Ahojte, ako sa u vas prejavovala nevolnost v tehotenstve ? Ja som vcera zacala 7tt, do vtedy som ani nepocitovala ze som tehotna okrem bolesti v podbrusku ako pri MS, no zacala sa mi “nevolnost” akokeby ze aj som hladna ale ked pomyslim na nejake jedlo tak vobec na to nemam chut a mam zaludok ako na vode, ja aj sa najem normalne ale potom cisto mi je divne po jedle po kazdom, neprejedam sa ked jem nieco... ale je toto ta nevolnost ? Nezvraciam vobec . Ake ste mali vy nevolnosti a zvlastnosti pocas tehu. Podme pokecat
Mne bolo zle tak asi v 4tyzdni . Závrat som mala a bolo mi na vracanie a to som nevedela že som tehotná 🤷ale keď menzes meškal už to bolo . Bolelo ma bruško ,akoby pichalo ,tlačilo dlho . Teraz som 10t a mám pocit takého žalúdka ..ťažko mi je ale zjem niečo ..potom to prejde a zas .🤷dávam si citrón do vody trochu mi tak prejde a strašne mi vyskočilo bruško mám ho dosť viditeľné už . A nevládzem moc upratovať ,nejaká som vyštavena ..
Ahoj, to bude zaciatok tych nevolnosti. Ono to prichadza postupne. A potom postupne odide. Niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie. A kazda mava ine stavy nevolnosti. Teraz pisem za seba. Koncim 10.tt. A uz mesiac sa trapim. A ked to bude tak ako pri prvej dcerke, tak sa este nejaky dalsi mesiac aj nieco potrapim.
U mna to zacalo ako tebe. Najprv mäkko, bolesti hlavy, potom sa postupne pridlo ranne zvracanie a teraz je to uz tak, ze hocikedy pocas dna zvraciam. Lrichadza to, ked zacinam mat prazdny zakudok, vtedy musim stale cosi zjest, aby to preslo. Ale unava, zavraty ostavaju. S jedenim problem nemam. Uz to mam tak nastavene, ze kazdu hodinku a pol si musim nieco pripravit. No problem je v tom, ze uz ani neviem, co jest. Uz som niektorych jedal prejedena. Takze väcsinou len nasilu. V noci nespim, nemozem, netusim preco. Je to des. Navyse s 2,9 rocnou dcerkou, ktora je zive striebro, to znasam tazsie ako ked som cakala ju. A o psychike ani nepisem. Ta je uplne fuc. Takze asi takto nejako to je.
@denden77 v tichu zavidim... 🙂
@michaelaff mne v robote chlapi ani neverili, kym pupok nenarastol.. , lebo "moja zena furt zvracala" 😁 som za to vdacna 🙏😊
@denden77 ani nevies ako ti je dobre 🙂
@denden77 presne den pred tym ako mi zacali nevolnosti slm si myslela ze budrm aj ja taka “bezpriznakova” . Este som sa smiala s manzelom ze ved ja ani neviem ze som tehotna ze sak mi nic nie je . No a o den to prislo
ja uz mam odrodene, mne to vydrzalo az do konca 🤣
Ja som okolo 8.tyzdna mala týždeň taký že som ho prelezala a prevracala a potom to prestalo.... Ešte párkrát som potom neskôr ráno zvracala, ale to skôr už ku koncu tehotenstva, keď má malý tlačil na žalúdok
No ja som od 6tt bola mimo🙈 len som vracala, nevladala som, bola som unavena.. nevedela som ani noc jest len som fungovala na cole a piskotach snad do 4mesiaca.. maso mi strasne smrdelo aj prasky na pranie a taketo.. nastastie uz koncim 😃 inak neviem kto vymyslel frazu, ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie zeny
Ja som zvracala od 5tt do porodu 😃 posledny krat v porodnici.
Ale ja som mala hyperemezu, grcala som denne minimalne 10krat. Maximalne to bolo kazdych 20minut.
Hroza.
Ahoj ja som 6+5 , takže 7tyzdeň a prežívam presne to čo si ty napísala . Zvracať nezvracam , ale doslova sa mi hnusí jedlo . Včera som zjedla mini porciu karfilovej polievky, pretože už mi brutálne skvrkalo v bruchu a večer jeden naozaj mini jogurt , ktorý som radšej mala vynechať. Nemôžem chodit ani okolo kuchyne lebo mám hneď pre očami jedlo a je mi zle. A dnes som mala hrsť černíc a ešte som zjedla kúsok suchých cestovín, aby som dostala aspoň niečo do seba , ale nebolo to vôbec z chuti.. len pevne verím , že sa zmierni , pretože nemôžem vôbec fungovať .. aj by som sa najedla, ale nejde to ..
Baby v prvom trimestri ste brali 400 mg kyseliny listovej alebo az 800mg??
Ja berem 2xdenne keď a tabletka má 10mg🤷
Ja mám tiež kyselinu 10mg
Ach jo. Nevraciam chvalabohu, alee mam zacarovany kruh toho ze mi je od rana nonstop zle, zle ze rano som hladna, najem sa nasilu trosku a je mi zle ze som najedena a potom o polhodinu zas som hladna a zas mi je z toho viac zle a tak idem dookola cely den .. zajtra 8tt , este asi ma to dlho potrapi 🥲
Zdá sa to ako nekonečný príbeh, ale raz to prejde. Aj keď sama viem, že takýmito rečami nikoho, kto to zažíva, neukľudním. Treba to len nejak vyčkať a prežiť. Ja som 11.tt a stále som mimo. Každučký jeden deň. Je to ťažké obdobie, hlavne keď sú tie nevoľnosti príšerné. Je to obdobie prežívania...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som z tych stastnych - ziadne.. ani jeden jediny krat som nezvracala, nebolo mi blbo od zaludka, divne, proste nic 🤷♀️🙏