Ahojte 🙂 som akurát v 12. tt a rada by som vedela aké stavy ste až mali v prvom trimestri, resp. celé tehotenstvo. Pri prvom som mala očividne prechádzku ružovou záhradou, keďže mi ani nebolo nejako zle, no teraz nie že by som zvracala ale je mi zle od žalúdka, cítim že mi nedobre trávi, zo všetkého je mi ťažko a nafukuje ma. Doobedia sú ešte fajn ale poobede pravidelne nastupuje bolest svalov, celého tela akoby pri chrípke, je mi zima, zo začiatku ma chytali až zimnice, neskutočná únava.. Sú lepšie dní a sú dni kedy nevládzem byť ani pri malom, čo na mňa príde všetko naraz. Vravela som to svojmu gyn. a ten tomu napríkladal nejakú váhu.. mali ste to niektorá až takto ? Potešte ma že to nebude trvať dlho 😵💫😀
Ano mala som to takto, dokonca k tomu este aj zvysenu teplotu do tych 37.5. Mne vtedy moja obvodna povedala, ze niekedy je tazke rozoznat tehorenstvo of virozy. Preslo to zaciatkom druheho trimestra. V prvom som sa ozaj vliekla z nohy na nohu, v druhom som mala energiu uplne normalnu, robila som v podstate vsetko co aj inokedy. Tak hadam to uz aj tebe coskoro prejde.
@petronellla87 nemôžem povedať ze ma to teší ale aspoň to posilní ze niekedy netrpím sama :D fakt som nemyslela že to môže byť až takéto..
@marianarem tiež ledva žijem, verím ze to už bude ústávať, aj si si dávala niečo na teplotu? Či len vyležať ?
Nic som si nedavala, ani som nevyleziavala. Trvalo to skoro cely prvy trimester, bol to tehotensky priznak. Zmizlo to spolu s tou unavou a nevolnostami. Dr. som to spominala, aj tu unavu a bolesti ako pri chripke a na to ona povedala prave to, ze tehotenstvo niekedy vyzera ako viroza.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mam to uplne tak isto ako ty😀 pri prvej nic. Teraz som 10tt a hroza🥴presne poobede ma zacne boliet zaludok, tazko mi je zo vsetkeho a mavam.bolesti hlavy. Nie si v tom sama😀