Ahojte chcem sa opýtať ženy v tehotenstve je vám zle od rana do večera alebo miestami vám je fajn ?😀 dokážete sa normálne najesť pit vodu alebo nie ? Koľko ste schudli pri začiatkoch ?
@minesasubu koľko si schudla ? Nebol to problém pre babetko ?
@carolinaherr jasne že nebol ved s tym som ratala brala som vitaminy pred počas aj po tehu
neviem kolko mozno 6-7-8 kg
ale tak najlepšie sa opytat gyn moja vedela o všetkom a aj mi poradila veľa
@carolinaherr permanentne 24/7 mi bolo prvé 4 mesiace (zle mi nebolo len počas spánku) grcala som hlavne ráno a chudla som do 6-7 mesiaca cca 5 kg. Ale tak ja som mala zistenu aj tehotenskú cukrovku čiže keď mi konečne prešli nevoľnosti som musela dávať pozor na to čo jem. Rodiť som išla o 2 kg ťažšia ako pred tehotenstvom.
Zle iba ráno, pocit na vode keď som bola hladná od 7-14tt..našťastie mk nikdy nebolo zle ze som nevstala z postele a nemohla ísť pracovať, starat sa o staršieho ,navariť ci upratať. Co sa týka váhy, som v 23tt a mam +4kg, keďže druhe tehotenstvo, vyšší vek (33r) pribrala som skôr na tuto váhu, ale popravde je mi fuk koľko priberiem
@carolinaherr mne bolo zle cca do 36tt..ale ze extremne...často son bola v nemocnici lebo som aj schudla 9 kg...do pôrodu som ich nazad ani nepribrala...
@carolinaherr 2 tehotenstvá, obe mi bolo extrémne zle prvý trimester (Pepsi cola a slané tyčinky odporúčam) schudla som pri prvej 7kg a potom 6kg, no kvalitne som ich nabrala spať a aj veľa navyše 😁
Pri prvom som zvracala až do pôrodu, od rána do večera, doslova deň pred pôrodom mi ešte bolo zle. Prvé mesiace som schudla pár kíl, bola som len na CocaCole a debrecinskej bagete, nič iné som v sebe neudržala, ale celkovo som pribrala 12 kg počas tehu (začala som priberať až v polke tehotenstva, všetko po pôrode zmizlo). Komplikácie boli celé tehotenstvo, párkrát hroziaci potrat, ale nebolo to kvôli váhe alebo zvracaniu.
Druhé je teraz lepšie, čo sa žalúdka týka. Síce mi je tiež zle, ale len sem tam, mám aj dobré dni, keď mi vôbec nie je zle. Ale zato mi skáče tlak a je mi na odpadnutie väčšinu dňa.
Závidím ženám, čo ani nevedia, že sú tehotné 😁
Som v 38 tyzdni a je mi stále zle. O niečo menej ako na začiatku no stále. Ked som v lete "umierala" tak som si kupovala z lekárne nejaké gumené cukríky so zázvorom. Celkom zaberali no keďže mi bývalo celý deň zle a nesmieš si ich dávať veľa tak som som len vyckavala kedy mi bude najhoršie a vtedy som si dala. V šiestom a siedmom mesiaci mi nebolo už zle a v ôsmom zase . Respektíve od ôsmeho zase. Neznesiem žiadne pachy. Keď varim najradšej by som tam nebola. Deti naobliekane v byte, lebo vkuse vetram, no cista katastrofa... už nech sa vrátim do normálu, lebo toto je peklo😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tak mne bolo zle vkuse 7 tyždnov , 24 h , vracanie 6-7x denne
lieky nepomohli, dosť som schudla ale ptm som to nabrala spať
občas to bolo fajn to som si dala suchar alebo kukurične chrumky a mineralku