Niečo proti striám v tehotenstve

6. nov 2024

Niečo proti striaam v tehotenstve? Ja si detským olejcekom natieral bruško .. ale to neviem, či mi pomôže aby som nemala strie.

autor
6. nov 2024

Natieram*

bubbinaa
6. nov 2024

Používala som aj BiOil aj kadečo možné dostupné z lekární, e-shopov. Nepomohlo absolútne nič, všetko je to totiž len marketingový ťah. 🙂

lucia13022023
6. nov 2024

Ja obyč modrú niveu telové mlieko. Používala so ju aj pred tehotenstvom aj počas a brucho mam bez jedinej strie.

minenkak
6. nov 2024

Skús si natierať brucho,boha zas to bruško ,čo si malé decko.na strie nepomôže nič

liviiiiii
6. nov 2024

Používala som snáď vsetko. Týždeň pre pôrodom ss mi urobili strie a po pôrode ešte vic

tomasisa
6. nov 2024

ja som pribrala za 3 posledne mesiace 21 kg, denne som sa natierala okolo bruska a bokov nechtikovou indulonou, nemam ani mäkke n, moj brat mladsi rapidne pribral ked bol mlady a ten ma az hlboke kazvy, zalezi asi aj od genov kto co podedil a myslim ze aj dostatok tekutin je dolezity ale ja som rodila pred 22 rokmi, tarz ti mozno poradia modernejsie nieco

autor
6. nov 2024

@minenkak chod do kela už všade si kde nemáš

minenkak
6. nov 2024

Ale čo má sleduješ,to si zas ty s tými chlpmi na bruchu,jaj prepáč ty si extra máš bruško

autor
6. nov 2024

@minenkak nie niesom. Ale všade si negatívna už som si zapamätala tvoj profil

minenkak
6. nov 2024

A tu som ako v čom negatívna????

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gulicka277
6. nov 2024

Moc ti nepomôžem ja som posledné 4 mesiace rapídne priberala a používala som bepanthen ale nezabralo

anna_anicka83
6. nov 2024

Za mňa je to genetika. Ja som pribrala pri každom dieťati nad 25 kg, brušiská ako svet a nemám ani 1 striu. Nenatierala som ničím. Ale tak môžeš natierať, aspoň hydratuješ a uvidíš.

colsami
6. nov 2024

@anna_anicka83 suhlasim, su proste zeny ktorym sa strie urobia aj ked natieraju 10timi kremami, a su take co to vobec neriesia a aj po 5 detoch nebudu mat ziadne.

Ja som si kde-tu (ked som si spomenula) natrela nejakym kremom (a aj to len preto lebo som od niekoho dostala ako darcek. Takze specialna starostlivost o pokozku skoro ziadna, ani bezne kremy a telove mlieka nepouzivam. A nijake strie nemam.

autor
6. nov 2024

No bohužiaľ som prekonala toxický vzťah, v ktorom som z 55kg pochudla na 42kg 🙂 potom som nejak pribrala, no so striami po ceeeeelom zadku… fakt je to hrôza. Ešte keď mám len 21 rokov.. ale už som si nejak zvykla na to.

gejb
6. nov 2024

Natierala som olejom od eucerin a krémom s vitamínom A nastriedacku podľa nálady....a brucho bez strie. Len teda neviem ktoré z toho bolo ucinne.
Určite natieraj, mne to pomohlo.

luciaruz
6. nov 2024

Významnr na to pôsobí geneticky daná pokožka. Mozete mazat sto krat denne a aj tak sa potrha. Treba si uvedomiť jednu vec. Olej sa nedostava do hlbších vrstiev pokozky. Na to je krem. Cize najlepsie najprv krem a ked sa vstrebe, tak olej. Toto som robila dva-tri krat denne a nemam jedinu striu.

mtn112233
6. nov 2024

Bambucke maslo z DM

minenkak
6. nov 2024

Strie predstavujú trhlinky v podkožnom väzive kože. Prečo sa vôbec tvoria? Elastické a kolagénové vlákna, ktoré sa vo väzive nachádzajú, sa totiž pri silnom ťahu roztrhnú. V dôsledku toho vystúpia spodné vrstvy kože na povrch. Rastové strie nespôsobujú žiadne bolesti, nedajú sa však napraviť. Na začiatku sú strie červeno-fialové (striae rubrae). Časom vyblednú a nadobudnú bielu až ružovkastú farbu (striae albae).
Takže genetika

bbalin
6. nov 2024

Napr. Weleda ošetrujúci olej proti striám.. z tých lacnejších napr. z DM olejček mamalove, podľa mňa v pohode aj obyčajná nivea alebo tá s mandľovým olejom alebo bambuckym maslom, skrátka aby bola koža hydratovaná a ideálne každý večer... Rovnako piť dosť tekutín, aby si bola hydratovaná... Vyhla by som sa ale nejakým veľmi parfumovaným telovým mliekam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre