Nevoľnosti počas druhého tehotenstva

30. dec 2020

Ahojte baby, pisem sem lebo som uz zufala.. a potrebujem povzbudiť. Mame 2rocne babo a momentálne som v 10t s druhým.. a je mi strašne, nonstop žalúdok na vode, nevraciam ale stale mi je strasne zle. Tieto sviatky iba prežívam.. na gauci na posteli, poprípade na zemi ked je najhoršie. Sú to také návaly kedy neviem ci ma prezenie alebo idem vracať.. velmi uz chcem aby to prešlo, psychický som na tom horšie koľkokrát uvažujem ze prečo sme sa na druhé dali.. ze to nezvládam uz Teraz. S 2 rocnou sa ledva zahrám, snažím sa ale je to bieda.. všetko je teraz na partnerovi. Neviem si predstaviť keď skončia sviatky a pojde do roboty. Baby ja viem ze to je normálne a co som čakala vsak? Prve tehotenstvo bolo rovnaké..s rozdielom ze som bola pn a mohla som ležať cele dni. Ako ste to zvládali s deťmi doma? Ja viem ze môže byt aj horšie , neľutujem sa..iba sa potrebujem vykecat a počuť ze to bude ok a ze niesom v tom jediná, nejak sa cez to s humorom preniesť.

lydia86
30. dec 2020

Viem ako sa cítiš...😔 Ja som už v 26tt a ešte stále to neprešlo. Už som bola 3x v nemocnici si poležat. Od začiatku tehotenstva som schudla 10kg a priberanie sa zatiaľ nekoná. 🤷‍♀️ Ja detičky zatiaľ nemám takže o to to mám troška ľahšie ako ty a samozrejme aj na prácu som sa musela vykašľal. Musíme vydržať aj keď je to už aj na psychiku moc náročné. Prajem veľa síl...✊

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludkka0407
30. dec 2020

Ahoj,ja som bola na tom podobne,preslo to zhruba v 16tom/17tom tyzdni a tiez som mala malu dceru(mala rok aj 4 mesiace).takze v ramci moznosti som sa s nou hrala a vacsinu casu sme travili vonku,kde mi byvalo najlepsie🙂mohla som si sadnut na travu alebo na lavicku v parku a predychavat (bolo to v lete).takze ziadne vycitky,pokial mozes,oddychuj a potom sa zariadis,aby bolo dobre.si mama a ta zvladne vela🙂drzim palce

petka_3
30. dec 2020

Ahoj, ja som 23tt a je mi uz trochu lepšie. Neboj to najhoršie prejde. Mne bolo uplne nafigu do konca 4. mesiaca. Potom konecne prisli aj dni, keď mi bolo len na vracanie. Teraz už su celkom často.

Tak držím palce, aby ti to prešlo čím skor. A neboj, zlepší sa to.

petamich
30. dec 2020

ja sice cakam iba prve ale zaujimave to je aj popri praci, ked clovek nevie, ci vydrzi hodinovy meeting :D ja mam pomaly od dvoch ciarok na teste neutichajucu opicu, zle mi bolo len oci rozlepim a este aj v noci som sa budila, ze ma natahuje 😂 a niekedy neviem ci ist vracat alebo na velku a teraz som v 12tt a pomaly to prechadza, uz mi je zle len po 16:00 🤪 mne velmi pomohlo dat si pecivo, suchy medovnik alebo piskotu pred tym nez vyleziem z postele, to mi trosku ukludnilo zaludok ale tieo triky asi poznas ani vlastne neviem co ti napisat ale isto to zvladnes, uz teraz mas najhorsie za sebou a bude len lepsie! 🤞🏻🍀❤️ zvladli ine, zvladnes aj ty a vobec nie si horsia ani lepsia, si skratka unavena, emocna a mas toho dost, ja obcas doma fnukam, ze uz ma to nebavi a dieta nemam

autor
30. dec 2020

Ďakujeme za povzbudivé slová, určite verím ze to prejde, začalo to cca na začiatku 6t a mam pocit že každým dňom je to teraz horšie.. čakám na 14tt ,ze to snáď prejde(pri prvom tak bolo) a velmi dúfam. Tak som sa tešila na sviatky ,jedlo a tak...😃 A prd z toho.. jedine na file som prežila a to uz nemáme tak zase hladovka..

alenka7777
30. dec 2020

Ale neboj nic. Pri prvom mi bolo zle az do cca 22 tt. Tiez som otehotnela, ked mala starsia 2 roky. Bolo mi este horsie ako pri prvom. Boli dni, ked som nemohla ist so starsou ani von. Pamatam, ze som plakala pred manzelom, ze chcem radsej zomriet, tak mi bolo zle. Ale pri druhom mi holo zle len do 12tt. Drzim palce, nech ti to rychlo prejde!

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
30. dec 2020

Presne co píšeš som prežívala pred par týždňami mne trvali nevoľnosti do 15 týždňa. Skus si dat magnézium mne to pomohlo a to som mávala až kŕče a bolesti žalúdka.

kaja92
8. jan 2021

Mne velmi pomahaju Sea bands (naramky proti nevolnosti) maju ich v internetovych lekarnach. Ja teda nevraciam ale kazdy den mi bolo zle cely den. Po nasadeni sa mi ulavilo do par minut a mam ich cely den na rukach. Takze vyskusajte 🙂)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre