Chcem sa spytat či ste počas tehu uživali nejake lieky alebo doplnky a po narodeni mali vaše detičky nejake priznaky že by to mohlo byt z tych liekov? U nas sa nič take nestalo len ma to zaujma. 🙂
@bubinko83 nastastie krvne testy mam v poriadku a aj mm ale este idem k endokrinologovi, druhe som stratila pravdepodobne ked som naburala...hrozne som sa zlakla...takze dufam, ze je vsetko ok a pri dalsom tehotenstve budem sledovana a budemnsi davat pozor...pri prbom tehu som nevedela, ze som tehotna zsto som brala lieky ☹
a moja kamaratka ma problemy so stitnou zlazou a porodila zdrave dieta! Druha nevie otehotniet, kvoli tomu a ja som ta ktora strati fietatko...my sme take tri nestastnice ☹
ja som nebrala, ale môj muž je tzv.acylpyrínové dieťa, jeho mama požila acylpyrín vo veľmi rannom štádiu tehotenstva, keď ešte netušila, že je tehotná a navyše to zapila tonikom (to bolo pred cca.40 rokmi) a žiaľ následky (tzv.blue baby) si ponesie celý život. Preto som do úst žiadny liek nevzala, migrénu som preležela a pretrpela. Je to o šťastí, niekomu sa nemusí nič stať a u niekoho aj jedna tabletka zmení celý život.
@bubinko83 ja som bola cele tehu bez liekov a uplne zdrava a mala ma 3 vyvojove vady a z liekov to urcite nie je...vraj blba zhoda nahod :(
ahoj.....ja som otehotnela v januári tohto roku a v čase ked som ešte nevedela o tehu (2 dni pred mrchou,ktorú som ako inak čakala) som išla k dr. a tá mi predpísala atb. bola som chorá ale ja som vzala len jednu tabletku lebo sa mi už čosi nepozdávalo a mrchu som nedostala...tak som testla a na teste krásne koľajničky....no stále mi vrtala v hlave tá tabletka,vyčítala som si,že som ju vôbec brala ☹ a o týždeň som začala krvácať...rýchlo do nemocky,krvácanie mi zastavili avšak špinila som stále.....modlila som sa lebo som cítila,že to asi nebude dobré,spomenula som tú tabletku...vravela som to v nemocke..najprv mi vraveli,že to môže ale aj nemusí byť z toho no nakoniec vysvitlo,že to naozaj bolo z tej blbej tabletky...a ja som potratila ☹ už lieky nechcem ani vidieť ☹
@mirreckall tiež som nabrala žiadne lieky, tehotenstvo skoro celé rizikové a moja mala tiež 3 vyvojove chyby.. Tiež blbá zhoda nahod :(
@bubinko83 Pri prvom tehotenstve sa mi zadarilo veru...bola som chorá. Menštruácia mi meškala dva dni, spravila som si test a vyšiel mi falošne negatívny. Takže som s čistým svedomím povedala doktorovi, že tehotná nie som. Poctivo som celý týždeň brala antibiotiká a to, že menzes nechodí, som pripisovala chorobe. Po týždni mi to však nedalo, urobila som si ďalší test a ten už bol pozitívny. Našťastie som brala čosi z penicilínového radu a penicilíny vraj v tehotenstve nie sú kontraindikované. Druhú dcérku sa nám zasa podarilo počať asi dva dni po dobratí antibiotík, ale to už asi v tele ani nebolo. Počas tretieho tehotenstva som zasa musela absolvovať ťahačku osmičky. Deti nemajú z liekov žiadne poškodenie, stredná dcérka mala síce po pôrode problémy, ale tie boli zapríčinené pôrodnou traumou - krvácanie do mozgu. Dnes už jej nič nie je, už nás ani nesledujú.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bubinko83 ahoj ja som pocas prveho tehu brala lieky na migrenu! Ale uz sa nepamatam ako sa volali! Dietatko sa nenarodilo ☹ takze ja by som nebrala ziadne lieky pocas tehu...