto uz by bola moc velka nahoda, kedze to proste zial sedi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katka71 mne volali s výsledkami presne týždeň po odbere krvi