Nevoľnosti a pocit na odpadnutie v 8. týždni

18. mar 2024

Ahojte baby,

som v 8tt, mám strašné nevoľnosti. Trápi ma ale, že som hrozne vyslabnutá a mám aj hrozné motáky, neviem ani nikam ísť, len ležať v posteli. K jedlu mam hrozný odpor.
Je to normálne, že neviem ani nikam ísť? Kedy vám to prešlo?

hanicka1995
18. mar 2024

ahoj, aj ja som si tým prešla. teraz som v32.týždni.
Od 6.týždňa brutálne nevoľnosti, pocit na odpadnutie, triašky, atď.. musela som byť PN do 15tt, až potom sa mi ako tak polepšilo.
Skús piť minerálky, jesť ovocie a aspoň suchére.. keď to bude moc zlé musíš zájsť za dr, sú už špeci lieky pre tehu na nevoľnosti, sú fakt silné a ja som ich užila len párkrát.. Bez toho by asi ani ten plod neprežil, a ani ja. Pila som v tie dni max 3 deci vody, a ani to som niekedy neudržala v sebe. a čo sa týka jedla, max pol banána, jeden suchár, trochu ryže / zemiakov denne.. vitamíny som nebrala žiadne, nebola šanca ich v sebe udržať. bolo to najhoršie obdobie.. smrdel mi náš byt, smrdel mi partner, smrdel mi antiperspirant, aj čerstvý vzduch...
zvládneš to, deň po dni budeš bojovať a prejde to. No ozaj sa hlás u dr keď to bude už na teba moc, nepodceňuj to:( napíš mi kľudne správu

anketkarka
18. mar 2024

Mňa tiež vyniesli z Kauflandu ako ožratú. Z ničoho nič mi tam prišlo zle a sedela som na palete pri vodách 🫣

dzejsik
18. mar 2024

aj ja som tak mala na začiatku, že som jeden týždeň ani nejedla skoro nič (zrovna v 8tt), pomohol mi liek Xonvea (na predpis) a každej nevoľnosti trvajú inak a aj v každom tehu (mne v prvom do 13tt, druhom do 16tt a teraz som 17 a liek ešte musím brať, inak som hneď zvracala znova (spočiatku mi ten liek nevoľnosť len oddialil, takže pol dňa bolo ok a dalo sa piť a jesť, teraz už účinkuje, že je mi super pokiaľ ho nevysadím (budem zase skúšať po tomto balení)

faith6
18. mar 2024

Ahoj ja som 10tt a som na tom tak isto ,stále len ležím ako postihnutá nemôžem otvoriť chladničku proste nič v kuchyni nevarila som už 3 týždeň musí variť iba partner jedine co by som robila je spala a spala , ako náhle sa postavím krúti sa mi v hlave napne ma denne asi tak 20krat ,aj som zvracala ale len kyselinu keďže tiež malo jem žalúdok ma veľmi bolí, na druhý týždeň idem na poradňu takže si vypitam ten liek lebo takto sa to ďalej nedá.. ale pamätám ze pri synovi mi tak bolo asi do 13tt a ptm bolo dobre ale vtedy som zvládala oveľa viac ako teraz..

autor
18. mar 2024

No baby, snáď to zvládneme. Nič iné nám neostáva síce😄. Ja som už normálne zúfalá a očami posuvam kalendár. Strašne sa teším keď bude po tomto 1.trimestri lebo aby mi denne bolo stále zle… zúfalosť už

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre