Nevoľnosti počas tehu

18. feb 2021

Ahojte, ako sa u vas prejavovala nevolnost v tehotenstve ? Ja som vcera zacala 7tt, do vtedy som ani nepocitovala ze som tehotna okrem bolesti v podbrusku ako pri MS, no zacala sa mi “nevolnost” akokeby ze aj som hladna ale ked pomyslim na nejake jedlo tak vobec na to nemam chut a mam zaludok ako na vode, ja aj sa najem normalne ale potom cisto mi je divne po jedle po kazdom, neprejedam sa ked jem nieco... ale je toto ta nevolnost ? Nezvraciam vobec . Ake ste mali vy nevolnosti a zvlastnosti pocas tehu. Podme pokecat

denden77
18. feb 2021

ja som z tych stastnych - ziadne.. ani jeden jediny krat som nezvracala, nebolo mi blbo od zaludka, divne, proste nic 🤷‍♀️🙏

mamusa34
18. feb 2021

Mne bolo zle tak asi v 4tyzdni . Závrat som mala a bolo mi na vracanie a to som nevedela že som tehotná 🤷ale keď menzes meškal už to bolo . Bolelo ma bruško ,akoby pichalo ,tlačilo dlho . Teraz som 10t a mám pocit takého žalúdka ..ťažko mi je ale zjem niečo ..potom to prejde a zas .🤷dávam si citrón do vody trochu mi tak prejde a strašne mi vyskočilo bruško mám ho dosť viditeľné už . A nevládzem moc upratovať ,nejaká som vyštavena ..

michaelaff
18. feb 2021

Ahoj, to bude zaciatok tych nevolnosti. Ono to prichadza postupne. A potom postupne odide. Niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie. A kazda mava ine stavy nevolnosti. Teraz pisem za seba. Koncim 10.tt. A uz mesiac sa trapim. A ked to bude tak ako pri prvej dcerke, tak sa este nejaky dalsi mesiac aj nieco potrapim.
U mna to zacalo ako tebe. Najprv mäkko, bolesti hlavy, potom sa postupne pridlo ranne zvracanie a teraz je to uz tak, ze hocikedy pocas dna zvraciam. Lrichadza to, ked zacinam mat prazdny zakudok, vtedy musim stale cosi zjest, aby to preslo. Ale unava, zavraty ostavaju. S jedenim problem nemam. Uz to mam tak nastavene, ze kazdu hodinku a pol si musim nieco pripravit. No problem je v tom, ze uz ani neviem, co jest. Uz som niektorych jedal prejedena. Takze väcsinou len nasilu. V noci nespim, nemozem, netusim preco. Je to des. Navyse s 2,9 rocnou dcerkou, ktora je zive striebro, to znasam tazsie ako ked som cakala ju. A o psychike ani nepisem. Ta je uplne fuc. Takze asi takto nejako to je.

mamusa34
18. feb 2021

@mamusa34 a tak isto mi pomáha keď si hľadkam bruško ..jasné že po ležiačky 😁stále sa vyvalujem keď nemusím nič nikam nejdem

michaelaff
18. feb 2021

@denden77 v tichu zavidim... 🙂

denden77
18. feb 2021

@michaelaff mne v robote chlapi ani neverili, kym pupok nenarastol.. , lebo "moja zena furt zvracala" 😁 som za to vdacna 🙏😊

michaelaff
18. feb 2021

@denden77 ani nevies ako ti je dobre 🙂

autor
18. feb 2021

@denden77 presne den pred tym ako mi zacali nevolnosti slm si myslela ze budrm aj ja taka “bezpriznakova” . Este som sa smiala s manzelom ze ved ja ani neviem ze som tehotna ze sak mi nic nie je . No a o den to prislo

denden77
18. feb 2021

ja uz mam odrodene, mne to vydrzalo az do konca 🤣

mariet24
18. feb 2021

Ja som okolo 8.tyzdna mala týždeň taký že som ho prelezala a prevracala a potom to prestalo.... Ešte párkrát som potom neskôr ráno zvracala, ale to skôr už ku koncu tehotenstva, keď má malý tlačil na žalúdok

eskop
19. feb 2021

No ja som od 6tt bola mimo🙈 len som vracala, nevladala som, bola som unavena.. nevedela som ani noc jest len som fungovala na cole a piskotach snad do 4mesiaca.. maso mi strasne smrdelo aj prasky na pranie a taketo.. nastastie uz koncim 😃 inak neviem kto vymyslel frazu, ze tehotenstvo je najkrajsie obdobie zeny

alexandra2468
19. feb 2021

Ja som zvracala od 5tt do porodu 😃 posledny krat v porodnici.
Ale ja som mala hyperemezu, grcala som denne minimalne 10krat. Maximalne to bolo kazdych 20minut.
Hroza.

biem22
19. feb 2021

Ahoj ja som 6+5 , takže 7tyzdeň a prežívam presne to čo si ty napísala . Zvracať nezvracam , ale doslova sa mi hnusí jedlo . Včera som zjedla mini porciu karfilovej polievky, pretože už mi brutálne skvrkalo v bruchu a večer jeden naozaj mini jogurt , ktorý som radšej mala vynechať. Nemôžem chodit ani okolo kuchyne lebo mám hneď pre očami jedlo a je mi zle. A dnes som mala hrsť černíc a ešte som zjedla kúsok suchých cestovín, aby som dostala aspoň niečo do seba , ale nebolo to vôbec z chuti.. len pevne verím , že sa zmierni , pretože nemôžem vôbec fungovať .. aj by som sa najedla, ale nejde to ..

autor
19. feb 2021

Baby v prvom trimestri ste brali 400 mg kyseliny listovej alebo az 800mg??

mamusa34
19. feb 2021

Ja berem 2xdenne keď a tabletka má 10mg🤷

biem22
19. feb 2021

Ja mám tiež kyselinu 10mg

autor
23. feb 2021

Ach jo. Nevraciam chvalabohu, alee mam zacarovany kruh toho ze mi je od rana nonstop zle, zle ze rano som hladna, najem sa nasilu trosku a je mi zle ze som najedena a potom o polhodinu zas som hladna a zas mi je z toho viac zle a tak idem dookola cely den .. zajtra 8tt , este asi ma to dlho potrapi 🥲

michaelaff
24. feb 2021

Zdá sa to ako nekonečný príbeh, ale raz to prejde. Aj keď sama viem, že takýmito rečami nikoho, kto to zažíva, neukľudním. Treba to len nejak vyčkať a prežiť. Ja som 11.tt a stále som mimo. Každučký jeden deň. Je to ťažké obdobie, hlavne keď sú tie nevoľnosti príšerné. Je to obdobie prežívania...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre