Nevoľnosti v 2. trimestri

mtoth
19. aug 2020

Ahojte, potrebujem mozno trosku zdvihnut naladu, povzbudit. Momentalne som v 16tt, od 7tt som doma na PN kvoli nevolnostiam.
Niektore dni vraciam aj 30x, niektore “len” 10x, vacsinou ma budi pocit na zvracanie, s rovnakym pocitom zaspavam. Dni, kedy som nevracala a bolo mi fakt ze dobre mozem zratat na prstoch jednej ruky. Do toho este pocit na odpadnutie, celkova slabost, ledva prejdem na wc, so sprchovanim mi pomaha priatel, pretoze nevladzem.
Niektore dni cele prelezim s tym, ze jedina trasa kam idem je wc - vacsinou vracat. Nevladzem ani chodit.
Papat mi chutia iba blbosti - cokolada, sladkosti, sladke vody - ok to chapem, telo si pyta kvoli energii. Maso mlieko vajcia to vobec, ale nezjem ani suchu ryzu, ani zeleninu, ovocie malicko. Zo vsetkeho ma nadrapuje.
Cakala som, ze mi to po 1. Trimestri skonci, ale vobec nic sa nezmenilo, niektore dni je to este horsie. Bola som kvoli nadmernemu zvracaniu aj v nemocnici na infuziach, pomohlo, ale len na tyzden.
Babatko vyzivu ma, neviem sice odkial ju berie, ale som aspon za to rada, pekne rastie, dokonca je o tyzden vacsie na to, v kolkom tt som.
Chcela by som uz byt aj ja v pohodke, aby mi bolo dobre, aby som sa aspon sama vladala osprchovat, alebo sama mohla ist do obchodu. Mozno mi pomozu nejake rady, alebo len ked budem vediet, ze v tom nie som sama.

pibza
19. aug 2020

Ja mám tiež stále nevoľnosti a mala som to aj v prvom tehu aj keď nie až takéto zlé...takéto som to mala v prvom trimestri teraz v druhom mám take že vraciam 5krat denne ale inak som čulá v pohodičke. No proste asi máš bohužiaľ tú diagnózu, neviem ako sa to volá, že celé tehu tak akurát na nemocnicu...proste nanič...len ležať a vydržať. Bábo si všetko berie z teba preto skús aspoň umelo si doĺňať vitamíny inak sa ti to odrazi na tvojom zdraví. Ja som tak dostala po prvej kamene a prisla o jeden zub a druhy ciastočne. Teraz v druhom tehu uz mam zas jeden zub v tahu. Ale hlavne teda sa zameraj na doplnenie vitamínov. no a mozno skus citronovu vodu. to mi pomaha. lebo citron neutralizuje kyseliny.

renab
19. aug 2020

@mtoth nepotesim ta, ja som vracala od zaciatku do konca pri vsetkych troch detoch. Deti sa narodili zdrave.

mtoth
autor
19. aug 2020

@renab zle sa cita to vracanie, dobre to, ze deti su zdrave. Ja by som uz aj rada sla do prace, len co ja mozem, ked zo 4. poschodia dolu idem s dvoma pauzami.. uz len barla mi chyba😂😂

renab
19. aug 2020

@mtoth ja som do prace chodit nemohla. Cele tehu na PN. Vychadzky len do kupelne... Pri porode bola moja vaha o 10-12 kg nizsia ako pred tehu.
Ale vsetko je individualne, tak ti prajem, aby ti to skoro preslo a boli ste s babom ok. 😊

turga
19. aug 2020

Mna to preslo po 5 mesiaci, takze nie si v tom sama, raz som to skoro hodila v obchode do chladiaceho boxu 😀 cele zle ale prejde to neboj 🙂 mne chutili len uvarene zemiaky z maslom ine som prve 3 mesiace snad ani nejedla

erika8988
19. aug 2020

@mtoth ja to tiež poznám mne to ako tak preslo skoro az v 5mesiaci.mala som problem zjesť aspon pol rožka a jeden jogurt denne. Snazila som sa len ležať a spat. Držím palce hlavne odpocivaj

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre